@
Selgn ben aslında konuyu bilirseniz bu süreci daha sağlıklı götürürsünüz diye düşündüğümden önemli bilgileri veriyorum.
heyetin sizden önce rapora itiraz etmenizi istemesi ardından epikriz raporlarını istemesi ile ilgili mevzuatta bir şey yok. heyetin bunları bakıma muhtaçlığı değerlendirmek adına istediğini düşünüyorum. ya ablanızın bakıma muhtaçlıktan çıktığını düşünüyor ya da bakıma muhtaç oldugunu görüyor ve dayanak arıyor. ben ikinci ihtimali yüksek görüyorum. çünkü mevzuata göre bakım aylığının baglanmasında da kesilmesinde de heyetin kararına göre işlem yapılır. heyetin bunları bile istemesine gerek yok. rapora bakar. rapordaki yazan hastalıga göre bakıma muhtaç olma kriterlerini değerlendirir kararını verir.
ama anlattıklarınıza bakılırsa ablanız ikinci ameliyattan sonra gunluk hayatta sürekli olarak bazı sorunlar yaşıyormuş. bel fıtıgı ameliyatından sonra gelişti dediniz. oysa bunlar raporda degerlendirilmemiş. heyet raporda yazmayan bir hastalıktan dolayı bakıma muhtaçlığı degerlendiremez. bu da bakım aylığının kesilmesine bile yol açabilir.
ben sürekli olarak "raporda yazan hastalıktan dolayı yapamadıkları neler" diye bu yuzden soruyorum.
ben de bunun cevabını alamadığım için işin açıkçası huzursuzum.
ablanızın rahim kanseri tedavisinde ilgilenen doktoruna gidip raporu gösterseniz ve bu raporda yazan hastalıklardan dolayı yapamadıklarını sorsanız. doktor tavsiyesi alsanız diyorum. yani ablanızın sonradan yapamadıklarının raporda yazan hastalıkla alakası var mı öğrenmeye çalışın. eger raporda yazan hastalık bugün yaşadığı olumsuzlukların tek başına sebebi değilse sonradan çıkan hastalıklardan kaynaklı ise ve bunlar da raporda yazmıyorsa, heyet artık bakıma muhtaç değil gerekçesiyle aylığı da kesebilir.
bir doktor görüşü alın ona göre hareket edelim bence.
ya da önyargılı bakmadan il müdürlüğüne gidip heyetten birileriyle görüşüp epikriz raporlarının neden istendiğii bizzat sorun. konuyu anlamaya çalışın.
ondan sonra tekrar durum değerlendirmesi yapalım.