Engelli Sosyal Güvencesi
Çalışamaz durumda olan milyonlarca Engelli ve yakınları zalim bir kadere terkedilmiştir.
Mevcut Sigorta sistemi bu durumdaki engellilerin bakımını karşılayamaz durumda olduğundan yasal haklara kavuşturulmuyor.
Ne iktidar ne de muhalefet bu konuda adım atmıyor. izlediğim kadarıyla bunlar mevcut engelli kadrolarını bile dolduramaz durumdalar.
İktidarın bu tür engelli bakımı ve engelli ödenekleri, Belde makamları tarafından yönlendirilen istismara açık Sadakalardır, ve Halkın gözünü boyamaktan ibarettir.
Devletin Sigorta pirimlerini karşılaması yasal düzenlemer gerektirdiğinden. Milyonlarca Spastik Engelli yakının bu haklara sahip olmasından korkuyorlar.
Engelliler yasal kapsama alınırsa, bütün milletvekillerinin "100% yalan-engellisi" olarak bu kapsama katılması gerekir.
Bu Yasa çıkarsa, Bakan 150 bin yerine "5 milyon işçi arıyoruz bulamıyoruz." der.
İşverenler iktidarın ekonomi politikaları nedeniyle Emekliliğim yaklaştığı için işten çıkardılar. Kardeşimin ve yaşlı annemin durumları ve ekonomik durum nedeniyle iş aramaz hale düştüm.
- Bakıcı sadakası almıyorum, sadaka kapsamında alacağımı da sanmıyorum.
- değil, Devletin bakıcı sigorta pirimlerini karşılaması, Emeklilik hakkı kazanmak için Sigorta pirimlerimi kendim ödeyeceğim bir iş sahibi bile bulamıyorum.
- Allah'tan evimiz var ve Babamın ölüm dolayısıyla bağlanan maaşı var. SSK Babamın kendi bünyesinde yaptığı çalışmaları bile gasp ederek, elimizde olan belgelere rağmen ancak bir milletvekili aracılığı ile bu düşük maaşı bağlatabildik. Anlatacağım o ki Devlet, Normal Emeklilerin maaşına bile göz koymuş durumda nerde kaldı engellisi.
iş Bulma kurumu'na gidip dilekçe vereceğim. Bakalım 51 yaşında Bilgisayar Mühendisi bir Engelli yakınına iş bulacaklarmı.
yalan dünyası.