Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım hizmetinden yararlanıyoruz. Taşındık. Bunu bildirmeli miyiz?

remsunay

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
kaşka bir adrese taşındım ne yapmalıyım yeni adres bilgilerimi nereye bildirmeliyim

[FONT=Verdana]adresinizin değiştiğini il/ilçe sosyal hizmetler müdürlüğüne bildirmelisiniz[/FONT]

kesinlikle bildir maaş aldığın sosyal hizmetlere kontrol amaçlı gelip bulamazlarsa maaşı keserler

Taşınmış olduğunuz adresinizi dilekçenizde belirterek, dilekçenizi ilgili kuruma PTT vasıtası ile iadeli taahhütlü olarak göndermenizi tavsiye ediyorum.

teşekkür

arkadaşlar hemen gidip elden verdim

Arkadaşlar şunu bilmeniz gerekiyor ve çok önemli: Bakım parası alan bir aile eğer adres değişikliği yaparsa mutlaka bunu ilgili sosyal hizmetler müdürlüğüne bildirmek zorundadır ancak bu zamanda bakım parası kesilmektedir ve tekrardan sosyal hizmetlerden ilgili görevlilerin tekrar gelip inceleme yapmaları gerekmektedir ve bu süre yaklaşık 6 ay sürmektedir. Bu 6 ay süre içinde bakım parası kesilmektedir, ancak inceleme bittikten sonra tekrar almaya mani bir durum yoksa bu sefer daha önce alamadığı 6 aylık sürelik bakım parasını da toplu olarak alabilmektedir, ilgililere duyurulur.

Ben de ilgili merciye faxla yolladım. Ulaştığını söylediler. Görevli faxla yollayın dedi yoksa ben de elden teslim ederdim. Maaş almaya başladığımdan beri hiç kontrole gelmediler. Sanırım yoğunlukdan gelemiyorlar.

hasan tahsin kardeş. sölediklerin doğrumu çünkü bu konu çok önemli adres degişteren çok kişi var mecburiyetten bende adres degiştirecegim. bu şekilde bakım maaşı alıp adres gegiştiren başka arkadaşlar varmı varsa bu sürecin nasıl işledigini paylaşsın lütfen

Hasan bey, böylesi bir uygulamayla bugüne dek karşılaşmadım. shçek'nun bu konuda yayınladığı bir yazı mı var?

Bülent kardeşim, sosyyal hizmetler il müdürlükleri bu uygulamayı yapıyor ne yazık ki, ama her il yapmıyor, mesela samsun ili yapıyor, halbuki ilgili yönetmelikte sadece adres değişikliğinin bildirilmesi gerekiyor diyor, ama sosyal hizmet uzmanları bu durumu sanki bir zenginleşme gibi algılıyor ve yeniden bir inceleme yapıyorlar, bunun içinde maaşı durduruyorlar, ama bunu hemen yapmıyorlar yoğunluktan dolayı, kontrol amacı ile ile geldiklerinde bu durumu öne sürerek bakım ücretini kesebiliyorlar. Bana göre bu durum yasal değil ama memurlar kanun bize böyle bir yetki veriyor diyorlar. Halbuki tamamen yoruma dayalı bir uygulama, başka bir şey değil. Böyle bir görüş yazısı var Bülent kardeşim, ama dedim ya bir yorumdan ibaret, ilden ile değişiyor ama yinede çok dikkatli olmalı engelli kardeşlerim.ilgili yönetmelik maddesi aynen şöyledir:

" Bakım ücreti il müdürlüğünce ödenen ve ikametgâhında bakılan bakıma muhtaç özürlünün ikametgâh adresinin değişmesi hâlinde, yeni ikametgâh adresinin bakımını üstlenen özel bakım merkezi veya akrabası tarafından en geç onbeş gün içinde il müdürlüğüne bildirilmesi zorunludur. Aksi takdirde sorumlular hakkında hukuki veya idari işlem yapılır."
Burada dikkat ederseniz adres değişikliği yapanların sadece 15 gün içinde adres değişikliğini ilgili kuruma bildirmeleri gerektiği söylenmektedir, yeniden bir inceleme yapılması gereklidir diye aksine bir hüküm yok ama görevli memurlar tamamen shçek ten gelen bu yazı üzerine bir uygulama yapıyorlar.

Sevgili Bülent Kardeşim, adres değişikliği ile ilgili İstanbul sosyal hizmetler il müdürlüğünün SHÇEK genel müdürlüğüne sorduğu görüş talebi var ve buradaki görüş yazısında bakım ücretinin durdurulacağı yazmakta ve yeniden bir değerlendirme yaptıktan sonra bakım ücretini alıp alamayacağı mütalaa edilmektedir. Bu yazıyı ekleyemedim, sadece linkini veriyorum ve lütfen siz ekleyiniz:
Aman bu yazıyı lütfen bu bölüme ekleyiniz Bülent Kardeşim, bilgileirnize sunarım.
http://www.shcek.gov.tr/duyuru/ozurlu/Gorusler/G%C3%96R%C3%9C%C5%9E%20142.pdf

Konuyla ilgili detaylar: http://www.engelliler.biz/forum/evd...isikliginde-bakim-ucretleri-durduruluyor.html

Merhaba arkadaşlar, benimde bir sorum olacak sizlere bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

Ben ve ailem yazın 5 veya 6 ay aynı il içinde ama başka yerde ikamet ediyoruz şimdi biz evde bakım aylığı için başvuru yapacağız, eğer başvuru onaylanırsa ve maaş almaya başlarsak arada görevlilerin gelip kontrol ettiği söyleniyor...

şimdi biz her sene 6 ayda bir adres değişikliğini beyan mı edeceğiz? Böyle bir zorunluluk var mı?

şimdiden ilginize teşekkürlerimi sunarım

Bence bu tür uzun süreli tatillerde de sosyal hizmetlere gidip bildirimde bulunmak gerek. Aksi halde can sıkıcı durumlarla karşılaşılabilir. Hiç kasmaya gerek yok... Gidin ve "şu şu tarihler arasında şurada olacağız" deyin...

Teşekkürler Bülent hocam, içimi rahatlattınız
gerçekten de kasıyordum kendimi, ilgiliniz için teşekkürler..

Merhaba Bülent hocam ve değerli arkadaşlar, daha önce dediğim gibi biz evde bakım için başvuracağız...

6 ay süreyle il içinde farklı adreste ikamet ediyoruz, şimdi başvuru evrakında bunu nasıl belirtmemiz gerekiyor.

Çok acilen lazım bu bilgi, bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim..( Perşembe günü başvuru evraklarını teslim etmemiz gerekiyor, acele etmemin sebebi bu)

Sevgiyle kalın... sağlıklı günler dilerim

Üst Alt