Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım gelir hesabında Bakmakla yükümlü olunmayan kişiler kimleri kapsar?

gaziantep2708

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim eşimde halama bakıyordu fakat gelir testine takıldığımız için maaşını kestiler. fakat gelir testi 3.madede bakmakla yükümlü olunmayan kişilerde diye bir tabir var. şimdi ben halama bakmakla yükümlümüyüm tam anlayamadım. cevap yazarsanız sevinirim.

gaziantep2708

yapılan kanun değişikliği ile birlikte evde bakım aylıklarında hane geliri esas alınıyor. dolayısıyla mevcut yönetmeliğin kanuna ters hükümleri de uygulanmıyor. yeni yönetmelik yayınlanana kadar kanuna ters olmayan yönetmelik hükümleri uygulanacak sadece.

kanun değişikliği ile birlikte artık bakmakla yükümlü bireylere göre gelir belirlenmiyor. hanede kimler ikamet ederse onların geliri dikkate alınır. siz halanızla aynı hanede ikamet ediyorsanız sizin de geliriniz dikkate alınır.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 Tl altındaysa evde bakım aylıgı baglanır, aksi takdirde bağlanmaz.
tabi engelli bireyin % 50 ve üstü ağır özürlü raporlu ve bakıma muhtaç durumda olması şartıyla.

Üst Alt