Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım hizmetinden yararlanıyoruz diye kaymakamlık yardımlarını kestiler!?

vedanur

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
anneme evde bakım ücreti alıyorduk. aynı zamanda kaymakamlıktan 3 ayda bir yardım parası veriliyordu. dün zamanı geldi gittik, artık verilemeyeceğini yazı geldiğini ve evde bakım ücreti alana yardım olmadını sölediler. kömür yardımı da kesilecek haliyle...b öle bi hakları var mıdır yoksa en yeniden gidip direteyim mi

ayrıca şunu da belirteyim neredeyse 1 yıl oluyor bakım ücretini alalı bakım ücreti alırken de daha önce yardımlardan yararlanmıştık

neden verediklerini kanuni olarak sor ve yazılı cevap iste ona göre hareket etmek daha doğru olur

Bunun hiç bir yasal dayanağı yok. Ayrıca kurumsal açıdan verilmiş böyle bir karar da söz konusu değil. Kaymakamlıklar/valilikler tamamen kendi insiyatifleriyle ve bence hükümetin "tasarruf edin" dayatmalarına karşılık böylesi uygulamaya gidiyor.
Yapılabilecek tek şey yasal dayanaklarını sorup yazılı olarak cevap almak ve ona göre başbakanlık BİMER nezdinde girişimde bulunmak.

Kaymakamlık sosyal yardımlaşmada çalışan bırı olarak bılıyorumkı bu nedenle yardım kesılmez ancak kaymakamlık kurulu aldıgı bakım aylıgını yeterlı gorurse kesme hakkına sahıptır bunu yasalarla verılme yada kesılme zorunlulugu yoktur tamamen kurul kararına ve aılenın madurıyetıne baglıdır.....

slm

cvplar için çok teşekkür ederim.oturan boğa bimere başvuru yaptım bakalım cevapları ne olacak çok ama çok teşekkür ederim yönlendirdiğin için.

slm

daha öncede yazmıştım kayakamlıkdan 3 ayda yradım veriorlardı.bu 3 ay dolunca vermediler gerekçe bakım parası aldımı sölediler.oturan boğanın sölediği yre müracatta bulundum.cvp gelmedi ben şansımı deneyim dedim tekrar gittim kaymakamlığa aynı vbı verdi memure ve ben dedim bakım parası alırken almıştım daha önc yardım oda 1-2 kez vermişlerdir şimdi çıkmış alırsan yardımı bakım parasınıda keserler.sizce yasalmı bu

BİMER'den cevap gelir illa ki. Gelmediyse, aynı sayfadan başvurunuzun takibini yapabilirsiniz. Oradan çıkacak sonuca göre hareket etmek gerek

Evde Bakım aylığı alıyoruz diye kömür yardımını kestiler? Ne yapabilirim..?

geçen sene kaymaklıktan aldıımız yardım kömr gıda gb yardımlar evde bakım yardımı alıoz die kesmişlerdi daha sonra bu siteye yazmıştım burdan biride bana bi adres vermişti buraya şikayet et die.şikayet etmiştim daha dorusu derdimi sölemiştim hiç olmassa kömür verin die.ve gelmişti kömür ama bu sene kömür vermediler listede ismimiz yokmuş.mümkünse o adresi bir daha verebilirmisiniz.

Yine BİMER'e yazacaksın vedanur:)

merhabalar

bişey danışmak istiorum size.yazmıştım annem vefat etti die sizin dediiniz gb müracatlarımı yaptım.kestrdim bakım parasını ve 2022 maaşı.şimdi babamıı yanıma almak istiorum babam ssk dan emekli malulen eşimde asgari ücretle çalışıor babam ı alırsam evde toplam 5 kişi oluoruz bakım parsına müracat etsem olurmu alınabilirmi tekrar

Vedanur,
Sosyal hizmetler bakım ucretini annen için veriyordu. Annen vefat ettiği için bakım ücretini tekrardan alamazsınız.
Bakım ücreti, %51 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu olup bakıma muhtaçlık kriterlerine uyan bakıma muhtaç özürlüler için verilir.

melek arkadaşım.biliorum annem için alıordum da şimdi ben onu kestirdim zaten babam da muhtaçlık krterlerine uyuyor ve ssk dan emekli malulen başvurursam diorum yeniden olurmu ben annemin maaşını almıcam

Babanız gerekli şartlara uygunsa bakım ucreti baglanır. Kelebekk arkadaşımızın yukarıda yazdıgı mesajı okuyunuz.
Bakıma muhtaçlık kriterlerini iyice inceleyiniz.

Üst Alt