Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım gelir kriteri değişecek mi?

erkankara

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba asgari ücret 5500 oldu biliyorsunuz. Asgari ücretle çalışanlara hayırlı olsun .Bu paranın yeterli olmadığının herkes gibi bende farkındayım. Peki evde bakım maaşı gelir kriterinde bir değişiklik olacakmı.Olursa ne kadar olacak.

Net 5.500 üzerinden hesap olursa kriter 3.666 lira olur

bilgeadam
3666 olunca evde bakım maaşı onun aşasındamı oluyo zam yoksa yukarımı bilgecim

Evde bakım zammı değil kişi başı hane geliri onu sormuştunuz yazdığım tahmini 5500 içinde agi kesintisi olabilir

Memur maaşları da arttı temmuz u baz alacaklar Ocak ayınimi Ocak ayında kriter uyuyordu fakat temmuz da memur maaşları asgari ücretten fazla arttı şimdi kesilecek mi

Evde bakım kriterleri

Ocak ayında asgari ücrete gelen zam memur maaşından fazla arttı ozaman evde bakım aylığı almamıza yetiyordu temmuz ayında memur maaşları asgari ücretten fazla arttı bu sefer de yetmiyecek azbir farkla alamiyacagiz gibi duruyor kriter olarak Ocak ayınimi yoksa temmuzu mu baz alıyorlar

Temmuz baz alınacak hane sayınız fazla ise etkilenmez sonuçta kriterde artacak

Evde bakım kriterleri

bilgeadam

Ocak ta maaşınız yetiyordu 10774 maaşınız 4 kişi 2835 TL 11340 idi fakat temmuz ayında memur maaşı yüzde 40 zamlanacak ozaman yeterli olmayacaktır

Arkadaşlar kişi başına düşen gelir 3666 lira mı kesin mi?

zeynep71
Asgari ücret i üçe böl ikiyle çarp Zeynep kardeşim çıkan rakam bu benim bildiğim

Macavalesi söylediginizi yaptım. Kişi başına düşen rakam çıktı. Teşekkür ederim. Evde bakım maaşı ne kadar oldu? Kişi başına düşen gelirle evde bakım maaşı aynı mı?

zeynep71 Evde bakım aylığı gelir hesaplaması net asgari ücretin 3/2 hesaplaması yaparak hesaplanır.
5500 / 3 = 1833.33 TL
1833 x 2 = 3666.66 TL kişi başı gelir.

deasn12

Doğru Zeynep kardeşim evde bakım parasının hesaplaması farklı enflasyon memur maaşları asgari ücret onları baz alıyorlar onların hesaplamasini ben bilmiyorum ama tahmini yanılma payı vardır 3339 TL galiba

Evde bakım ayında kişi başına düşen gelirse gelirse ne kadar oldu

Merhabalar arkadaşlar evde bakım aylığı kişi başına düşen gelir ne kadar oldu bugün sosyal hizmetlerden gelen telefonla tekrar gelmeniz lazım temmuz ayı gelirinize bakacağız dediler maaşlar ile beraber kişi başına düşen gelir de arttı mı acaba

eser37
çağırıyorlarsa ya gelir artımı falan bildirilmemiş varsa onu farkedince çağırırlar yada geliriniz kriterdeki geliri aşmıştır bazen çok yakın oluncada çağırılıyor kontrol için telaşlandırmak istemem ama hayırlısı olsun inşallah hakkınızda

merhaba arkadaslar,annem emekli maaşını başka bankaya tasıyıp promosyon alcak 5000 civarı kadar.hesaplarıma göre aylık kişi başı gelir yinede kriterin altında kalıyor,bi sıkıntı cıkarmı acaba.bu 5000 tl promosyonu nasıl hesaplıycaz

emrecix promosyon lar Bayram ikramiyeleri gelire dahil değildir. Hesap olarak bilgi istiyorsan 5000 i 12 ye böl çıkanı ay olarak ekle

bilgeadam çook teşk ederim,aynen 12 ye bölüp ekledim,gerçi 3 senelik oluyo bu promosyon.tekrar teşk ederim ama eminsiniz değilmi bunların gelire sayılmadıgından

Evde bakım kişi başı ne kadar olacak geliri baglanması için

Evde bakım maaşı gelir kriteri asgari ücretle alakası vardır oda ocak ayında belli olur asgari ücret e ne kadar çok zam gelirse gelir kriteri fazla olur

bence iyi araştırın bir ara başıma geldi maaşı kesmişlerdi adamlar hesaplama yaparken senin aldığın net tutarı hesaplamıyorlar brüt ücretten hesap yapıyorlar :Dyani kesmek için bir bahane buluyorlar ben ozaman şimdinin parasıyla 200.000 geri ödemiştim 66 lira fazla çıkıyor diye kesmişlerdi hatta adamlara 66 lira eksik maaş verin dedik güldüler

Üst Alt