Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım hizmeti müracaatlarının en geç 1 ay içinde sonuçlandırılmasına yönelik...

Kalem

Emektar Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
0
Evde bakım hizmetinin değerlendirilme sürecinin aylar sürmesi ve bu yönde vatandaşların şikayeti üzerine Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü valiliklere yazı gönderdi. Gönderilen yazıda, bakım hizmeti değerlendirmelerinin azami 1 ay içinde sonuçlandırılmasını ve bunun için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi ve bunun gerekliliğine vurgu yaptı.
Valiliklere gönderilen yazı:Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü | Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | Evde Bakım Hizmeti Müracatlarının Değerlendirilmesi

rahmetli turgut özal nedemiş benim memurum işini bilir diğeceyim hangi yönetmenliklere uyuyorki memurlar bunada uysunlar :D borcum var ama ne veririm nede inkar ederim misali yani :D

vallahi ya iyi oldu insanların halinden anlayan yokmu bu ülkede :)

devletin gönderdiği bakım paralarını bile düzenli şekilde yatır(a)mayan il müdürlüklerinden,bir ay içerisinde başvuruları sonuçlandırması beklemek biraz hayal gibi geliyor bana.

o zaman başvuru yapalı iki hafta oldu, iki hafatam kaldı pek inanmıyorum bu iki hafta da sonuca bağlanacağına..

arkadaşımı 6 aydır oyalıyorlar .biraz bekleyin yakında bağlanır deyip duruyorlar.raporun nerdeyse yenilemesi geliyor . bu durumda ne yapması gerekiyor.teşekkürler..

Evde bakım hizmeti müraacatları bir ay içinde sonuçlandırılacak..

duyuru.jpg

slm arkadaşlar maaş için benimde başvurum vardı 4 aydır bekliyodum bu gün geldiler.belediyeden evrakları tamamlayıp pazartesi teslim edicem.bankadan hesap açtırıcam onaylanıcak zannedersem.daha önce edirnede alıyodum ist taşınınca kesildi.kayın validemin yanına taşındık evde 5 kişiyiz ama onların geliri dahil deyil.durumum böyle gelişmeleri yine paylaşırm.

evet heyet geldi hastanın durumunu tek başına neler yapabileceğini üzemize mal olup olmadığını.zaten 2 tane bayan 5 dakika durup gittiler bu kadar.

ben daha önce bakım yapanları,kurallara uymadıkları ve iyi, sağlıklı bakmadıkları için şikayet ettim.bakıcılıkları iptal oldu.ocak ayında 2012.ve ben kendim bakacam dedim.bakıma ihtiyaçlı olanlar,benim annem ve babam.aynı evde yaşıyorum.bakıcı dışarıdan geliyordu.gene bizim akrabamız.en son beni kızdıran olaylarıda,beni evde yok zannedip,annemlere hakaret etmesi.hemen ikinci günü şikayetçi oldum.bakıcının iptal olup olmadığını sordum telefon ile.oldu dediler.beni m uğramamı istediler.gittim.bana bakıcılık için başvur,ama vasiliklerini al dediler.ben hemen başvuru yaptım.yaklaşık 4 ay geçti ne gelen var ne giden.bugün itibariyle annemlerin vasiisi oldum.mahkemeden aldığım evrakı götürdüm.ve sordum ne olacak şimdi.bana verilen cevap,nisan sonuna kadar gelecez,mayıs ayında değerlendirecez,hazirandada maaşı alırsın.ben müracat edeli kaç ay olmuş?onlar hala 2 ay sonrasına randevu veriyorlar.onun için kimse 1 ay sonra işim olur diye beklemesin hayal kırıklığı.

ben de bakım aylığı almak için müracaat ettim Elazığ devlet hastesi%74 verdi itiraz ettim Elazığ fırat üniversitesi noroloi%40+40,pisiyatri %40,kardiyolji%20,dahiye%10 verdi heyete girdim noroloji dr prof. sait belirgen gülüp duruyordugaliba dedim yeni prof olmuş onun için meğerse neAllaha hesap vereceğini sanmıyor ondan norolojiden %40+20 yani%79.2rapor sonucu bakım aylığı evde vermemek için elinden geleni yapıyorlar üstelik 11150 tl +muayene ücreti alıyorlar sağlık bakanlığını özürlü ölçütü ve beyanın da hiç birücret talep edilemez kararnamesi olmasına rağmen baş vurduğum yerlerde iadesi için sonuç alamadım

Üst Alt