Bülent kardeşim, sosyyal hizmetler il müdürlükleri bu uygulamayı yapıyor ne yazık ki, ama her il yapmıyor, mesela samsun ili yapıyor, halbuki ilgili yönetmelikte sadece adres değişikliğinin bildirilmesi gerekiyor diyor, ama sosyal hizmet uzmanları bu durumu sanki bir zenginleşme gibi algılıyor ve yeniden bir inceleme yapıyorlar, bunun içinde maaşı durduruyorlar, ama bunu hemen yapmıyorlar yoğunluktan dolayı, kontrol amacı ile ile geldiklerinde bu durumu öne sürerek bakım ücretini kesebiliyorlar. Bana göre bu durum yasal değil ama memurlar kanun bize böyle bir yetki veriyor diyorlar. Halbuki tamamen yoruma dayalı bir uygulama, başka bir şey değil. Böyle bir görüş yazısı var Bülent kardeşim, ama dedim ya bir yorumdan ibaret, ilden ile değişiyor ama yinede çok dikkatli olmalı engelli kardeşlerim.ilgili yönetmelik maddesi aynen şöyledir:
" Bakım ücreti il müdürlüğünce ödenen ve ikametgâhında bakılan bakıma muhtaç özürlünün ikametgâh adresinin değişmesi hâlinde, yeni ikametgâh adresinin bakımını üstlenen özel bakım merkezi veya akrabası tarafından en geç onbeş gün içinde il müdürlüğüne bildirilmesi zorunludur. Aksi takdirde sorumlular hakkında hukuki veya idari işlem yapılır."
Burada dikkat ederseniz adres değişikliği yapanların sadece 15 gün içinde adres değişikliğini ilgili kuruma bildirmeleri gerektiği söylenmektedir, yeniden bir inceleme yapılması gereklidir diye aksine bir hüküm yok ama görevli memurlar tamamen shçek ten gelen bu yazı üzerine bir uygulama yapıyorlar.
Sevgili Bülent Kardeşim, adres değişikliği ile ilgili İstanbul sosyal hizmetler il müdürlüğünün SHÇEK genel müdürlüğüne sorduğu görüş talebi var ve buradaki görüş yazısında bakım ücretinin durdurulacağı yazmakta ve yeniden bir değerlendirme yaptıktan sonra bakım ücretini alıp alamayacağı mütalaa edilmektedir. Bu yazıyı ekleyemedim, sadece linkini veriyorum ve lütfen siz ekleyiniz:
Aman bu yazıyı lütfen bu bölüme ekleyiniz Bülent Kardeşim, bilgileirnize sunarım.
http://www.shcek.gov.tr/duyuru/ozurlu/Gorusler/G%C3%96R%C3%9C%C5%9E%20142.pdf
Konuyla ilgili detaylar:
http://www.engelliler.biz/forum/evd...isikliginde-bakim-ucretleri-durduruluyor.html