Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığını tutacağımız bakıcıya bağlanır mı?

karayel55

Yasaklı Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
annem %80 malulen emekli. evde babam ve ben oldugumuz için bazı ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyoruz, o yüzden bakıcı tutucaz. bakım parası için gereken 3/2 konusunda sanırım bakıcı için sadece hastanın aldıgı maaşın 3/2'i geçerli oluyomuş.buda bakım maaşı alabilmek için yeterli oluyor.şimdi sizden ricam şu ;annemin %80 raporu var, bakıcı için bakım parası alabilirmiyiz? ve bunun için ne yapmamız gerekiyor.

Bu Konuda Yardımcı olabilecek bir büyüğümüz yada kardeşimiz yok mu acaba?

şimdiden teşekkürler..

karayel55 Şöyle soralım, annenizin raporunda bakıma muhtaç yada ağır engelli ibaresi var mı?
Ayrıca tutacağınız bakıcı sizinle mi kalacak yada farklı bir adreste mi?
Şöyle özetleyelim;Evde bakım maaşı için eve giren her türlü gelirin kişi başı 1219 tl aşmaması lazım.
Nasıl başvururuz sorusuna gelince;Engellinin %80 Ağır engelli ibareli raporu ile bakıcı olacak kişi,Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne başvuru da bulunsun.
Gerekli araştırma yapılır, uygun görülürse evde bakım maaşı bağlanır/Geçmiş olsun...

eyw..saolsın.annem zaten ''malulen'' emekli yani bakıma muhtaç maaşı alıyor.bakıcı durumu iki kişi düşünüyoruz 1 tanesi aynı binada diğeride arka sokağımızda oturan uzaktan akraba (yengem)..sence aynı binada oturdugumuz kişimi yoksa yengemimi bakıcı yaparsak daha iyi olur.yengem sadece gelip bakar ve gider ama binadaki hemen üste oturuyor onun bize daha yakın olması maaşı almasına dahamı etken olur? şuanda anneme ben bakıyorum toplamda eve giren para sadece 100tl fazla oldugu için bakım maaşı bağlanmıyor..eğer başka bir bakıcı gelirse sadece hastanın maaşının 3/2 sine bakılıyormuş? bizde birini bakıcı tutalım hem o kazansın hemde biz biraz rahatlayalım diye düşünüyoruz.erkek adamın kadın hastaya bakması çok zor oluyor.......

Annenize gönülden içtenlikle hangisi daha iyi bakarsa onu tercih edin, uzak olması yada yakın olması bir şey ifade etmez, yakın olursa daha iyi olur tabi ki, zira size verilecek olan evraklarda bakıcı şartaları yazıyor olacak.bakıcı engellinin yanında belli bir saat kalmak zorunda...

Kağan55

peki diyelimki komşuyu tuttuk kadın kendi evine gitmek zorunda kaldı (evli çolugu cocugu var bunun yemek yapmasıda var) evimize kameramı yerleştiriyolar? :) nerden bilecekler kadın 1 saat başındamı değilmi?

Habersiz hane ziyaretleri yapılıyor, bir bakmışsın ansızın eve gelmişler, şartları suistimal edersen maaş kesilir ve ödenen maaş faiziyle geri alınır...
Ben olabilecek şeyleri söylüyorum, merak etmeyin gerekli kolaylıkları sağlıyorlar, tabiki burada önemli olan sizin ve bakıcının vicdanen rahat olmasıdır...

Kağan55

bizim derdimiz sadece wc ve banyo..yemek saatlerinde gelip yine ben yediririm o sorun değil. kadın bazen evine çıkıp yemeğini yapacak cocuklarına bakacak tam o esnada geldiler ve durumu izah ettik o zaman ne olur.? yani bakıcı 7/24 evdemizdemi olmalı?

Hayır belli bir saat yanında kalma şartı aranıyor, bunlar genel Prosedür, merak etmeyin bakıcı zaten dışarıdan olacağı için gerekli kolaylıklar sağlanıyor./Geçmiş olsun ...

Hemşehrimize yardımcı olabildim ise ne mutlu,
Hayırlı günler...

O halde bakım maaşı yine seň al yarısını yengeye ver,bakar gider. karayel55

karayel55 peki tutacağınız bakıcı 1300 tl ye bakacakmi annenize sigorta yapacakmisiniz en az asgari ücret ister sizden çünkü özel bakım merkezlerinde bakilalanlara 2 mass birden veriliyor artı sigortası yatıriliyor bakana

karayel55

toplamda eve giren para sadece 100tl fazla oldugu için bakım maaşı bağlanmıyor.
malesef sizinde söyledıgınız gibi 100 tl fazlalık varmış ebm bağlanmaz
eğer başka bir bakıcı gelirse sadece hastanın maaşının 3/2 sine bakılıyormuş?
öyle değil.haneye giren tüm gelirlere bakıolar.tüm gelirlerin toplamının evde kı kişi sayısına bölünmesıyle ortaya çıkıyo.mısal 2 kişisiniz tüm gelirinizi toplayıp 2 ye böleceksınız yada daha kolayı kişi başı gelir 1219 lira çarp kişi sayısına 1219 x2 : 2438.sizin toplm gelir 2438 den az olmalı aynı ve fazla ise ebm baglanmaz

Zorro
KaRdesim 10 yıldır ben bakıyorum zaten,derdim para değil,sosyal hayatım kalmadı. Biraz gezmek benimde hakkım artık :)

Fatma mehmet
bakacak kişi yabancı değil 7/24 kalma şartı olmadıgı sürece sorun değil.şayet bakım parası verilirse o alacağı para yeterli sorun etmez

-mka
araştırdım kardeşim. haneye giren paraya eğer bakmakla yükümlü olanlar (aile ve akaraba) ise 1219 işlemi yapılıyor.ama dışarıdan biri ise sadece hastanın aldıgı maaşın 2/3 ü yeterli...madde 3) Engellinin bulunduğu hanede yaşayan tüm vatandaşların kişi başı geliri asgari ücretin 2/3 ünü geçmemelidir.

''Ancak bakmakla yükümlü olmadığı halde bir engelli vatandaşa bakanlar için hanedeki tüm gelir dikkate alınmaz sadece engellinin kendisine ait gelirlerin net asgari ücretin 3/2'ü geçmemesi gerekmektedir''

Yengenin soyadı farklı olduğu için yabancı tanımına geçiyor. karayel55
Mutlaka sulh mahkemesinden vasi kararı istenecektir.buda uzun süreli 5 ay.
En iyisi sende dursun bakım maaşı

Zorro

olmadı üst komşudan bakım yardımı isteriz.yani banyo wc vs gibi ihtiyaclarını görse yeterli.sorun oldumu arar hemen gelirim eve o problem değil..

soyadı tutmayan bakıcılar için bide mahkeme kararımı çıkacak? kardeşim zaten amacımız bakıcıya biz para vermeden devletin karşılaması..5 ay mahkemelerde uğraş bide cebinden öde sonra karara bağlansın diye bekle.ölme eşek ölme

Üst Alt