Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım için geliri 5 TL aşıyoruz. Ne yapmalıyız?

free034

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Sizlere birşey danışmak istiyorum. fikirlerinizle yardımcı olursanız sevinirim.

Babam bakıma muhtaç özürlü, ve annem bakım parası aylığı almakta. Son zamlardan sonra aylık gelirleri 5tl gibi bir farkla gelir sınırını aşmakta.

Bu durumda babannem ve dedem yani özürlünün babası ve annesi özürlü kişi ile aynı evde kalsalar, ikametlerini aldırsalar. Bakım aylığı devam eder mi?

Özürlünün babasının da emekli maaşı var ama toplam maaşlar kişi sayısına bölününce sınırı aşmıyor. Ayrıca özürlünün babasının mal varlığı belirleyici bir kriter midir?

Yardımlarınız ricasıyla

bi sorun olacağını sanmıyorum sonuçta anne ve babası aynı evde yaşamak istemelerinden doğal ne olabilirki burda devletin esas aldığı kişi başı gelir bababasının mal varlığı gelir getiriyormu sorun orda mesela evi olur kira alıyordur bunuda eklerler toplam gelire öyle hesaplarlar kişi başına düşen miktarı 510 tl de çok komik bi sınır ya bu maaşı almak için illa aç mı kalıcaz bu maaş yoksullara verilmiyormu 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 3.682 lira bize koydukları kriter 4 kişilik aile için 2.040 lira el insaf zaten bin lirası kira ve faturalara gidiyor kaldı 1.040 lira açlık sınırı bile 1.130 lira...

hemen bahsettiğiniz şekilde anne ve babasının ikametgahlarını evlerine aldırsınlar. kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lirayı aşmıyorsa aylıgınız devam eder.

ama haneye iki kişi eklendiğinden anne ve baba eve ikametlerini aldırdıktan sonra bu kişi değişikliklerini en geç 1 ay içinde aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne bildirin. bu arada gelir hesabı da tekrar yapılır zaten. sınırı geçmezse aylık devam eder.

ama bu kişileri eve aldırmakta acele etmezseniz ve gelirinizin sınırı geçtiği tespit edilirse aylık kesilir.
üstelik de gelir değişikliklerini en geç 1 ay içinde bildirmekle yukumlusunuz.
bunu da bildirmediğiniz anlaşılırsa hakkınızda işlem yapılır. o yuzden acele edin ve uygun değişiklikleri yapıp il müdürlüğüne bildirin.

UYARI: evde bakım aylıkları gelir hesabına dahil edilmez. 5 lira arttı dediğiniz gelir evde bakım aylığı mı? Eger evde bakım aylıgından bahsediorsanız evde bakım aylıkları gelir hesabına dahil edilmez.

yani bence öyle birşey yapmayın dicem ama sanırsam benim şansım bende engelli maaşı falan alabilmek adına tuttum evden bikaç kişiyi halam gile gönderdim olacak bu ya polis falan gitmiş koluya komşuya sormuş şu bu kişi kişiler buradamı oturuyorlar diye kolu komşuda yok burada oturmuyorlar deyincede 1650 Tl para cezası geldi midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olduk :(

Üst Alt