Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım gelir hesabında vasinin geliri dikkate alınıyor mu?

turko40

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle bütün herkese iyi akşamlar diliyorum.

Benim yüzde 95 oranında engelli raporu olan 18 yaş üzeri kardeşim bulunmaktadır. Kendisi için mahkemeden vasilik kararıni aldım.
Evde bakım ücreti alabilmek için yapmış olduğumuz müracaatta, gelir kriterlerinin yuksek olduğu ve bu nedenle başvuruyu kabul edemeyeceklerini bildirdiler.

Daha önce sitenizde vasinin gelir kriterlerine bakılmadığı şeklinde bir kaç yazı okumuştum. Bu konuda bana yardım edebilecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum. Eğer yönetmeliklerde konuyla ilgili bilgiler varsa onuda belirtirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar turko40 güzel bir konuya dokunmuş.Benzer bir sorunda ben yaşıyorum.Konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz.
Benim % 79 ağır özürlü raporum var. Ağabeyimle aynı evde kalıyoruz ağabeyim nüfusta evli görünüyor.Benim maaşım 1300 tl ağabeyimin maaşı 1100 tl. Ağabeyimi vasi tayin edersem evde bakım maaşı alabilirmiyiz? Ağabeyim bakım için ilgili kuruma sormuş alamazsınız demişler gelir kriterinden dolayı.Vasi bizi ilgilendirmiyor sadece özürlünün yapamadığı işleri yapabilir demişler.Sadece gelir kriterinden dolayı reddetmişler.Bu arada bir not: Ağabeyimin eşi yurt dışında ve boşanmaya çalışıyor.Kısacası bu şartlar altında biz evde bakımdan faydalanabilirmiyiz. Teşekkürler yardımlarınız için.

Üst Alt