Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım için akraba ve bakıcı arasındaki fark nedir? Seçim yapabilir miyiz?

PuFFiN

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
benim annem hasta. ben bu sene okulumu dondurdum ama eylülde devam etmem lazım. devletin bakıcı personel hizmeti var mı?
evde bakım başvuru kağıdında evde bakım (akraba) ve evde bakım (personel) diye iki ayrı seçenek vardı. ama görevli akrabayı işaretliyeceksiniz diye gösterince babam da orayı işaretleyip öle vermiş ...
bilgisi olan var mı bakıcı hakkında :confused:

Akraba olursa, hiç bir eğitim şartı aranmaz bakıcıda. Ama bakıcı personel olursa, bu durumda bakıcının sertifikalı olması gerek. Bakıcı personel talebinde bulunabilirsiniz SHÇEK'na. Günde 8 saat evde bakım hizmeti verir...

shçek dan bakıcı gönderilirse o zaman bakım ücreti ödenir mi ne kadar güvenilir olur gönderilen bakıcı :? bize eylülden itibaren lazım basvurduktan sonra ne kadar sürer acaba bakıcı gnderilmesi
:?

Başvurunuz onayladıktan sonra size,bir başka değişle bakım ücreti almanıza engel bir durum olmadıktan sonra bakıcı size gönderilir.

Günde 8 saat çok az, benim durumumdaki bir kişiye. Sanırım evde yatılı kalacak bir bakıcı gerekli. Dışarıdan özel firmalar aracılığı ile bulunur belki ama ücreti ne olur acaba?

Üst Alt