Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım için gelir hesabı yaparken hanede görünen ama aslında başka..?

Konular
38
Reaksiyonlar
0
evde bakım parası için bildiğiniz üzre gerekli olan 318 tl sınırı diye bir olay var.biz vukuatlı nufus kayıt örneğine göre hanede 4 kişiyiz.yalnız şöyle bir sorun var.yaklaşık 2 aydır var bu sorun.benim 27 yaşındaki kardeşim artık bizimle değilde eniştesi ve kızkardeşiyle beraber yaşamaya karar verdi.ve 2 aydırda bu böyle devam ediyor.kazancından artık bize faydası yok açıkça.artık bişeyler yapmak istediğini dile getirerek ayrıldı.zamanla hepten özgürlüğünü ilan ederek ayrı bir ev tutar yanılmıyorsam.şimdi benim öğrenmek istediğim şu kütüğe göre 4 kişiyiz ve hala o burada gözüküyor.ama değil.evde bakım parası için bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz?bunun için gerekli olan bütün evrakları hazırlamıştım.o varken onun kazancıyla beraber 318 tl yi geçiyoz diye vermemiştim.ama artıkın yok....inşallah anlatabilmişimdir.
saygılar

Resmi olarak hanede yaşıyor görünüyorsa, gelir hesabına dahil edilir. İkamet adresini değiştirirse, ancak o zaman dahil edilmez...

gelir hesabı nufus kayıt örneğine göre mi yapılıyor

şunu sormak istiyorum,bizim 2 katlı evimiz var babam 1. katta ben ise 2. katta oturuyorum, ben evliyim,ayrı oturuyorum,vukuatlı nüfus kayıt örneği ben ve eşim adına yani ailemden ayrıyım.
gelir hesabı yapılırken sadece benim ve eşimin mi geliri hesaplanır yoksa babamın geliride hesaba dahil edilir mi

Bu durum da zaten ayrı haneler de yaşadığınızı beyan ediyorsunuz. Nufus dairesinde de bu tescil edilmişse hesaplamayı sadece eşiniz ve sizin geliri üzerinden hesaplanır. Babanızın geliri sizi ilgilendirmez.

Gelir hesabına şı kişiler dahildir:
Bakmakla Yükümlü Olunan Bireyler: Bu Yönetmeliğin uygulanmasında, üveyler dahil olmak üzere bakıma muhtaç özürlünün kendisi ile birlikte aynı evde yaşayan; eşi, çocukları ile ana ve babası, çocuklarının eşleri, evli olmayan torunları, ana ve babasının ana ve babası, evli olmayan kardeşleri, eşinin ana ve babası, eşinin evli olmayan kardeşleri,
başka bir adreste bulunsa dahi evli olmayan ve eğitimini devam ettiren 25 yaşını tamamlamamış çocukları ile aynı durumdaki kardeşleri ya da eşinin kardeşlerini ifade eder.
Yani, aynı evde olmadığı için baban gelir hesabına dahil olmaz.

Üst Alt