Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evde bakım başvurusu yaptık. Heyet sonrası sonuç ne zaman belli olur?
babam %90 Ağır engelli evde bakım maaşı için başvuruda bulunduk maddi olarak başvuru sırasında herşeyi açık açık söyledik maddi kriterlerin uygun olduğunu söylediler
bugün de eve heyet gelmiş kontrol amaçlı
benim öğrenmek istediğim heyetin geliş amacı ve kararın sonucunu ne zaman ve nasıl öğrene biliriz..
"ç) Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti: Müracaatı yapılan bakıma muhtaç özürlünün ikametgâhında veya bakım merkezlerinde bakım raporu hazırlayan, bakıma muhtaç özürlünün bakım hizmetlerinin hangi türünden yararlanacağına karar veren, uygun ortama yerleştirmeyi öneren, bakım hizmetlerine yönelik gözlem, inceleme, kontrol yapan ve sonucunda bakım hizmetleri değerlendirme raporu hazırlamakla görevli heyeti,
heyet bakım raporu hazırlar dedi yönetmelik. peki bakım raporu neymiş bunu da yine yönetmelik söylesin:
"Bakım Raporu: Bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin; özürlüye ait veya bakmakla yükümlü olunan kişi sayısına göre özürlüye düşen ortalama aylık geliri belirlediği; özürlünün ve ailesinin sağlık ve psiko-sosyal durumunu tahlil ettiği; özürlünün bakıma muhtaçlığını, ihtiyaç duyduğu bakım hizmetlerini ve özürlüye verilecek bakım hizmet modellerini tespit ettiği ve genel çerçevesi Genel Müdürlükçe belirlenen raporu,"
bakım hizmetleri değerlendirme heyeti, evde bakım aylığı için bakım raporu hazırlayacak ve bu raporu il müdürlüğüne sunacak. heyetin kanaati olumluysa buna göre il müdürlüğü tarafından evde bakım aylıgı baglanır. aksi takdirde baglanmaz. bu konuda heyetin kararı belirleyicidir.
aylıgının ne zaman baglanacagını bilmemiz mümkün değil. yogunluga göre değişir bunlar. bulundugunuz ilin aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayarak süreç hakkında bilgi alabilirsiniz.
heyet bugün gelmiş size.
eger heyet olumlu kanaat bildirmişse en geç 1 ay içinde il müdürlüğü onaylayacaktır . tabi bu benim tahminim. dediğim gibi bu süreç kısa da olabilir uzun da. il müdürlüğünün yogunluguna göre değişir bunlar.
Değerli ablacığım ilgilendiğin için özellikle teşekür ederim konuyu şöyle izah edeyim ailem Antep de bende İstanbul'da Üniversite okuyorum annem aradı durumu bana anlattı biz zaten başvuru sürecinde görevlilere bütün bilgileri söyledik olmayacaksa yorulmayalim diye kendileri evde ki maaş bordrolarini aldılar zaten kendimizde hesaplayinca aylık gelirimiz kişi başı kişi başı 370 yanlış bilmiyorsam da kişi başı gelir 570 liranın altında olması gerek ben bizzat başvuru sürecinde görevli personellere arabanızın olduğunu evimizin olduğunu izah ettim aracımız da zaten ÖTV den muaf olunarak alınmış bir araçtır hani bunlar engel teşkil ediyorsa hiç başvurup hem kendimizi hemde insanları yormayalim dedik onlar da bunların hiçbir sakıncası yok zaten aracı da ÖTV den muaf olarak almışsınız dedi başvurduk tan 2 gün sonra da heyet geldi burdan da yola çıksak çok yoğunluk yani sizin de dediğiniz gibi en geç bir ay içinde dönüş yapılır peki dönüş nasıl yapılır onu belirtirseniz çok sevinirim hani tekrar heyet mi gelir yoksa mektup tarzı bi dönüş mu olur saygılarımla..
hdogan27
rica ederim ablası.
ev ve araç sorun olmaz. daha yeni başvuruyorsunuz aylıga. gelir getirmedikleri surece sorun olmaz. önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin 572,64 Tl altında olması. e hane geliri de sınırın altındaymış.
bakıma muhtaç da bulunursa babana aylık baglanır inşallah.
reddedilirse zaten red yazısı gelir. kabul eidlirse de bakıcının taahhütnameyi imzalaması istenir. Gerçi pratiğini bilmiorum bu işlerin.
siz aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğünü arayarak bilgi alabilirsiniz.
heyet tekrar gelmez. zaten gelmiş ve bakım raporunu hazırlamıştır. şimdi hazırladıgı raporu il müdürlüğüne sunacak. raporda olumlu kanaat varsa il müdürlüğü aylığı onaylayacaktır.
kalem apla agır özürlü raporu alan kişi neden tekrardan heyet geliyor anlamıyorum agır özürlünün tanımı rapor yönetmenliginde yazıyor başkasının yardımı olmadan hayatını idame ettiremez demek agır özürlü raporu alan kişi sosyal incelemede olumsuz çıkarsa kanun kanunla çelişmiyormu rapor alıp direk maaşı baglasalar en mantıklısı bu
Melek abla babamın %94 agır engelli raporu var.Evde bakım maaşı için müracaat ettik. Evde 5 kişi kalıyor annem babam erkek kardeşim ve kızı kardeşim şu anda çalışmıyor her yıl nisan ayında kasım ayına kadar sezonluk işçi olarak çalışmaktadır.Şu anda kardeşim çalışmıyor.Nisan ayında gidecek kısmetse abla kardeşim işe başlarsa işe başladığını aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne tekrar bildirmeliyiz.Birde abla aylık kişi başına düşen gelir 572 TL.nin altında(babamın 938 TL aylığı,üzüm bağından gelen yıllık 4200 TL ve kardeşimin net maaşı 1500 TL)
Bizim durum da Samed2006 kardeşim ki gibi evde 5 Kişi ikamet ediyor babamın maaşı 980 TL ablamın ki 950 TL zeytinin de yıllık geliri 1400 TL hesaplamalarıma göre kişi başı gelir aylık 410 TL bu durumda red gelme gibi bi durum söz konusu olabilir mi?
Herkeze tekrardan merhabalar bugün beni ilçe sosyal hizmetlerden aradılar Annemin üstüne hisseli tarlalar çıkmış işin kötü yanı bu tarlalarin hiç birinden bizim gelirimiz yok dayilarimin tarlaları dolayısıyla annem de hissedar olarak görünüyor bizim bu hisselerden resmi olarak vaz geçmemiz mümkün değil mi bize karı yok bari zararı olmasın lütfen dönüş yapın..