Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım hizmetinin görme engellilere verilme ihtimali yok mu?

mezgin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle hayırlı günler, benim birkaç sorum olucaktı...

babam %85 görme engelli raporda "ağır özürlü" ibaresi var ve biz evde bakım maaşı için 3 ay öncesine kadar başvuruda bulunmuştuk geçen hafta eve heyet gelmişti ben okuldaydım, annem evde yoktu. babam kapıyı biraz geç açmış. heyet birkaç soru sormuş (tırnaklarını kesebiliyor musun, kendi kendine bağırıyor musun vs...) sonra bir kağıt vermişler. hesap açtır dememişler.
evrakları geçen gün teslim ettik.2 ay içinde eve mektup gelir demişler sonra netten araştırdım baktım ve görme engellilere verilmiyormuş bu hizmet. peki neden bizim evrakları aldılar ve bize ümit verdiler bunu anlayamadım

sorum şu, bu gidişata göre biz bu maaşı alabilr miyiz yoksa ümtlenmeye gerek yok mu? eğer alamıyorsak neden bizim evrakları kabul edip, eve heyet gönderdiler?

lütfen yardımcı olun bu konuda tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
şimdiden teşekkürler...

Ve, ek olarak, bu kriterlere uygun olduğunuzu düşünüyorsanız ve/fakat gelen heyet bu yönde karar vermemişse, bu durumdayeni bir heyetin görevlendirilmesi ve yeniden değerlendire yapılması için itiraz edebilirsiniz...

görme engelli kişi nasıl bakıma muhtac birisi olarak görülmüyor bazı işlerini tabiki kendi yapabilir.şöyle düşünelim bu kişi pazara alısverişe gidermi bulasık yıkarmı yemek yapabilirmi soba yakabilirmi vea tek basına bi evde yasayabilirmi bence görme engelli biri tek basına evde vea dısarıdaki işlerini yapamıyorsa bakıma muhtactır

haklısın arkadaş gerçekten ben şaşırdım nasıl bakıma muhtaç saymazlar yuh olsun artık daha neler

yorumlarınız için teşekkür ederim...

arkadaşım görme özürlü kişi %65 ve üzeri ağır özürlü rapor alırsa gelir şartlarnıda uuyorsa evde bakım üçreti alabilir alan da var çok iyi biliyorum not eskiden görme engeliler için verilmiyordu amason iki senedir ödeniyor

Üst Alt