Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaş talebim gerekçe gösterilmeden reddedildi! Ne yapmalıyım?

metehan50*

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar.Arkadaşlar benim % 100 engelli bir oğlum vardır.Ara sıra bu çocuğum ile ilgili sizlere sorularım olmakta,sizlerde elinizden geldiğince cevap vermektesiniz.Melek hanıma bu konuda teşekkürlerimi iletirim.

Arkadaşlar ben bir kurumda memur iken Bakanlık yüksek disiplin kurulu kararıyla memurluktan çıkartıldım.Bu konuyu belki bir çoğunuz biliyorsunuz.Engelli oğluma resmi olarak bakıcı olan üvey annesi,ben memurluktan çıkartılınca evi terk etti.Şimdi evde engelli oğluma ben bakmaktayım.Zaten daha önce de resmi olarak eşim bakıcısı iken yine ben bakıyordum.

Bir arkadaş nasıl olsa sen bakımını yapıyorsun evde bakım maaşına başvur dedi.Ben de başvuru yaptım.Sosyal politikalar il müdürlüğü maaş bağlanması baş vurumu "yapılan inceleme sonucunda yapılan değerlendirme neticesinde engelli oğlunuz için bakım hizmeti sunamayacağınız tespit edilmiştir" denilmektedir.Dediğim gibi engelli oğluma ben bakıyordum.

Hiç bir gelirim mevcut değil.Oğlumun Sağlık giderini bile ben karşılıyorum.

Neden maaş bağlanmadı diye yetkiliye sorduğuma tutarlı bir cevap verememiştir.Ancak " istersen devletin bakım evlerine engelli oğlunu verebilirsin "demişlerdir.

Arkadaşlar ben çıkmaz içinde kıvranıyorum.Hiç bir gelirim yoktur.Ben bu konuda ne yapabilirim? Devletin bakım evine vermeyi bakım şartları göz önüne alındığında pek düşünmüyorum.Tekrar itiraz etsem sonuç değişir mi?

metehan50*

Bakım hizmetini özellikle sizin veremeyeceğinizi düşünmüşler. Neden olabilir ki?

Başlıkta gerekçe gösterilmeden reddedildi diyorsunuz ama gerekçe gösterilmiş. Bakıcı şartları taşımadığı için reddedilen ilk siz değilsiniz. Asıl soru sizin bakım hizmeti veremeyeceğiniz kanaatine nasıl varmışlar.

Yatalak bir akrabam için bakıcı maaşına başvurdular. Ev kontrolüne geldikleri gün tesadüfen o gün evde lahana kaynatılmış. Görevliler ev pis kokuyor diye bakım yapamazlar raporu ile reddedip devlete verin sosyal hizmetler baksın dedi. Sonra tekrar başvurdular durumu izah ettiler onaylandı.

Kusura bakma bazı sorular soracağım
Disiplin kurulunca neden memurluktan çıkarıldınız?
Devlet bakımından istenmeyen olabilirsiniz, o yüzden bakım evlerine verin demiş olabilirler, yada akrabadan bakıcı bul,
ya da yabancı biri vasi atanıp bakıcı olabilir.

hozgul

hocam eskiden de eşim resmi olarak gözüküyordu fakat bir çok bakımını ben yapıyordum.Bu durumu defalarca ilettim.Peki şimdi eşim evi terk edeli iki ay oldu.Bu insanlar benim bakımı yapıp yapamadığımdan hiç endişe duymuyorlar mı acaba?

Bakacak kimse kalmayınca senin bakma mecburiyetin var Tabii ki, bağlamaları gerek.
Ama devlette kamu bu kurum.
Nedir bu istenmemezlik

metehan50*
yargilama için sormuyorum -Bakanlık yüksek disiplin kurulu kararıyla memurluktan çıkartıldım.-demişiniz.ilk akla yakın zamn oldugu için feto gibi geliyo sebep ama buda mazeret değil ihraç edilip çocugu maaş alanlar var.feto değilse hangi bir sebepden ihraç edildinizki size maaş bağlamayıp evladınızı bakım evine verin demişler.ama netice itibariyle normalde maaşı almanız gerekir.eşinizin terk etmesi sonucu bakım size düşer.size özel engel neymiş.en güzeli tekrardan başvuru yapın ve yine verilmezse dilekçe ile gerekçesini öğrenın ve duruma görede şikayet edin.normalde o maaşı almanız gerekiyor.sabırlar ve kolaylıklar diliyorum

bakım evine verin ne demek bakım evleri razalet insanın evi gibisi yoktur böyle şerefsizlik olmaz itiraz edin 30 gün içinde tekrardan bakım heyeti gelsin kontrol etsin sanki çok para veriyorlar bakım evlerine 2 katını veriyorlar devlet her hasta için

yazık günah bakım evleri hapisaneden farksız dışarı çıkmak yasak ilaçlayıp uyutuyorlar hastaları hitlerin ölüm kapları gibi bizim memlekette var kabus gibi bir yer ranttan başka bişey degil bakım evi sahibi seni beni düşünmez devletten 2 katı tutarında asgari üçret alıyor bu işler ticaretten başka bişey degil nerden çıktı bakım evleri eskiden yoktu bu hükümet çıkardı sokakta kal orda kalma özgürce yaşarsın bari yazık günah

alperen1
bakıcı şartlarını nasıl taşımıyor babası sonuçta ondan başka kimse iyi bakamaz eline bir keleş alacan bu bakım hizmeti degerlendirme heyetinin kafalarına birartane sıkacan aslında utanmadan bakım evine verin demiş çok istiyorlarsa kendi çocuklarını versinler adiler herşeyi ne kadarda normal gibi söylüyorlar utanmadan

@-mka
Benim memurluktan çıkarılma sebebim Belediye Başkanı ile aramızda husumet olmasından dolayı üç tane yalancı şahit bulup bu kişilerin yanında Cumhurbaşkanına hakaret etmiştir iftirası atmasıdır.Bu adı geçen şahısları Yüksek disiplin kurulunda tanık olarak dinlettim.Bu kişiler biz hiç bir şekilde küfrettiğini duymadık demelerine rağmen siyasi baskı sonuçu memuriyetten çıkartıldım.

Olay idare mahkemesinde devam ediyor.İlk etapta reddedilmesi benim de aklıma sizin dediğiniz durum geldi.Bir memur arkadaş fetödan atılmıştı hiç bir geliri yoktu evde bakım maaşını da kesmişlerdi.Vicdan merhamet ve hukukun olmadığı bir yerde insanın kilosu kaç kuruş?

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Hocam ben en ince ayrıntısıyla oğluma bakıyorum.Ben bakım evlerinin şeffaf bir şekilde engelliye baktıklarını hiç sanmıyorum.Bu konuyu da sosyal hizmetler müdürlüğünde söyledim.Bana çok iyi şartlar dahilinde bakıldığını söylediler.Ben de her gün bir bakım evinden şiddet ve işkence görüntüleri basına sızıyor,merhamet yoksa bakıcıda engelliye şiddeti uygular dedim.Bana bir sürü ikna edici sözler söylediler.Bende kendilerinde evde benim bakımında bir sorun yok.Ben bumu gayet güzel şekilde yapıyorum.Siz maaş bağlamasanızda benim bu engelli oğluma bakmak boynumun borcu,ama ben bu şekilde evden ayrılıp ta çalışamayınca maddi yönden hiç bir gelirim olmadığından hatta engellinin dahi sağlık sigortasını ben ödediğimden maddi sıkıntı yaşayacağımı söyledim.

Ben öncelikle itiraz dilekçesi vererek neden maaş bağlanmadığını soracağım.Verecekleri olumsuz yazılı cevap üzerine de idari yargıya başvurarak iptal davası açmayı düşünüyorum.Allah tüm mağur ve mazlumların yardımcısı olsun.

@alperen1
Hocam dediğiniz doğru olabilir.Erken saatte görevliler eve gelince ben eşofmanla onları karşılamak zorunda kaldım.Bir de evde klima çalışıyordu,klima sanırım arızalı çalışıyordu.Engellinin odasını havalandırmama rağmen odada klima gazına benzer bir koku vardı.Görevli oda havasız kalmış sanırım dedi.Ben de yeni havalandırdım dedim.Yalnız klimadan kaynaklanan bir kokunun olduğunu söylemek aklıma gelmedi.Yoksa engelli oğluma bakmada hiç bir eksiklik yoktur.Geçen ay Çoğunlukla klima çalıştığından 269 TL elektrik parası geldi.

Hiçbir geliriniz Yoksa, 2022 engelli maaşına başvurun 3 ayda 1800 TL falan maaş alır
İleri zamanlarda bakıcı bulunduğu zaman bakım maaşı için başvurabilirsiniz

Zorro

Hocam bırakın engelli maaşı almayı engelli oğlumun sağlık sigortasını bile aylık 61 TL olarak ben ödüyorum.Geçmişte memur olarak çalışırken aldığım maaşı gelir hesabına katıyorlar ve yüksek çıktığından 2022 maaşı da bağlamıyorlar.Böyle bir adalet görmedim.

@BÜTÜNÜYLEFARKINDAYIM
Ben reddedilme gerekçesini sordum. Gerekçesiz red edilemez. Bakıcı maaşı bağlanması şartlarında hangisi oluşmamış bunun ortaya çıkarılıp düzeltilmesi lazım ve yeniden müracaat edilmesi lazım. Tanımadığın bilmediğin birine peşin hüküm ile internette sen bakıcı şartları taşımıyorsun da ondan reddedilmiş de denemez, sen babası isen çok iyi bakarsın da denemez.

metehan50
Ev halidir eşofman ile karşılamanız sorun olmaz ama engellinin kaldığı yerde havasızlık görürlerse bu reddedilme sebebidir. Tanıdığım akrabam lahana kaynattığı gün gelenlere de dememişler. Oysa denilmesi lazım. inşallah sizin başvurunuz da er yada geç düzeltilir.

öyle gördükleri daha iyi olur ilk zamanda maaşa bağlamak için görevliler gelirse.
Çünkü destek yok para yok ne ile bakılacak, önceden bunu görür Devlet.
Engelli kişiye daha iyi bakabilmek için para yardımı yapar. alperen1 reddedilme sebebi o değildir. Ama denetleme sırasında görevliler geldiği duruma baktığı zaman Ev pis kokuyor, burada bakma olmaz,Ne yapıyorsunuz bizim verdiğimiz paraları deme hakları var tabii.

metehan50* o sigorta İşi neden yapıldı anlamış değilim zaten engelli kışı sizin üstünüzde,o sigortayı iptal ettirin,
artık memur değilsiniz gelir yok, 2022 3 aylık için yeniden başvurun zaman kaybetmeyin.
Bakıcı bulunduktan sonrada bakım maaşına müracaat ediniz.

Son düzenleme:
Zorro

o sigortayı memurluktan ihraç edilip bir sosyal güvencesı olamdıgından doalyı oğluda sigortasız kalıyor o yüzdendır.çalışmayanlardanda gelir testi istiyorlar.gelir testi sonucuna göre o mıktarı ödemsı gerekmiştır.o sigortayı iptal ettiremez.

Üst Alt