Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım başvurumda soyadımı hatalı yazmışlar..?

aliercan4

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
slm abi
1. konu emekli sandığında soyadım ercan yerine arcan yazılmış kadın dediki hemen ankaraya dilekçe yolla yoksa bakım aylığı vermezler bana dilekçe örneği yazarmısın abi
2. banka annemin imzası olmadığı için noter onaylı mühür istiyo noter tercüman istiyor tercüman 70 tl istiyo yani ben tercüman olamıyom anneme bildiğim birdil için para verecem bi de banka açacağımız hesapa 50 tl yatırmamızı istiyo

bana yol göster

selamlar

Arkadaşım, Ankara'ya ne için dilekçe yazman gerektiğini anlayamadım :confused: Soyadınızın mahkeme kararı ile düzeltilebileceği ve nufüs cüzdanınızda yazan soyadınızla resmi dairelerde işlem yapılabileceği yönünde bilgi sahibiyim

abla 2022 aldığım maaş bodrosunu çıkartım shçek vermek için orda yanlış kadın dediki ankaraya dilekçe ver düzeltsın

Arkadaşım, nufüs cüzdanında yazılı olan soyadını SHÇEK farklı olarak yazmış ise, o zaman Ankara'ya dilekçe yazarsın, dilekçende de dersin ki, Nufüs cüzdanımda soyadım arcan olarak yazılı olmasına rağmen, ercan olarak yazılmıştır. Bu yanlışlığın düzeltilmesini talep ediyorum. Nufüs cüzdanına sayadınız yanlış yazılmışsa bu yanlışlığın düzeltilmesi için dava açmanız gerekiyor.

Neden Ankara'ya sen yollayacakmışsın ki, sen nereye başvurduysan onlar düzeltmeliler. Bunun için tek yapmanız gereken şey nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği -ve hadi iş garanti olsun diye bir de noterden nüfus cüzdanı sureti- almak ve başvurduğun sosyal hizmetler müdürlüğüne aşağıdaki dilekçeyle vermektir. Onlar gerekli iç yazılmaları yapıp soyadını düzeltirler...
... İl/İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne,​

.. / ... / 209​

xxx tarihinde Evde Bakım hizmetinden yararlanmak üzere kurumunuza başvuruda bulundum ve xxx tarihinde evime heyet gelerek gerekli incelemeyi yaptı.
Ne var ki kurum kayıtlarında soyadım "Ercan" değil, "Arcan" olarak göründüğünü fark ettik.
Mağdur olmamam açısından bu hatanın ekte yer alan nüfus kayıt bilgilerim doğrultusunda düzeltilerek hizmetten yararlanmamın sağlanmasını ve tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesini arz ve talep ederim

EK 1: Nüfus kayıt belgeleri

ad soyad
imza​

adres
telefon

maaş tanıtım kartınız sanırım bilgisayardaki verilere göre düzenleniyor. öncelikle, bilgisayardaki verilere itiraz etmeniz gerekiyor.
bunun için yanılmıyorsam, bölge nüfus müdürlüğünün ve mernis bilgisayarlarındaki kayıtların düzeltilmesi gerekiyor. ona göre maaş tanıtım kartınız yeniden düzenlenecektir.
bölge nüfus müdürlüğünden, defterlerden kontrol ettirerek/gerekirse sayfanın fotokopisini çektirip onaylatarak alacağınız belgeyle mernis (nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü'na) başvuru yapabilirsiniz. bölge nüfus müdürlüğünde de, bir takım belgeler (gerçek soyadınızın ercan olduğunu kanıtlayacak belgeler) isteyebilirler.
yanlış hatırlamıyorsam süreç böyle işliyordu.

yanılıyor olabilirim.
dilekçe örneklerini ise isterseniz shçek ve nüfus müdürlüğü (http://www.nvi.gov.tr/NVI.html) sayfalarında bir arayın.
oralarda hazır, kalıp dilekçeler oluyor bazen.

isterseniz buradan bilgi edinme bölümüne bir başvuru yapın.
sanırım kısa sürede yanıtlayacaklardır.

http://www.nvi.gov.tr/BilgiEdinme,Bilgi_Edinme_Kisi.html

----------

2. sorunuza gelince evet. o süreç öyle işler. 1. dereceden akrabalar tercuman olamazlar diye biliyorum. noter işlemleri için bu gerekiyor.
bankada hesap açabilmeleri için 51 lira gibi bir para yatırırsınız. ancak hesaptaki para sizin paranızdır, isterseniz ertesi gün girer 50 lirayı geri çekersiniz. bankadaki hesabınız açık kalır. eger bankadaki memurlara kendinizi yeterince anlatabilirseniz, gerekli anlayışı genellikle gösterirler. hatta, eve gelip bizzat evde işlem yapan banka çalışanları var.

yukarıda benim yazdığım varsayım, vukuatlı nüfus örneğinde de "arcan" soyadı görünüyorsa geçerlidir.

eğer vukuatlı nüfus örneğinde soyadınız "ercan" ise, oturan boğa doğru söylüyor. siz niye gideceksiniz, hata onların. onlar yapsınlar.
gerçi o zaman da, süreç bir hayli uzayabilir. :(
bölge müdürlüğü, il müdürlüğüne, il müdürlüğü ankaraya, ankara, emekli sandığına, emekli sandığı nüfusa, oradan gelen yanıtlar yine tersine işleyecek... yani nüfus, emekli sandığına, emekli sandığı, ankara shçek'e, onlar il müdürlüğüne, il müdürlüğü bölge müdürlüğüne gönderecek... eh... geçecek zamanı siz hesaplayın...

sorun emekli sandığı verilerinde ise, (mernis de değil) emekli sandığına başvurmanız gerekiyor.
emekli sandığı için
http://bilgiedinme.sgk.gov.tr/bilgiedinmebasvuru/GercekKisiEkleForm.do
dan bilgi sorgusu yapabilirsiniz. en azından yol gösterirler.

Üst Alt