Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Hizmeti Alan biri olarak Yakınımızda bir süre kalabilir miyiz?

Çekirge

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Annem benim bakıcım. Biz ikimiz birlikte yaşıyoruz. Annemle birlikte başka bir ilde yaşayan kardeşimin yanına gitmek istiyoruz. Gidip yanında bir süre kalmak istiyoruz. Kardeşimin evi müsait, kaloriferli bizim kullanabileceğimiz odaları var.

Sorularımı şöyle toparlamaya çalışayım.

1- Evde bakım hizmeti alan bir engelli ve bakıcım annemle beraber, başka bir ildeki kardeşimin yanına gezmeye gitme ve orada bir süre geçirme hakkımız var mı?

2- Böyle bir hakkımız var ise, ne kadar süre kardeşimin yanında kalabiliriz.

3- Gideceğimizi Sosyal hizmetlere bildirmek zorunda mıyız?

4- Kalabilmemiz için en fazla ne kadar süre izin verirler?

(not: Biz Çorum merkezde yaşıyoruz. Kardeşim Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde ikamet ediyor)

Son düzenleme:
tabiki de gidebilirsiniz. Ama sosyal hizmetlerin bazen evde bakım için denetimleri oluyor bu yüzden bi dilekçe ile bilgilendirmeniz faydalı olacaktır.Not: tanıdığım evde bakım görenler şehir dışına çıkınca böyle birşey yapmıyordu :)

3,5 yaşında oğlum var 7 aylıkken epilepsi tehşisi konuldu 2 yaşında otizm konuldu şu anda oğlum özel eğitime gidiyor ram geçenlerde 4 yaşında anaokuluna başlaması için yazı verdi oğlumun raporu
epilepsi =5
otizm =70
olarak çıktı tek maaşlı biriyim 2551 maaş alıyorum 4 kişi yaşıyoruz raporda ağır engelli yazmıyor bu konuları bilmiyorum baş vuracağım yer var mı varsa ağır engelli raporu ala bilirmiyim çocuk konuşmuyor yemek kendi eliyle yemiyor ve devamlı bakıma ihtiyac gerektiriyor

Üst Alt