Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım hizmeti gelir kriterini kafalarına göre değiştiriyorlar!?

foggylake

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar çok önemli bir konu. Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.

Eylül 2014 tarihinde evde bakım maaşından faydalanmak için başvurduk.
Anneannem %90 ağır engelli raporuna sahip, alzheimer hastası.
Evde annem, 21 yaşındaki torunu ve hasta olan anneannem kalıyor.
Gelirlerinin hane halkına bölünmesiyle kişi başı gelir miktarı 513 tl oluyordu.
O dönem kişi başına düşen gelir sınırı her yerde 540 tl yazıyorken bize 511 tl denilerek 2 lira aştığımızı bu yüzden maaşın bağlanamayacağını söylediler. Defalarca itirazda bulunmamıza rağmen 511 tl olduğunda ısrar ediyorlar.

Bende adres değişikliği yapıp annemi kendi yanıma aldım.Torunu için vasi kararı çıkartıp tekrar başvurduk. Bu defada 21 yaşındaki torunu bize göre bu hastaya bakamaz diye red ediyorlar. Bu yaşta evlenip çoluk çocuğa bakan insanlar varken bu keyfi uygulama neden. Bizim kanaatimiz bu yönde diyorlar.

Şikayette bulunabileceğim bir mercii var mı.Ne yapmamız gerekir. Acillll görüşleriniz bekliyorum.

foggylake

Evet, dediğiniz gibi 2014 yılı için kişi başına düşen aylık gelir sınırı şu şekildedir: http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html

anneanneniz şu an sadece torunuyla mı kalıyor? anneannenize şu an kim bakıyor, torunu mu?
ayrıca torunu okuyor mu, çalışıyor mu? bu hastalık hakikaten çok ciddi bir sorumluluk ister. bu sorumluluğu taşıyabilecek ve bakım hizmetini aksatmadan verebilecek durumda mı torunu?

bir de şu sorularımı cevaplayınız:
1. annenizin aylık geliri ne kadar şu an?
2. anneanneniz ve torunun aylık gelirleri ne kadar?

Üst Alt