Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığının geriye yönelik olarak ödenmesi için dava açtık!?

MAYMAK23

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
evde bakım aylığının geriye yönelik olarak tarafımıza ödenmesi hususunda dava açtık tokat idare mahkemesine. toplamda 2,5 yıllık kısmı kapsıyor alacağımız aylık. tabi olumlu çıkarsa. bir de 20,000 tl lik tazmınat da istedik idareden. sonuç çok kısa bir süre sonra belli olur. bakalım hayırlısı...

dava açalı 1 sene 2 ay oldu ...

konu hakkındaki düşüncelerinizi almak istiyorum arkadaşlar. dava sonucu olumlu olursa burdan bilgi vereceğim ayrıca..

MAYMAK23

Öncelikle cesaretiniz için tebrik ederim. Her durumda / sonuçta ilgiyle takip etmek isterim. Hatta sizin içim bir sakıncası yoksa kişisel bilgilerinizi gizleyerek dava dilekçenizi dahi paylaşabilirsiniz.

teşekkür ederim dava dilekçesini paylaşma konusunu bi düşüneyim hocam..teşekkürler

Bu konuyla ilgili emsal olacak bi dava biliyor musunuz? yoksa olumlu olursa ilk bizimki mi emsal olur..

evde bakım aylığının geriye yönelik olarak ödenmesi hususunda dava açmış olan arkadaşımız var mı bizim dışımızda? ve sonuç ne oldu?

arkadaşlar konu hakkında bişeyler söylemiyecek misiniz? teşekkürler..

Cesaretin için bende kutluyorum ☺
Ama davayı kaybederseniz onlar senden tazminat alma hakkı doğar mı?
Ramazan günü oruç zamanlarda dava açmak doğru değildir
İsterseniz vazgeçiniz

teşekkür ederim öncelikle..Ramazan ayında açmadık davayı 1 yıl 2 ay oldu açalı..hakkını aramak yasal bi durum tazminat davası açamazlar..

Hiç mi ilgilizi çekmedi arkadaşlar. Evde bakım aylığı kesilen yok mu aranızda

Benim kesilip 15 bin TL de geri ödeme istemişlerdi ve yeniden bakım parasına müracaat edip bağlandıktan sonra aylık taksit ile 2 buçuk yıldamı ne geri ödemiştik ama aradan 9 yıl kadar bir süre geçti, ben bakım parasına bağlandıktan 2 ay sonra babam emekli olmuştu ve bizde bilmiyorduk kişi başı gelir kriterini.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maymak, bakım maaşının kesilme sebebi neydi?
Bildiğim kadarıyla geri ödeme rapor bitip yeni raporu kuruma verinceye kadar ödeme durdurulur inceleme sonucu gelir evdeki kişi sayısında bir değişiklik yoksa alınmayan ödemeler geri ödenir. Tazminat istedinize göre kurum hatası var öyle anladım mağduriyet nedeni ile hak aramanız güzel inş olumlu sonuçlar alırsınız kolay gelsin.

(ben)

Benim bakım parasının kesilme nedeni babamın bilgisizliği yüzünden geri ödeme istemişlerdi müdürlükten verilen kağıtları okutmamıştı bana okusaydım belkide geri ödeme cezasını yemezdik.

gelir değişikliği, adres değişikliği ve evdeki kişi sayısı değişikliği en kısa zamanda kuruma bildirilmesi gerek değilse ceza verilir

Dedimya babamın bilgisizliği yüzünden o geri ödemeyi yapmıştık emekli maaşını bildirseydi müdürlüğe geri ödeme cezası almayacaktık

Aynı maç gibi düşün topu el ile oynarsan penaltı verirler

okatur

9 yıl önce ne sıkı denetimler vardı
Şimdilerde pek yok
Çünkü Engellinin bakım merkezine düşmesini istemez
2 asgari ücret ....

Merhaba annem 2018 mart ayında 2 ayağından ampute oldu yüzde 90 rapor çıkardılar. Mayıs 2018 de evde bakım aylığı için başvurduk. Hesap açın dediler. Daha sonra temmuz ayında onaylandı. Ancak aylık yatmadı sebep olarak emekli maaşı ikramiyesi geliri geçti dediler. Yılbaşından sonra tekrar başvurduk. Durumu anlattık. emekli maaşı etkilemeyecek dediler. Yasa çıktığını söyledi evime gelen denetçiler ve dosyamın kapanmadığını söylediler. Geriye dönük alabileceğimi söylediler. Ancak ilk defa haziran 2019 da maaşı aldık. Geriye dönük maaş için ilçe sosyal yardım derneğine gittiğimizde dosyamın 1 nisan tarihinde onaylandığını daha öncekinin zamanının geçtiğini söylüyorlar. Biz geçen sene emekli aylığının ikramiyeleri yüzünden kabul olmayan ve hatta dosyanın kapanmadığını söylemelerine rağmen 1 nisan 2019 tarihinimi yoksa temmuz 2018 tarihinimi dikkate alacağız. Ve bu konu hakkında nereye başvuracağız. Yardımlarınızı bekliyorum.

Evde bulamadık ve bakıma muhtaç değil gibi nedenlerle

Kolay Gelsin.
Benimde 2018 yılından beri aldığım ev de bakım paramı 2019 başında kestiler. Gerekçe olarak da beyan edilen gelirle yaşam standardımızın uyuşmaması. Ben 2003 de kaza geçirdim. 2018 yılına kadar güzel bir işim vardı, zaten ev de bakım maaşı gibi bir talebim olmamıştı. Bu zaman içinde evimi ve arabamı aldım. Sonrasında iflas ettim. İflasım dan sonra 2018 de evde bakıma başvurdum ve maaş bağlandı. 2019 yılında kestiler. Bütün mevzuatta yazan şartlara uyuyorum. Ama gelen heyet yukarıda yazdığım kararı almış. Bu zamana kadar uğraşlarımdan hiç bir netice alamadım. Cimer e şikayet etmiştim. Aylar geçti ve çimer i 150 no'lu iletişimden aradığım zaman
- İlgili kurum konuyu araştıracağına dair yazı yazmış. 6 ayda sürebilir 12 ayda cevabı ile konu kapanmış oldu.
- Bağlı olduğumuz kurumlardaki insanlar bu işi fazlasıyla çözmüşler. Nereden hamle yapsam kapatıyorlar. Tamamen dingonun ahırına dönmüş bir sistem içindeyiz. Bu form başlıkları altında da kimsenin kimseye yardım edebileceğini sanmıyorum. Muhtemelen 6 ay içinde son elimde kalan evimi de banka hacizi ile kaybedeceğim. Çünkü bu maaş bağlandığı zaman bütçemi ayarlayıp bankalar ile bu düzeyde anlaşma yapmıştım. Şimdi kestikleri için bütün sistemim bozuldu.
Herkese bol şans
Saygılar

Üst Alt