Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım hizmeti kapsamında zimmet karşılığı verilen medikal cihazlar?

a_slymn

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
Sayın ARKADASLAR bılen varsa anlatsssın
Ben %80 agır özurlu bır vatandasım.
Biz engelli ve özurluler ıcın
Evde bakım hızmetı baslatımıs daha yararlanmaya baslamasakda işleyişine dair genelgeler forum sıtelerınde mevcut.
Hastalıgım FRİEDREİCH ATAXİA (frda)
Bu hastalık kas sinir sistemini etkiliyen bır hastalık
Yasım 36 ayaga kalkmam tekerleklı sandalyeye gecmem t.sandalyeden kanepeye wc ye naklım ıkı kısı olmadan ımkansız.
Evde bakım hızmetı genelgesınde
Hastanın ıhtıyacı olan medıcal cıhazlar zımmet karsılıgı hastanın kullanması ıcın ılgılı kurum ucretsız temın edecek denılıyo.
Buna gore bana acıl ıhtıyac olan
Elektrıklı hasta karyolası
Akulu hasta tasıma vıncı
Akulu merdiven inip cıkma aparatı
Suan ıhtıyacım olan bu ücü
Acaba bu yasa ve uygulama kapsamında bunlar bana hangı sartlarda temın edılır bunların temını ıcın nereye ve nasıl basvurmalıyım
Teşekkürler……

Siz evde bakım ücreti alıyorsunuz galiba. Sosyal Hizmetlerin yeni yayınladığı genelgeye göre Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinin senede bir defa incelemede bulunurken dikkat etmesi gereken yönler belirtilmiş. Bu Genelge'ye göre:
"...
Denetim ve rehberlik için bakıma muhtaç özürlünün ve ailesinin ziyaret edilmesi sürecinde; bakım hizmetini veren kişilerin özürlü bakımı ve bireysel bakım planı konusunda bilgilendirilmesine ve yönlendirilmesine; özürlünün ihtiyaç duyduğu eğitim, istihdam, tedavi, ulaşım gibi hizmetlere erişebilmesi hususlarında rehberlik edilmesine; özürlünün yaşadığı mekânda rahat hareket edebilmesine destek sağlayacak ve yaşam kalitesini yükseltecek rampa, tutamak, özürlü tuvaleti, lavabo gibi düzenlemeler hakkında rehberlik edilmesine ve destek sağlanmasına; özürlü evde bakım ücreti ödemelerinin başlaması neticesinde bakıma muhtaç özürlünün yaşam kalitesinin yükselip yükselmediğinin tahlil edilmesine ve yaşam kalitesinde olumlu gelişme olmayanlar için evde bakım ücreti ödemesine devam edilip edilmemesinin ayrıca değerlendirilmesine özen gösterilecektir."

Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinin özürlünün yaşam kalitesini arttırıcı düzenlemeler hakkında rehberlik etmesi ve destek sağlanmasına da değinilmiş.
İsterseniz Sosyal hizmetleri arayarak ihtiyacınız olan medical cihazların temini için rhberlik ve destek isteyin. Bu konuda onlar size rehberlik edecektir.
Sizden ricam bu genelgeden de bahsediniz. Ve yaşam kalitenizi yükseltici bu medical cihazlara ihtiyacınız oldugunu ve bu konuda destek istediğinizi belirtiniz. Onlar gereken ilgiyi gösterecek sizin adınıza gerekirse ilgili birimlerle görüşecektir.
Gelişmeleri buradan bizimle de paylaşırsanız herkes için faydalı olacaktır.

Sağlık Bakanlığı'nın böyle bir uygulaması var. Sanırım siz de Sağlık Bakanlığı'nın uygulamasından bahsediyorsunuz. Ama bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim. (Rahat bir zamanda bu konuyu araştıracağım.)

sn.arkadasım
sosyal hızmetlere basvuracam ama heeemen yarın deıl bazı ıstenmeyen gelısmeler var aılede suan babam onlarlşa ılgılenıyor yanı suan benım sorunumla ılgılenemez.
bu arada bana bu genelge lınkı varsa lutfen verın bu ıslerle cok fazla muatap oldugumuz ıcın ıyı bılıyoruz
bıze yanı babama kalkııp oyle bısı yok olsa bız bız bılırız sız nereden bılıyosunuz dıcekler buyuk bı ıhtımalle.
o genelgeyı yazıcıdan cıkdı alıp dıyenın gozune sokacannkı onunda bılgısı olsun orjınal genelge olursa daha ıyı olur bakan ımzasıyla muhruyle 3 saatda bıtecek iş walla 3 dakkada bıter
ıyı bılıyom cccunku denedım

a_slym, ugraşmakta sorun yaşayacagınızı düşündüğümdn bu işleri sosyal hizmetler aracılıgıyla yapın demiştim zaten...
Sonuçta evde bakım hizmeti alıyorsunuz sosyal hizmetlerden. Bahsettiğim Genelge'ye göre Heyet'in kontrollerinde nelere dikkat etmesi gerektiği, dentim yanında rehberlik etmesi gerektiği de söylenmiş. Bu anlamda evde bakım hizmeti alan özürlünün her şeyiyle ilgilendiklerini gösteriyor bu durum. Fakat kağıtta kalmamalı bu işler...
O yüzden şu Genelge'yi dikkatle oku ve dediğin gibi çıktısını alın yanınıza. Gidin sosyal hizmetlere sorunlarınızı iletin.
Bahsettiğim Genelge'nin linki:2011/01 Sayılı Özürlü Evde Bakım Hizmetleri Denetim ve Reh. Raporu Formu Genelgesi | Shçek | SHÇEK Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü
Bu Genelge, Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinin denetim ve rehberlik formu hazırlaması ve usulüyle ilgili...
Bu anlamda sorunlarını ve ihtiyaçlarını sosyal hizmetlere bildir, rehberlik etmelerini ve destek olmalarını iste. Sonuçta kurumdan kuruma bu işlerin peşine düşmek yorucudur...
Bir de onlar zaten tüm birimlerle bilgi alışverişinde oldukları için seni rahatlıkla yönlendirirler, destek almanı saglayabilirler.
Sağlık Bakanlıgı'nın evde bakım hizmetinden yararlanıp yararlanmayacagını bilmiyorum. Gerekirse bunu da hatırlat sosyal hizmetlere.
Ya da yukarıda arkadaşın verdiği Yönerge'ye göre birşekilde başvurun...
Ama ben bunları sosyal hizmetler aracılıgıyla yaparsan daha az yorucu ve kapsamlı olur diye düşünüyorum.
Boyle yaparak aslında sosyal hizmetlerin yapmak istediği hizmet, gerçek şekliyle uygulamaya dönüşmüş olacak zamanla.
Kurumları siz çalıştıracaksınız ki süreç lehimize hızlansın...

Üst Alt