Merhaba,
Adım Namık Kemal ÖZDERE.
Öncelikle böyle bir bilgilendirme hizmeti verdiğiniz için teşekkür ederim.
Bakıma muhtaç ağabeyim var ve heyet raporu alarak Samsun İl Sosyal Hizmetler müdürlüğüne eşim adına başvuruda bulunduk.
Kısaca durumumuzu arzedeyim.
Ben asgari ücretle sigortalı çalışıyorum. Ağabeyim ölen babamdan dolayı yaklaşık 550 TL emekli maaşını almaktadır ve eşi yada çocuğu bulunmamaktadır.
Eşim ev hanımı. Ağabeyim %92 işgöremez durumda bakıma muhtaç. Zaten verilen cevabi yazıda o konuda sıkıntı yok.
9 ve 11 yaşlarında 2 çocuğum var. Evde 5 kişi ikamet ediyoruz.
Verilen cevapta gelir asgari ücretin 2/3 ünü geçtiğinden bakım maaş bağlanamayacağı yazılı. Ama evde 5 kişi yaşıyoruz ve benim asgari ücret maaşım ve ağabeyimin babamdan dolayı aldığı maaşın dışında gelirimiz yok. Kirada oturuyoruz.
Bakım maaşı hesaplaması nasıl yapılıyor?
1-Bakıma muhtaç kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişiler dakkate alınarak?
2-Bakıma muhtaç kişinin bulunduğu evde yaşayanların tümü dikakte alınarak?
Eğer evde yaşayanların tümü dikkate alınıyorsa verilen cevabın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Bu konuda bilgilendirirseniz inanın çok memnun olurum.
İyi çalışmalar.
Adım Namık Kemal ÖZDERE.
Öncelikle böyle bir bilgilendirme hizmeti verdiğiniz için teşekkür ederim.
Bakıma muhtaç ağabeyim var ve heyet raporu alarak Samsun İl Sosyal Hizmetler müdürlüğüne eşim adına başvuruda bulunduk.
Kısaca durumumuzu arzedeyim.
Ben asgari ücretle sigortalı çalışıyorum. Ağabeyim ölen babamdan dolayı yaklaşık 550 TL emekli maaşını almaktadır ve eşi yada çocuğu bulunmamaktadır.
Eşim ev hanımı. Ağabeyim %92 işgöremez durumda bakıma muhtaç. Zaten verilen cevabi yazıda o konuda sıkıntı yok.
9 ve 11 yaşlarında 2 çocuğum var. Evde 5 kişi ikamet ediyoruz.
Verilen cevapta gelir asgari ücretin 2/3 ünü geçtiğinden bakım maaş bağlanamayacağı yazılı. Ama evde 5 kişi yaşıyoruz ve benim asgari ücret maaşım ve ağabeyimin babamdan dolayı aldığı maaşın dışında gelirimiz yok. Kirada oturuyoruz.
Bakım maaşı hesaplaması nasıl yapılıyor?
1-Bakıma muhtaç kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişiler dakkate alınarak?
2-Bakıma muhtaç kişinin bulunduğu evde yaşayanların tümü dikakte alınarak?
Eğer evde yaşayanların tümü dikkate alınıyorsa verilen cevabın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Bu konuda bilgilendirirseniz inanın çok memnun olurum.
İyi çalışmalar.