Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım kapsamında bakıcının sigorta primlerini devlet mi karşılayacak?

Ben OTİZM

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Mayıs ayında hiçbir sağlık güvencesi olmayan arkadaşımla sosyal hizmetlere gittik engelli yakınlarına sigorta yapılacağı duyumunu almış öğrenmek için gittiğimiz de orda çalışan bayan evet böyle birşey var lakin 2013 ocak ayında başvurun gelirken çocuğun raporu ve kimlik bilgilerinizi getirin dedi arkadaşım adına sevindim ancak kafamda hala soru ? ne kadar doğru resmi gazetede böyle bir yayın varmı? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilerinizden faydalanmak arkadaşıma yardımcı olmak adına rica ediyorum memnun olurum .Saygılar...

Evde bakım kapsamında bakıcı olan kişinin sigorta primininin devlet tarafından yatırılması konusu bayadır dillendiriliyor. Ama henüz net bir adım yok.

Engelli Sosyal Güvencesi

Çalışamaz durumda olan milyonlarca Engelli ve yakınları zalim bir kadere terkedilmiştir.
Mevcut Sigorta sistemi bu durumdaki engellilerin bakımını karşılayamaz durumda olduğundan yasal haklara kavuşturulmuyor.
Ne iktidar ne de muhalefet bu konuda adım atmıyor. izlediğim kadarıyla bunlar mevcut engelli kadrolarını bile dolduramaz durumdalar.

İktidarın bu tür engelli bakımı ve engelli ödenekleri, Belde makamları tarafından yönlendirilen istismara açık Sadakalardır, ve Halkın gözünü boyamaktan ibarettir.

Devletin Sigorta pirimlerini karşılaması yasal düzenlemer gerektirdiğinden. Milyonlarca Spastik Engelli yakının bu haklara sahip olmasından korkuyorlar.

Engelliler yasal kapsama alınırsa, bütün milletvekillerinin "100% yalan-engellisi" olarak bu kapsama katılması gerekir.
Bu Yasa çıkarsa, Bakan 150 bin yerine "5 milyon işçi arıyoruz bulamıyoruz." der.

İşverenler iktidarın ekonomi politikaları nedeniyle Emekliliğim yaklaştığı için işten çıkardılar. Kardeşimin ve yaşlı annemin durumları ve ekonomik durum nedeniyle iş aramaz hale düştüm.
  1. Bakıcı sadakası almıyorum, sadaka kapsamında alacağımı da sanmıyorum.
  2. değil, Devletin bakıcı sigorta pirimlerini karşılaması, Emeklilik hakkı kazanmak için Sigorta pirimlerimi kendim ödeyeceğim bir iş sahibi bile bulamıyorum.
  3. Allah'tan evimiz var ve Babamın ölüm dolayısıyla bağlanan maaşı var. SSK Babamın kendi bünyesinde yaptığı çalışmaları bile gasp ederek, elimizde olan belgelere rağmen ancak bir milletvekili aracılığı ile bu düşük maaşı bağlatabildik. Anlatacağım o ki Devlet, Normal Emeklilerin maaşına bile göz koymuş durumda nerde kaldı engellisi.
iş Bulma kurumu'na gidip dilekçe vereceğim. Bakalım 51 yaşında Bilgisayar Mühendisi bir Engelli yakınına iş bulacaklarmı.

yalan dünyası.

Üst Alt