Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım hizmetinden yararlananlardan altı ayda bir ikametgah belgesi isteniyor mu?

N. UÇAN

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, evde bakım hizmetlerinden faydalan bazı arkadaşlarımızın İl.Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne 6 ayda bir İkametgah İl Muhaberi gönderdiğini duydum. Böyle bir zorunluluk var mı? Bu konuya açıklık getirirseniz sevinirim.

Saygılar.

arkadaşım ben 1 seneden beri bu haktan yararlanmaktayım . bana şimdiye kadar böyle bilgi gelmedi.böyle 1 uygulamadan haberim yok .benim bildiklerim bunlar.

Teşekkür ederim. Bu zamana kadar, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden, sizi kontrole geldiler mi?

ikametgah değişikiği yapıldınmı kuruma 15 gün içinde bildirmek zorunlu aksi hade kanunıi işlem yapıyorlar 6 ayda bir kontrol var doğru bunu yapabilir sosyal hizmetler istediği zaman da yapabilir bana bir yılda 2 kere geldiler bakıcının hizmeti doğru bir şekilde verip vermediğine özürlünün bakımındaki memnuniyetine birde hane halkı ve gelir gibi konularada bir değişiklik olup olmadığına bakıyorlar.

biyo;

Ben arkadaşlara şu soruyu sormuştum. İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne 6 ayda bir İkametgah İl Muhaberi Gönderilmesi gibi bir zorunluluk var mı, yok mu? :confused::confused:

adres değişmedikçe ikametgah göndermenize gerek yok. senin dediğin 6 ayda bir kontrol formu onu memurlar gelip evdede imzalatırıyorlar isterlerse kuruma çağırıp oradada imza attırıyorlar

Her 6 ayda, hala ayni yerde oturdugunuza dair, ikametgah ilmuhaberi goturmek durumundasiniz.Ha zorunlumudur orasi tartisilir ama sizlerden istenen budur..

Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. Evde Bakım ücreti yattığı tarihi baz alarak mı 6 ayda bir İkametgah İl Muhaberi göndereceğiz? Diğer sorum, ilgili kuruma ,Özürlünün ve Bakıcının İkametgah İl Muhaberi mi gönderilecek?

Sadece ikametgah ilmuhaberi degil, nufus kayit ornegide gotureceksiniz aklinizda bulunsun..

Süre konusundaki soruma ve hangi şahıslar ( Özürlü Bakıcı ) adına gönderilmesi gerektiği yönündeki soruma, cevap verirseniz sevinirim.

Maas baglanirken zaten evrak goturuyorsunuz iste o tarihten itibaren 6 ay sonra tekrar istiyorlar.

Bakicinin ikametgah ilmuhaberini goturmeniz lazim

Üst Alt