Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Hizmeti için bugün başvurumuzu tamamladık, süreç nasıl işleyecek?

yasminn

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Nihayet gerekli evrakları annemin adresi ile ilgili bilgileri sosyal hizmetlerin istediği şekilde organize edip bugün başvurumu yaptım.

Şimdi her Türkiye'de yaşayan engelli/mağdur gibi süreci merak ediyorum. Mutlaka tecrübeleriniz vardır, ne zaman eve gelecekler ? Evde ne görmeleri gerekiyor ve en önemlisi aylık ne zaman bağlanır ?

Şimdiden tşkler

Yasemin Can

kardeşim şüreç o kadar dengesiz ki 1 ay içinde gelen var 4 ayda bekleyen var ama gerlindiginde adamlar eşyaya felan baktıklarıda yok ordaki hastaya bakıyorlar sonrada ziraat banaksından hesap çıkar dediklerine evrakları veridin ayın sonrası bağlanıyor ama en önemlisi eve gelmeleri geldiginde işin % 90 bitiyor istanbuldasın biraz yavaş iişletiyorlar olayı çünkü fazla memeur yok ama bakalım sözde en geç 1 ay içinde çözülecek deniyor ama bakalım hayırlısı inşallah yardımcı olmuşumdur birde istanbulun hangi ilçesi yogunluga göre değişiyor ..

Arkadaş ben de evde bakım maaşı için başvurdum,geld

ama maaşı bağlamamışlar haziran da mart'ın sonunda heyet geldi işlemleri yaptırdık ama maaşı yatırmamışlar bankaya... bileniniz varsa cevap versin lütfen?

Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne sorun net bir cevap vereceklerdir.

yasminn;
Yasemin hanım Değerlendirme heyetleri kendilerine verilen dosyalarda yeni incelemelere öncelik verir ve heyetin gelmesi hem şehirden şehire hem de iş yoğunluğuna bağlı olarak değişiyor. bazen heyet 1 günde inceleyip 1 gündede raporu yazılıp toplam 2 günde halledebiliyor bazen de bu süreç 15-20 güne çıkabiliyor. bir de dosyaların il müdürlüğünden heyete verilmesi esnasında geçen zaman var. biraz da evinizin konumu ile alakalı çok uzak mesafelerdeki yerlere daha geç ulaşılıyor.

diğer sorunuza gelince evde özürlünün bir başkasının bakımı olmadan yaşamını devam ettiremeyeceğini görmeleri gerekiyor ve özürlüye bakımını üstlenen kişi tarafından bakım hizmetinin verilip verilmediğini görmeleri gerekiyor.

evde bakım için bugün işlemlr tamamlandı, ne zaman maaş alacağım?

hesap bilgileri, boşanma kararım ve yeni kimliğim bugün sosyal hizmetlere ulaştı. sizce ne zaman maaşım yatar? emekli maaşı gibi "başvuru tarihinden sonra" değerlendirilmek üzere toplu para alacakmıyım?

sevgiler,
yasemin

illere göre değişiyor evde bakım ücretinin bağlanma süresi yasemin hanım ama çok ta fazla beklemezsiniz tahmince evde bakım maaşında toplu para alınmıyor geriye dönük ödeme yok sadece bağlandığı aydan itibaren almaya başlarsınız

Eve gelmeleri 2 ay buluyorsa eğer hesap açın denirse hesap cüzdanınızı getirdiğiniz andan itibaren 3 ay sonra maaş bağlanıyor 2 ay gelmelerini beklediysek 3 ayda maaş bağlanmayı beklenirse ortalama 5 ay sonra maaşınızı alırsınız

bu arada emekli maaşının 20-30 tl ile gelir hesabını riske sokması durumunu düşünerek bülent beyin yönlendirdiği "kimler gelir hesabına dahil olabilir" başlıklı tabloyu inceledim, ancak kafam yine karıştı :(

abimin ilk eşinden olma "annesiyle yaşayan" 9 yaşındaki oğlu veya dayımın bekar kızı gelir hesabına dahil edilebilir mi? dayımın kızı bekar ve genç olduğu için anneme yardım edebilir. yani varsayalım... yada ufaklık babası 2. evliliğini yaptığı annesinin ihmal ettiği sebebiyle olabilir mi acaba? bu arada velayet hakkı abimde ancak annesyle kalıyor.

tşkler.

bülent bey son soru, abimin 9 yaşındaki oğlu olur mu? anne baba boşandı. yeğenim annesiyle kalıyor ancak velayet hakkı abimde. bu arada abim evlendi, 3-5 ay sonra asistan doktor karısıyla mecburi hizmet için doğuya gidecek.

Üst Alt