Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım hizmet aylığına kendim müracaat etsem sorun olur mu?

miyopati34

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Ben bu hafta Ağır engelli onaylı %92 oranlı bir rapor aldım 2022 maasimi alie gelirim yuzunden alamayabilecegimi söylediler ama onlar memlekette yaşıyor bense tek kalıyorum ikametgahı ablama almayı düşündüm orda da eniştemin gelirinin etkileyeceğini söylediler bu konuda başka bir şey yapamaz mıyım Çünkü evde tek yaşıyorum ve ailemden bir gelir almıyorum dilekçe versem işe yarar mı...

ve ayrıca evde bakıma muhtaç değilim ama benim yerime ablam bu maasi almak icin muraccat etse alabilir mi cunki benim sağlam bi görünüşüm olduğu için vermeyebilirler diye söylüyorum eğer ikametgâhımı onun evine aldırsam yani. ilgilenirseniz çok sevinirim Teşekkürler
@Kalem

suanlik bu şekilde ama kas hastalarının durumu pek belli olmuyor bugün sağlamım ama yarın gerçekten bakıma muhtaç olabilirim o yüzden vermiş olabilirler

yani ben kendi başıma aylık bakım.maasi almaya gitsem bağlatma imkanım var mi

kendin gitme sana bakacak olan gidecek parayı sana vermezler sana bakana veriliyor bu para

Bu imkansız,bakım ücreti kime ödenecek?
Aplanı bakıcı olarak seç ve onlarda kal.
Ama bakıma muhtaç mısınız bilemem.birtek rapor şart değil, araştırıyorlar.
Yalan, yanlış beyanda bulunmak, sonraları ceza uyguluyorlar.

bakıma muhtaç bi durumum yok ama bedensel sorunumun artmaması için fizik tedavi görmem lazım bunun için para gerekiyor.. eve gelir var diye normal maaş da bağlamıyorlar ama anne baba köyde yaşıyor ben evde tekim ben bu parayı nerden bulucam.. bunun için dilekçe versem bi ise yarar mi. birde bu maaş için eve gelen gelir kişi başı 483 lira geçmemesi lazım deniyor bu ne kadar saçma bi durum bu.maas bağlayanlar nasi baglatiyor ..

dalgamı geçiyorsun agır özürlü raporunu vermiş doktor muhtaçsındır neyin peşindesin yeşillik olsun diyemi soruyorsun

Galiba o heyet doktoru bakıma ihtiyacı var,, müfettişlerce

ya kardeşim bilmediğiniz konulara yorum yapmayın ya bende bisi biliyorsunuz diye sorup duruyorum benim ağır engelli durumum var kas hastalığı ama şuan sağlamım diye ilerde ne olacağı belli olmayacak bi hastalığım var kısaca durum bu bilmediğiniz konulara yorum yapmayın o zman

O zaman ilerde mutlaka bağlanır maaş,
Kalem Ablayı bekleriz saygılarımla

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

sakin ol hacım.drlerin verdiği rapor sağlıkla ılgili.muhtaçlıkla ilgili deil.evde bakım maaşı almak için sadece drnin verdiği rapor ya da gelir sınırı yeterli değil.eve heyet geliyor onlar karar veriyor.aşağıdakı linki incelerseniz heyet raporu muhtaçlık gelir sınırı haricinde bakım maaşı için gerekli olan kriterleri bulursunz.bunlardan biri bile olmazsa maaş bağlanmaz.genelde biz diğer şartların tuttuğunu var sayarak gelrie göre alıp alamayacağını yazıyoruz.
https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

@Zorro

kas hastalığı türlü türlü.görüntü olarak belli olmasada ağır engelli bir hastalık.arkadaşınkı başlangıç düzeyinde olabilir.

agır özürlünün tanımıda zaten rapor yönetmenligini okuyun görürsünüz başkasının bakımına muhtaç demek

Söyle annene babana madem köyde yaşıyorlar alsınlar ikametlerini köye. Sende yalnız yaşıyor gözükeceksin 2022 almayada hak kazanacaksın. Bunu düşünmek çok mu zor arkadaşım? Biraz mantık yahu...

Kalem
Melek hanım oradamısınız. Arkadaş bir soru sormuş, altta da sizin cevaplamanız için Kalem yazmış.

sistem çok yanlış doktor agır özürlü raporunu verdikten sonra yeterli olması lazım gelir kıstası da mantıklı

ne hikmetse eve birde misafir gönderiyorlar engelli kişi rencide oluyor insan onuruyla mahremiyetiyle oynuyorlar insanı küçük düşürüyorlar fazla açıklama yapmak istemiyorum umarım anlamışsınızdır gelir kıstasıda önemli mantıklı onuda sistem üzerinden yapabilirler demek istedigim sadece agır özürlü raporunun alınması yeterli olması lazım

Gelir tesbiti yöntemi yanlıştır. Buna katılıyorum. Ancak, sağlık kurulu raporları kişinin sadece özür oranını belirler. Ayrıca, yeme-içme, tuvalete çıkma, giyinme ve kendini ifade etmede başkasının yardımına muhtaçsa AĞIR engelli olarak belirtir.

İşin maddiyat boyutuna başka kurumlar bakar. O kurumların da belli kriterleri vardır. o kriterlere uyması gerekir. Raporda yazan AĞIR engelli ibaresi bakıma muhtaç anlamındadır. Buradaki bakıma muhtaçlığın anlamı yeme-içme,tuvalete çıkma, giyinme ve kendini ifade edebilmesi için bakıma muhtaçlık anlamındadır. Yoksa maddi anlamda bakıma muhtaç olup olmadığını [FONT=arial] Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri belirler. Yetkili sağlık kuruluşunun verdiği bu rapor aranan kriterlerde sadece bir tanesidir.

@BÜTÜNÜYLEFARKINDAYIM forum açan arkadaşın durumu biraz karışık ona @Kalem cevap vermesini bekliyorum.[/FONT]

E kas hastası bu arkadaş benim kardeşim de öyle ilk heyette yardım almadan yürüyemiyor ama agır engelli kısmına hayır denmiş

Ozkan25

kas engelının türlerı var kardeşınızınkı hangısı.bahsettıgınız gibiyse durumu ağır engellı rapor alabilmeliydi.ağır engelli ksıma hayır deyıklerse itiraz edin sizi baska bir hastaneye sevk ederler ordan ağır engelli evet raporu alırsanzı bu kezde sizi hakem hastanesıne yolllarlar ordan alacagınız rapor kesın rapor olur.

Bizim 2011 de rapor%40 dı itiraz ettik devlet hastanesinde heyete girdik%60 verdiler agır engel kısmı hayır yazıyor ama not düşülmüş yardım almadam yürüyemiyor die önümüzdeki hafta içi hekem heyeti hastanesine gideceğiz

miyopati34
2022 aylığı ile ilgili sorunuzu şuradan cevapladım:https://www.engelliler.biz/forum/20...022-maasi-baglatabilir-miyim.html#post1969645
2022 aylığı ile ilgili sorularınız olursa yine aynı başlıktan sorarsınız.

evde bakım aylığına gelince.
evde bakım aylığı için 3 şart aranır:
1. %50 ve üstü agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli engelli sağlık kurulu raporu.
raporunda agır özürlü kısmı evet olarak işaretliymiş zaten. raporun uygun.
2. hanede kişi başına düşen aylık gelirin 967,27 TL altında olması gerekir.
3. bakıma muhtaç olduğuna dair bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin olumlu karar vermesi gerekir.
bakıma muhtaç olma kriterleri için bkz:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
linkte sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam olarak veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına sürekli olarak ihtiyaç duyuyorsan bakıma muhtaç kabul edilirsin. aksi durumda bakıma muhtaç kabul edilmezsin.

yukarıda saydığım 3 şartın üçünde de uygun bulunduğun takdirde evde bakım aylığı baglanır. aksi durumda yani bu 3 şarttan birinde ble uygun bulunmazsan evde bakım aylığı baglanmaz.

raporunda sorun yok. ama senin söylediğine göre şu an bir başkasının bakımına ihtiyaç durmuyorsun. bu durumda bakıma muhtaç durumda olmadığından dolayı evde bakım aylığı baglanmaz sana.
ağır özürlü raporunun olması evde bakım aylığının baglanacağı anlamına gelmez. nitekim agır özürlü raporu olmasına ragmen evde bakım aylığı baglanmayan çok kişi var.

alperen1

gelir kıriteri aramaları mantıklı yoksa tatlısesede baglanır benim katılmadıgım agır özürlü raporu alındıktan sonra aile ve sosyalin bakıma muhtaçlık araması çok saçma

Bakıcı,ağır engellinin eli ayağı,
bakıcı olmazsa Ağır engelli yaşayamaz.
Adı üstünde Bakıma muhtaçlık araması doğru bir Karardır.

sosyal hizmetler sağlık kurulunun verdiği raporu değerlendirip birde biz bakalım hele ağır engelli mi demiyor. ağır engeli kabul ediyor. gelir durumunun sosyal yardım maaşı alıp almamaya yönetmeliklere göre uygun olup olmadığına bakıyor.

Kalem Hayirli sabahlar ablacim bana da yardimci olursanız sevinirim benim kardesim engelli 2008 yilinda annem rahmetli olunca yengem bakıcısı ydi ve biz rapor cikarttik%76 agir engelli die hastaligina da noroloji myolosel paraparezi ve idrar gaita inkontinansi mevcut dedi sonrasinda bize belediyede bi ise girebilmesi icin rapor oranino dusurtun dediler doktorlara rica ettik bunu%40 dusurduler e kardesim ise de giremedi simdi tekrar o%40 rapora itiraz ettik ilk hastaneden%60 agir engelli hayir fakat yardim almadan yuruyemiyor yazilmis bu hafta ici hekem hastaneye gideceğiz bu hayir orayi da etkiler mi yoksa orasi farkli karar verebilirmi

Ozkan25 işe girmesi için rapor oranını düşürtün dediler diye raporu düşük almaya çalıştınız. tabi evde bakım aylığından oldunuz. agır özürlü olmayan rapor aldığınız içn evde bakım aylığı kesildi haliyle.

siz de rapor için il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz etmişsiniz. itirazınız sonucu gittiğiniz hastane de farklı bir karar vermiş (%60 /agır özürlü değil). bu durumda da hakem hastaneye sevk edilmisiniz. hakem hastane ne karar verir bilemem. ama hakem hastanenin verdiği raporda da agır özürlü kısmı evet olarak işaretli olmazsa karar kesinleşir.

eger agır özürlü rapor alabilirseniz evde bakım aylığına başvurabilirsiniz. aksi takdirde evde bakım aylığının baglanması imkansız.

boşu boşuna başınıza iş almışsınız. agır özürlü raporla da işe girebilirdi. hadi bunu bilmiyordunuz iş kesinleşmeden insan agır özürlü raporun düşürülmesine çalışır mı ya?

ablacım cevapladığın için çok teşekkür ederim ama 2 gun once bu konu hakkında bilgi almak için Aile sosyal bakanlığına gittim..ilgili kisi raporum da ağır engelli onayı olduğu için muhtaçlık durumuma bakılmaksızın maaşın bağlanabileceğini söyledi. Benim de kafam burda karıştı. O bakıma muhtaç kriterinde ki şıkların hiç biri bende yok cok şükür. (Şuan sadece kollarımı yanlara tam açamıyorum boyun kasi gücüm çok zayıf ve uzun sure ayakta sabit duramıyorum..)

ben bu parayı alırsam fizyoterapiye devam etmek için alacaktım zaten . çünkü doktorum bana sürekli egzersiz yapmam gerektiğini söyledi Bu hastalığın ilerlememesi için.. Ben de ailemden Şu an o gittigim yerin parasını karşılayacak derecede bir yardım sağlayamadığımdan dolayı oradan bir maaş bağlatabilirmiyim diye araştırmak istedim ama galiba alamayacağım,olsun hakkım değilse almayayım zaten. Ama ilgili kişi neden başka türlü söyledi kafam orda karışıyor dediğim gibi . . . Teşekkürler @Kalem

miyopati34

Sıradan bir görevli cevap verirse,böyle cevaplar.
Gelir kriteri Araştırılmadan olur mu Ve bakıcı olmadan olur mu.

Zorro
yani sıradan bilgisiz bi insanı oraya oturtmazlar herhalde yaşını başını almış bir insandı hatta inatla bakıma muhtaç değilim ama ben dememe rağmen asıl olan rapordur dedi . bu kadar kesin konuşması kesin bildiğini gösteriyor gibiydi.

Üst Alt