Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım hizmeti için gelir hesabına bakılmayacağı söylentisi doğru olabilir mi?

mehmet abi

Üye
Konular
74
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar evde bakım maaşında eve giren gelire bakılmadan maaş bağlanacağı doğrumudur ? raporda ağır engelli ibaresi varsa ne şart olursa olsun maaş bağlanacağı doğrumudur ? cevap bekliyorum saygı ve selamlar şimdiden teşekkürler..

yanlış duyum almışsınız.eve giren gelir baz alınıyor.

eve giren gelir hesaplanır. Hesaplanmayan ne yazık ki giderdir.

evde bakım

slm arkadaslar son zamanlar da bende haberlerde ağır engelllerin gelir şartı aranmaksızın evde bakım maaşı alacaklarını duydum lutfen bilgisi olanlar cevaplasınlar yeni bir yasa taslağımı var acaba şimdiden teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum.

http://www.engelliler.biz/forum/evd...sina-dusen-gelir-kriteri-kaldirilacakmis.html

2012-2013 yılı programında böyle bir konu var.Uygulama 2012 yılı içerisinde ya da 2013 içerisinde hayata geçirileceği söyleniyor.Ağır özürlü,bakıma muhtaç herkes gelirden bağımsız bu haktan istifade edebilecek deniliyor.

Konu hakkında bizzat görüştüğüm istanbul milletvekili Gürsoy EROL Bey;
-Bunun mümkün olmadığını ancak 3 kademeli bir sistem üzerinde çalışıldığını belirtti.

Pek çok çalışma var hangisinin gerçekleşeceğini şu an kimse bilmiyor inceleyebildiğim kadarı ile 2013 bütçesinin genel durumu da bu uygulama için maalesef yetersiz gözüküyor :(

selamlar kızım sipina bifida solunum cihazına bağlı yaşıyor. aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile görüştüm 3 ay içinde bir çalışma olacak ve hereze bakım parası verileceği söylendi.
bu miktar herkeze standart verilecek ve durumu ağır olanlara da bakım parası artarak çıkacak

mustafasg:
İnşAllah dediğiniz doğru çıkarda bizlerin sıkıntı sitresi bir nepzede olsa azalır.....

Bırakın herkesin bu maaşı alabilme ihtimalini artık ailenin bütün kullandıkları kredi,kredi kartı harcamaları,alınan yardımların da incelenip denetlenecegi söylentisi var.....!!!

bu konunun duyumu olması normal bende duydum ali tezel birçok mahkeme kararı olduğunu televizyondan söyledi ama doğrumudur bilmem

hani en geç 2013 yılbaşında kesinleşecekti..yeni yıla girdik ama bu konuyla ilgili hiç haber yok..

Bence adam gibi bir rapor varsa gerisini aramak hoş değil

Bakım Güvence Sisteminin Temelleri Atılıyor24/12/2012Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bakıma muhtaç kişilerin daha yeterli ve daha yetkin bakım hizmetinden faydalanmaları için oluşturulması planlanan Bakım Güvence Sistemi için çalışmalar devam ediyor.Türkiye genelinde sosyal güvenlik sisteminde geçerli olacak bakım güvence sisteminin genel çerçevesini belirlemek üzere Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, TSK Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nin yanısıra çok sayıda yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu, meslek kuruluşu ve sendikalar ve özel kuruluşların katılımıyla düzenlenen “Bakım Güvence Sistemi Çalıştayı” 20 Aralık 2012 tarihinde Ankara Sürmeli Otel’de gerçekleştirildi.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi’nin açılışını gerçekleştirdiği Çalıştay’da, ülkemizde mevcut bakım güvence sisteminin yeniden değerlendirilmesi, mevcut sistemdeki sosyal riskler, sorunlar ve çözüm yollarının tartışılması, meydana getirilecek olası yeni bakım güvence sisteminin finansmanı ve sistemdeki aktörlerin rolünün tartışılması için sosyal güvenlik, bakım hizmetleri ve sağlık gibi çeşitli alanlardan uzmanlarla birlikte sivil toplum kuruluşları ve sivil girişim temsilcileri bir araya geldi.Çalıştay’ın açılışını yapan Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi yaptığı açılış konuşmasında “Genel Müdürlük olarak bakım güvence sisteminin özellikle kişiyi yerinde desteklemeye yönelik bakım modellerini kapsayacak şekilde yapılandırılmasına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda evde bakım, ev modelinde kurumsal bakım hizmetinin sunulması, yaşlı hizmet merkezleri ve engellilere yönelik gündüzlü merkezlerde sürekli bakım ve kısmi bakımı gerektiren durumlarda bakım güvence sisteminin oluşturulmasıyla ilgili detaylı çalışmalar Genel Müdürlüğümüz tarafından başlatılmıştır. Bu çalışmalar doğrultusunda Çalıştay’a katkı sağlayan tüm katılımcılara da teşekkür ederim” dedi. Sayın Çiftçi ayrıca, bakım güvence sisteminin oluşturulmasının Ulusal Yaşlanma Eylem Planı’nın da bir parçası olduğunu vurgulayarak, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanlarınca yurtdışındaki bakım güvence sistemlerinin incelenmesi sonucunda ülkemize en uygun modelin hazırlanmaya çalışıldığını ifade etti. Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Kocaoğlu ise yaptığı konuşmasında Bakım Güvence Sistemi konusunda dünyada ve ülkemizdeki durum hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu.Açılış Konuşmalarının ardından paydaş kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel kuruluşların katılımıyla bakım güvence sisteminde finansman yönteminin belirlenmesi, aktüeryal hesapların yapılması ve sistemdeki aktörlerin belirlenmesi için oluşturulan üç komisyonun üç oturum halinde gerçekleştirdiği komisyon çalışmaları ile bakım güvence sisteminin genel çerçevesi çizilmeye çalışıldı.
.......................................Yukarıda yazılanlar bana 19.23 Kasım 2007 tarihinde yapılan 3.özürlüler şurasında alınan kararları anımsatıyor. O kararlar ne idi diye merak eden arkadaşlar 3. özürlüler şura kararları diye google da yazarsa karşılarına çıkar kısaca beş yıl sonra yine bizi böyle bir çalıştayla avuturlar

engelliye araç alım hakkı veriyor sonrada sen bu aracı nasıl aldın diyip maaşını kesiyor dünyanın hangi ülkesinde böyle bir uygulama var?
lafa gelince mangalda kül bırakmayan ama icraata gelince aba altından sopa gösteren bi uygulama ile engellilerin hakkı kısıtlanmaktadır.
maddi durumu iyi olunca engel ortadan kalkıyormu çok saçma ve bir okadar da ilginç bi uygulama.bu tarz maaşı kesilen arkadaş varsa bence gitsin mahkemeye versin anlatsın derdini tasasını umuyorum ki kazanacaktır.

biyo;

benim bildiğim adam gibi rapor olmaz raporun oranı olur onunda en adam gibisi yüzde yüz olur ama adam gibi kanun yoksa adam gibi raporun bir anlamı da olmaz. Kısaca önce adam gibi kanun yapacak adamlar lazım ki adam gibi kanun yapsınlar.
Ama nerede ben şu an bu konu ile ilgili olarak söylenenleri (yani bakım parası konusunda gelire bakıklmayacağı konusu) 2007 yılında yapılan 3. özürlüler şurasında acil olarak alınan kararlar gibi görüyorum. ozaman da sn bakan tüm engellilere alınan kararlar hayırlı olsun demişti. Değerli arkadaşlar o yüzden bu tür söylemlerle fazla ümütlenmeyin evet 2013 yılında bu kanun çıkacak deniliyor ama 24.12.2012 tarihinde yapılan toplatıya baktığımızda aynı şeyler tekrarlanıyor. bunu da 5 yıl daha geriye atarlar çevre düzenlemeleri ile ilgili kanunda yaptıkları gibi sonrası ise ben de bilmiyorum

bence tüm engelli kardeşlerim örgütlenip medyda görükmeliyiz haklarımızı bize verene kadar çoğalmalıyız dernekler nerde neden seslerini çıkarmıyorlar neden medyada basın açıklamsı yapılmıyor biz engellileri kimse umursamıyor ençok bizlerin ilaç gıda barınma ihtiyacı varken kimse birşey yapmıyor

Siyasetçiler ne zaman ihalelerden ve nemalanmaktan vazgeçerse,o zaman medeni ülkelerdeki gibi, bizdede gelir şartına falan bakılmaz,fakat bu şimdilik uzak bir ihtimal gibi,engelli dernek ve merkezleri bu haklar için mücadele vermelidir oysa engelli örgütleri gezme yeme derdinde..

biyo

dogru söylüyorsun rapor olduktan sonra memurların insiyatifine bırakılmamak lazım

Üst Alt