Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım heyeti yanlış değerlendirme yaptı. Nereye şikayet etmeliyim?

qralturk

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Konunu anlaşılmasına katkı sunması açısından önceden açtığım başlıklar:
http://www.engelliler.biz/forum/evd...si-gelir-hesabima-arac-satisi-eklenir-mi.html
http://www.engelliler.biz/forum/evd...ngelli-evde-bakim-maasina-tarla-engel-mi.html

_____
merhaba arkadaşlar başvurum kabul edildi ama prüz var eve gelen denetçi 2012/5 aya kadar maaş alınmış diyor ve biz hiç maaş almadık ve evde 5 kişiyiz sadece iki kişi olarak gösteriyolar bu neye göre yapılıyor ve eskiden alınmış olan maaşımı nereye şikayet edebilirim ve nasıl alabilirim

- Maaş eğer yatmis ise kimin adina yatirildigi ve hesap numarasini isteyin -ikametgah adresinizde 2 kisi görünüyor olabilirsiniz

Yok kardes iki gun once verdim ikametgahi 5 kisiyiz

bakınız burada hakikaten müneccim yok. Soru sorarken bilgileri detaylarıyla verin eger cevap istiyorsanız.
size denetçi geldi diyorsunuz ve onların 12/5 aya kadar maaş aldıgınızı sylediklerini soyluyorsunuz. önce bu kısmı aydınlatın.
Daha önce maaş aldınız mı,hangi maaş?
evde bakım aylığı ise alınan maaş, bakıcı kimdi engelli kimdi? Kim adına ödendiğini syledi denetçiler size?
sonradan adres değişikliği de yaptınız mı?
ikinci defa mı başvurunuzu yaptınız?
yani onceden alınan maaş kısmını detaylarıyla tam anlatın. bu şekilde hiçbir şey anlaşılmıyor verdiğiniz yeterli bilgi yok ortada.
12/5 aya kadar maaş alındıysa sonra kesilmiş mi? Hangi gerekçeyle kesilmiş?

Hanede 5 kişi yaşıyormuşsunuz akrabalık dereceleri nedir? babanız anneniz halanız vs akrabalık dereceleri ne?
...
Memurların ne anlatmaya çalıştıgını tam anlatın lütfen.

bakın şu başlığınızı sonradan gördüm:http://www.engelliler.biz/forum/evd...ngelli-evde-bakim-maasina-tarla-engel-mi.html
bu başlıkta yazdığınız tarla olayının sonucunu anlatın. daha önceden alınmış maaş derken bu tarlayı kasdetmiş olmalısınız?
sizin daha önce evde bakım aylığı almadıgınız belli o mesaja göre çunku. alındıysa söyleyin?
önceki mesajımı da okuyup derli toplu yazın her şeyi.
burada evde bakım aylığına ilk başvuru yapmış gibi anlatmışsınız. daha önce başvurdugunuzu ve red gerekçelerini ve sonraki sureci tam anlatsaydınız ya da yukarıdaki gibi link düşşeydiniz bu kadar uzamazdı işiniz burda.

öncelikle kısa yazdığım için kusura bakmayın vaktim kısıtlı olduğu için acele yazmıştım

engelli kişi babam
bakıcı annem

2010 nisan ayında felç geçirdi %90 raporu var
o zaman başvuru yapmıştım icar parası alınmış dediler ve iptal dediler
tarlaları devrettim kardeşlerine şimdi hiç bi sorun kalmadı bugünde eve gelen denetçiler
2012 yılının mayıs ayına kadar maaş alındığını söylemişler eşime ama ne kadar alındı ile ilgili bişey söylememişler
tarlalardan iptal olma sebebi tarımsal gelir raporu istediler orda fiyat yazılıydı ama "kişinin aldığı yardım 0 TL" yazıyordu
memur demek ki devlet bu parayı size verecekmiş diyip red cevabı verdi
tabi bende işte olduğum için ne zaman alınmış kim adına yatmış ne kadar yatmış
gibi soruları soramadığım için kesin bi bilgi bizdede yok
evde ki kişiler ise babam (engelli), annem (bakıcı), ben , eşim, çocuğum

yani ben memurlardan şüpheleniyorum nereye şikayet etmem gerek ve bu verilen maaşın geri alma gibi şansım ne kadar var haksız yere benim paramı almışlar iseler
işindende olsalar hiç umrumda değil

tarla olayı tamamlandı "Kalem" tşkler gittiğimde tarlalar gözükmedi yani yapılan satışlar kısa bi süre içinde üstümüzden düşüyor ayrıca 1 yıl beklemeye gerek yok

denetçiler size açık açık babanız adına birinin evde bakım aylığı aldıgını mı söyledi yani? ,bakın ilk önce sadece eşinizin duyumuyla hareket etmeyin.
bir kere memurlar kendi adlarına maaş alamazlar çünkü maaşı aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü onaylar. bu iş oyle kolay değil.
eşiniz size olayı tam anlatamamış olabilir.
belki de maaş baglanmıştır sizin haberiniz yoktur. bu bilgilerden bir şey çıkmıyor
şikayetten önce olayı anlamaya çalışın.
bunun için de aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne bizzat gidip durumu ögrenmeye çalışın yarın.
durumdan da beni haberdar edin.

Hanim efendi bu engelli maas almis demisler benim basvurum onaylandi zaten gecmise bakiyorum esimin bildigide bu kadar memur kendi adina almasa bile annemin adinabalir kimlikler bilgileri herseyi orda yani daha acik yazamam aklimda olanlarin hepsini yazdim

peki önceden alındığı sylenen maaş kesilmiş mi sonra, devam ediyor mu? bu başvurunuz için ne demişler eşinize?
kabul edilecek miymiş bir şey demişler mi eşinize?

önceki maaş ne zaman başladı bilmiyoruz ama 2012 mayıs da bitmiş red cevabını da söylememişler
bu başvuru için de kabul demişler

bakın kardeşim maaş maaş diyorsunuz evde bakım aylıgı sanıorum sonra engelli maaşı diorsunuz.
hiçbir bilginiz yoksa araştırıp bilgilenmeden niye burada yazıorsunuz ki o zaman? bir de kızıorsunuz!

başvurunuz onaylanmadı hem beyfendi. onay, il müdürlüğü tarafından yapılır çünkü.
başvurunuz üzerine sadece evinize heyet geldi ve raporunu hazırlayıp il müdürlüğüne sunacak.

ayrıca ne yapmanız gerektiğini tekrar yazayım. önce sosyal politikalar il müdürlüğüne gidip denetçilerin bir maaştan bahsettiklerini sizin evde olmadıgınızı eşinize anlattıklarını ve o maaş neyin nesiymiş bilgi almak istediğinizi soyleyeceksiniz.
maaş adı neymiş,kimin adına ödeme yapılmış detaylarıyla öreneceksiniz. Sonra da sorun varsa il müdürlüğü müdahil olur zaten.

ama memurların sizin maaşınızı alması imkansız bir şey onu aklınızdan çıkarın bir kere.
çünkü onayı veren il müdürlüğüdür. odemeyi onlar yapar bakıcının hesap numarasına,.hepsi adım adım ortaya çıkar bunu hiçbir memur göze alamaz. ha böyle bir şey varsa da il müdürlüğü çıkartır ortaya sorun nerde?
memurların alacagını sanmıorum söyleyim yeniden.
yarın doğru il müdürlüğüne gidiorsunuz yani.

ayrıca başta dediğim gibi başvurunuz incelenmiş heyet tarafından heyet de raporunu il müdürlüğüne sunacak il müdürlüğü onayladıktan sonra başvurunuz onaylanmış olacak.
ortada henuz onay yok.

bende alıyorum evde bakım parası hesap benim üzerime kimse cekemez şifreyi söylemesen

para hesabında durar

Ben ne icin kizacam hanimefendi anlatiyorum iste zaten bilgim olsa sizi niye rahatsiz ediyim ki
evde bakim maasi bu konustugumuz maas kusura bakmayin yardiminiz icin tskler bi degisiklik olursa bilgilendirme yaparim

tamam. gelişmelerden haberim olsun lütfen.

Üst Alt