Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım için rapor yeniledik, ama "Ağır Özürlü" yazmamışlar..?

suvi1880

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
26 Ağustos 2010 Güncel: Tam 3 ay hasatanelerde rapor için uğraştıktan sonra nihayet ağustos ayında ücret almaya başladık
Durdurulan aylıklar yeni raporu verdiğinizde kaldığı yerden ödeniyor ben 4 ay toplu olarak aldım.

________

5 yaşındaki çocuğum (spina bfida rahatsızlığı var ) için evde bakım ücretinden faydanalıyorduk. %80 ve ağır özürlü idi. 2 yıl geçti raporu yenilememiz istendi yeniledik ve şimdi ise % 51 ama ağır özürlü yazmıyor.

Bu raporu tekrar kabul ederler mi. bu raporla evde bakım ücretinden tekrardan faydalanabilir miyiz.
aksi durumda ise rapora nasıl itiraz etme hakkımız var

beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum...

evet rapora itiraz etme hakkınız var itirazınızı şu şekilde yazabilirsiniz
bulundugunuz ilin saglık il müdürlügüne ... ... tarihte .... hastanesinden almış oldugum raporda agır özürlüdür yazması lazımken agır özürlüdür yazısı yazılmamış gerekenin yapılmasını arz ederim. adres isim soy isim imza

saglık il müdürlügüne dilekçeyi elden teslim ediniz sizi tekrar heyete yollarlar nezaman gideceginizi size söylerler heyete hakem yollarlar orda gerekeni söylersiniz aynı rapora gerekeni yazar size verirler

Verdiğiniz bilgi için çok teşekürler.
5 yaşındaki bir engellli kendi ihtiyacını kendi karşılayamaz bakımını da kendisi yapamaz bu rapora ağır özürlüdür diye yazmaları gerekmezmiydi.Raporu aldığımız yere tekrar müracat etsek faydası olurmu acaba...

raporu aldıgınız yere gitseniz bişey yapamazlar dedigim gibi yapın benim ilk bakıma müracaat ettigimde benim raporada agır özür yazmamışlardılar nekadar söyedimse degiştiremeyiz dediler bende bu yolla hallettim

O zaman dediğiniz gibi yarın ilk işim il sağlık müdürlüğüne müracat etmek.bu müracattan sonra rapor ne kadar süre içerisinde belli oluyor bu konu hakkında da bilgi verirmisin.
Gelişmeler hakkında tekrar yarumda bulunacağım bilgi paylaşımı açısında...

dilekçeyi verdigim haftası heyete girdim hemen yazıp verdiler
yani dilekçeden bir hafta sonra heyet günü halloldu

Çok teşekür ederim Kadir; verdiğin bilgiler ve göstermiş olduğun ilgiden dolayı....

slm ii akşamlar 100 de 82 özürlüyüm ancak ağır özürlü yazmıyor annem bana bakım parası alcak ne yapmalıyım

Evde bakım hizmeti almak için en az % 51 özürlülük derecesi ve ağır özürlüdür diye sağlık raporunda yazması gerekiyor bende uğraşıyorum hayırlısı bakalım ne olacak...

Aslında bir ihtimal diyerek "ağır özürlü" yazmaları için raporu aldığınız hastaneye başvurun diyeceğim ama, yok, spina bifida için %51 rapor verilmesi bile kendi başına bana işgüzarlık gibi geldiği için umudum yok.
İl sağlık müdürlüğüne itiraz etmeniz en iyisi...

Bu arada, spina bifida his ve hareket açısından nasıl etkildi çocuğunuzu. Bakıma muhtaçlık kriterleri konusunda bir tereddüt var mı?

Bülent bey ben o genelgeyi de inceledim.
benim çocuğum kendi beslenez, kendi giyinemez, kendi tuvaletini kendi başına yapamaz vs vs.
il sağlık müdürlüğüne bildirdim konuyu itiraz ettim. en yakın hastane olarak ssk okmeydanına evrağı gönderip orada heyete girecekmiş ondan sonra asli rapor çıkacakmış o da yaklaşık 1.5 ay sürer dediler.
İşte bu süre zarfında bizim için asıl konu evde bakım dosyamız kapanırsa kötü olur.
herşeyi silbaştan yapmak ve yıl beklemek zorunda kalabiliriz.

Raporumuzun süresi bitti yeni raporu yenileme süreci...

Evde bakım dan faydalanıyorduk.raporumuzun süresi doldu bahçelievlerden il sosyal müdürlüğünden bir kağıt geldi bize yeni raporu 3 ay içerisinde çıkarıp göndermemiz gerekiyormuş.işlemlere başladık.bu süre içerisinde bize evde bakım ücreti ödenir mi?
Raporumuz 4 ayda bitmişti.

Raporun süresi bittiği için sanırım aylık da kesilir. Yeni rapor çıktığında kaldığı yerden mi devam eder, yoksa rapor tarihi ile birilikte yeniden mi bağlanır, bilemiyorum...

Bülent bey ;
Rapora itirazda bulunduk fakat 2 ayı bulur dediler bu süre zarfında ise il sosyal hizmetlerden aldığımız süre doluyor.Bu elimizdeki raporun arkasında evde bakımdan faydalanır yazıyor.Bu raporu göndersem il sosyal hizmetlere acabA bakım aylığını devam ettirirler mi?

Uzun bir uğraştan sonra il sağlık müdürlüğene itirazıma takiben okmeydanı ssk dan yeni rapor için gün alıp heyete girdik aradan 1 ay geçtikten sonrada ptt yoluyla adresimize yeni raporumuz geldi ve bahçelievlere teslim ettik
bundan sonra ödeme alır mıyız veya dosyamız kapanır mı bilemiyorum bekliyoruz.
Bürokratik işlemler canımızı öyle sıktı ki Allah ım herkese sabırlar versin.

Tam 3 ay hasatanelerde rapor için uğraştıktan sonra nihayet ağustos ayında ücret almaya başladık
.buradan herkese tavsiyem yılmasınlar hakkını sonuna kadar arasınlar,savunsunlar
kalın sağlıcakla

oturanboğa;

yeni raporu verdiğinizde kaldığı yerden ödeniyormuş ben 4 ay toplu olarak aldım.

bilgilerinize...

suvi kardeş tekrar hayırlı olsun sizi tebrik ediyorum yılmadınız evet size katılıyorum hakkımızsa sonuna kadar ugraşmalıyız

Hayırlı olsun. Gelişmeleri paylaştığınız için çok çok teşekkürler

Üst Alt