Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım başvurusunda torununun çocuğu gelir hesabına dahil edilir mi?

kardelenyad

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%92 özürlü babaannem için başvuruda bulunacağız fakat evde yaşayan kişi ben, kızım, babaannem ve bekar amcam var.
amcam emekli 900 maaş alıyor
babaannem yaşlılık maaşı 100 lira alıyor
ben ise babamdan kalan 200 lira maaş alıyorum (boşandım)
toplamda 1200 yapıyor.
Kişi başı düşen hesabı yapmak için kızımı da katacak mıyım yoksa ben babaannem ve amcam mı katılacak. Çünkü gelir bölüşülecek kişilerde ,okuduğuma göre torununun çocuğu diye bir ibare göremedim.

Bilgilendirirseniz memnun olurum şimdiden teşekkür ederim.

Teşekür ederim. Aslında amcam emekli maaşı ile iki aile bakıyor. Evlerimiz karşılıklı acaba diğer evimizden yine özürlü olan diğer kardeşimin ikametgahını bu eve alsam herhangibir sorun çıkarmı.

Amcamın emekli maaşı ile iki ev geçiniyor. İki ev de gecekondu karşılıklı arada yol var. Adreste biri no:11 iken diğeri no: 12 gösteriyor. no:12 de oturan gecekonduda da 1 özürlü kardeşim ama %30 civarında, bir kızkardeşim ve annem oturuyor.
Amcam Babaannemin ihtiyaçlarını karşılayamadığı için kızım, ben, babaannem ve amcam no:11 nolu evde kalıyorum.
Benim anlatmak istiğim şimdi gelir hesabı bölünmesinde benim kızım sayılmadığı için adam başı tutar 400 tl oluyor. Bundan dolayıdır ki no:12 de oturan %30 özürlü erkek kardeşimin ikametgahını no:11'e alsam bir sorun çıkar mı. Hani siz yakın zamanda ikametgaha yeni birini katmışsınız bunda bir sahtekarlık var derler mi.

Usulüne uygun olduğu sürece hiç bir sorun olmaz...

Yani, nüfus müdürlüğünden veya muhtardan gerekli evrakları tamamlayarak...

Zaten ikametgahını alırken o işlemler yapılacak benim sormak istediğim yani yakın bir tarihte birbirine çok yakın bir evden ikametgahını babaannemin olduğu eve aldırmaktan dolayı bir sorun çıkarmı. Yani bakıma muhtaç aylığına başvurmadan hemen önce yaptığımızda bunlar bu parayı almak için bunu yapmış diye vermemezlik yaparmı yada o eve giren kişilerin ikametgahını ne zaman aldırdığına dair inceleme yaparlarmı. ( :eek: Çok özür diliyorum çok uğraştırıyorum sizi.)

Yok yok, hiç bir sorun olmaz... Hatta, bence o ikamet değişiklik tarihi evraklarda görünmez bile...

Eğer kızmazsanız bir soru daha soracağım :eek:

Şimdi ben babamdan maaş alıyorum ve sigortasından yararlanıyorum. Babaannemede bakıma muhtaç parası verdiler diyelim. Devlet benim babamdan aldığım maaşı kesermi vede sigortam düşermi. Şimdi benim babamdan dolayı ssk düşerse çok kötü olur ondan dolayı çok endişeliyim. :(

evde bakım parasımı alcanız babaannen için eger evde bakımsa kişi basına düşen gelir 348 milyonu geçemedigi sürece kesilmez sigortaylada ilgisi yok aldıgınız maas kişi basına düşen gelir önemli

ww_xxx72 teşekkür ederim. Oturanboğa sizdende yorum alabilirmiyim.

Evde bakım hizmeti ile yetim aylığının hiç bir ilişkisi yok. Daha doğrusu, evde bakım hizmetinden yararlanılıyor diye yetim aylığının kesilmesi söz konusu olamaz...

Üst Alt