Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakim ayligini tekrar almak mumkun mu?

bushid0

Yeni Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Ben 2 senedir bir sirkette calismaktayim sigorta girisim yapildi simdi ben universiteye gidecegim ve is okul zor olacagini dusunuyorum. Yaparim yapmasinada eger ben isten ayrilip bu maasi alabilirsem daha iyi olur diye dusundum. İsten cikip bu aylik icin basvuruda bulunsam faydalanabilir miyim?

Evet başlıkta belirttiğim gibi ve daha önce açmış olduğum konuya cevap gelmediği için açıyorum ve sorumu değiştiriyorum.
İşe başlamadan önce yaklaşık 1 sene bu hizmetten yararlandım şimdi işi bırakıp bu hizmete başvursam yararlanabilir miyim?
Saygılar..

bushid0 evde bakım aylıgının baglanması için biliyorsun 3 şart var:
1. % 50 ve üstü, ağır özürlü ibareli engelli sağlık kurulu raporun olması
2. hanede kişi başına düşen aylık gelirin 784,97 TL altında olması
3. bakıma muhtaç durumda olması:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

bu 3 şartın birinde bile uygun bulunmadıgınız takdirde evde bakım aylığı baglanmaz. eger bu 3 şarta da uygunsanız elbette evde bakım aylıgı tekrar baglanır. evde bakım aylıgı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvuracaksınız.

Kalem size bir soru sormak istiyorum bilginiz varsa ve cevaplarsanız sevinirim
ben yaklaşık olarak 19 yıl bagkurluyum ve ssk geçmek istiyorum ve ssklı olduktan sonra vergi indirimi alırsam ben engelli olarak hangi kurumdan emekli olabilirim

@bushid0[FONT=sans-serif] biz de daha önce yaklaşık beş yıl evde bakım maaşı aldık. Gelir durumunu aşdıgımız için durdurmuştuk.Bu yıl ki gelir kriteri değişince durumumuz almaya uygun oldu.Durumumuzu anlatarak tekrar başvuru yaptık.Bizim raporumuz sürekli oldugu için eski dosyadaki rapor uygun görülüp işlemleri ve istenilen evrakları hazırlayarak müracatımızı yaptık. Maaş tekrar bağlandı[/FONT]

İsten ayrildim evde bakim alabilir miyim?

Merhabalar ben suanda bi iste calisiyodum son zamanlarda hastaligim yuzunden ise gidemiyorum. İsyeride buna bakip beni part time caliscam veya tazminatimi verip cikaricaklar. Hemofili A %80. Yani bilmiyorum bunu yapmaya haklari var mi? Birde gelmedigim gunler icin hastaneden rapor almam gerekiyor almadigimda maasimi kesiyolar gerci alsamda kesiyolar.(rapor parasida 3 aydir yatmadi anlamadim bu isten) hayir aldgm maasda asgari ucret onuda kesiyolar. Bu yuzden evde bakim maasini alabilir miyim diye soruyorum

Üst Alt