Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı 2. altı ay miktarı belli oldu

Ali 1234

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar evde bakım maaşı miktarı 1179.51 olmuştur kaynak engelliler sitesi

01.07.2018 - 31.12.2018 döneminde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları 1179,40 TL olmuştur.

tsk abla mazlumun elı ayagı gozu oluyon allah senden razı olsun

Arkadaşlar,
zamlı evde bakım aylığını agustos'ta alacaksınız.
evde bakım aylıkları peşin ödenmiyor. 1 aylık bakım hizmetinin ücreti sonraki ay ödeniyor. dolayısıyla haziran ayının bakım ücreti bu ay ödenecek. yani bu ay 1085,50 TL alacaksınız.
özetle, bu ay alacağınız bakım ücreti haziran ayının bakım hizmeti ücretidir.

temmuz ayının bakım hizmeti agustos'ta ödenecek. dolayısıyla agustos'ta 1179,40 TL alacaksınız.

İlk defa 94 TL zam gelmiş
Hayırlı olsun

Kalem hanım maaşlara da zam gelecek biliyorsunuz.. Peki asgari ücret tutarının üçte ikisinde bir değişiklik olacak mı acaba.. Bunların hepsinin paralel bir şekilde değişmesi gerekmiyor mu?

kalem hanım agustos ayından itibarenmi 1179 olacak

Serkan1436
2022 aylıkları 1 temmuz itibariyle zamlandı ve miktarları şuradan duyuruldu zaten: https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

2022 aylıkları ve evde bakım aylıkları memur katsayısı ve gösterge sayısının çarpımına göre belrleniyor. memur katsayısı altı ayda bir belirlendiğinden sene içinde ilk altı ve ikinci altı ay olmak üzere aylık miktarları değişiyor.

lakin, evde bakım aylığı ve 2022 aylığı gelr hesabında hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırının tespitinde asgari ücret dikkate alınıyor.

asgari ücret de 1.1.2018-31.12.2018 döneminde geçerli olmak üzere belrlendi. yani 1 sene boyunca geçerli.
dolayısıyla her iki maaş türünde de dikkate alınan hanede kişi başına düşen aylık geliri sınırı değişmeyecektir sene boyunca geçerlidir. ancak 1.1. 2019 tarihi itibariyle artış olacaktır.

Yılda 2000 TL ikramiye ile sınıra yaklaşmıştık zaten. Emekliye verilen enflasyon farkıyla beraber sınırı 50-60 TL geçiyoruz. Asgari ücret yılda bir kere ayarlanıyor hadi ona bir şey demiyorum, en azından gelir kriterine enflasyon farkı verilmeliydi. Bu iş böyle giderse 6 ay maaş al - 6 ay maaş alma noktasına geliriz. Emekli ikramiyesini kuruma nakit olarak verip protesto etmeyi düşünüyorum (öyle bir durumda parayı zorla iade eder bunlar).

2000 lira sınıra dahil olmadığı söylendi

@bilgeadam

evde bakım aylığında sadece alınan evde bakım aylıkları gelire dahil edilmez. bunun haricinde sürekli ya da sürekli olmayan her gelir hane gelirine dahil edilir. sürekli olsun olmasın yıllık gelirin aylık ortalaması esas alınır.

@ılgaz20
alacağın 2000 TL ikramiyeyi 12'ye böl ve hane gelirine öyle ekle.
maaşlarının da aylık ortalamasını hesapla. (ilk altı aylık maaş miktarıyla ikinci altı aylık maaş miktarını toplayıp ikiye de bölebilirsin. temmuzdan önce 1200 TL alıyordun, temmuzla birlikte 1300 almaya başladın diyelim. ikisini toplayıp ikiye böl. )

hanedeki tüm ortlama aylık gelirleri topla ve hanedeki kişi sayısına böl. sonuç 967,27 Tl altında çıkarsa evde bakım aylığı kesilmeksizin devam eder. bu hesaplamayı il müdürlüğü de yapar zaten. eger bu hesaba göre sınırı geçtiğini düşünüyorsan evde bakım aylığı aldığın il müdürlüğüne git, hesabın içinden çıkamadıgını hane gelirini geçp geçmediğini anlayamadığını söyle, onlar hesap yapsın.

hesabı anlattıgım gibi mi yaptın sen?

Kalem
Hesabı yapınca geçiyor. Orası kesin de bu duruma nasıl cevap vereceğimi forumda paylaşmak istedim.

ılgaz20
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını geçiyorsanız bu durumda evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildirmek durumundasınız. hesabı dorğu mu yaptınız bilemem buradan. ama hakikaten hane sınırı geçiliyorsa en geç 1 ay içinde bildirimde bulunun.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL ve üstü ise evde bakım aylığının kesilmesi gerekir. böyle bir durumda (gelir sınırı geçiyorken) evde bakım aylığını almaya devam ederseniz ve hakikaten kişi başına düşe aylık gelir sınırı 967,27 TL üstü çıkmışsa, yersiz ödeme konusu olur ve gelir sınırını geçtiğiniz tarihten itibaren yersiz ödenen aylıklar faiziyle geri istenir sizden.

bence aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne (gerçi bakanlığın adı değişti) gidip gelir hesabınızı yaptırın bi.

Kalem Hesaplamayı yaparken göz önünde bulundurduğum 967,27 lirayı tekrar tekrar söylemenize gerek yoktu. Konu daha ileri bir noktaya geldi. Ben bu düzeni kabul etmiyorum ve bana sormadan verdikleri ikramiye yüzünden sınırı geçtiğimi düşünmüyorum. Artık devletin anlayacağı dilden konuşmanın zamanı geldi... İleride yapacağım mücadeleyi buradan okursunuz.

ılgaz20
yeter ki mücadele edin ve hakkınızı arayın. daha ne isterim!

ben burada bilgilendirme yapıyorum. ikramiyelerin aylık ortalaması hane gelirine dahil edilir demişim. bunu kafadan söylemedim, mevzuata dayanarak söyledim. bunun dışında ne yazdım da bana bu şekilde uygulamayı onaylıyorum gibi tepki veriyorsunuz?
ben mevzuata uygun bilgiyi veriyorum. gerisi sizin işiniz! ya razı olursunuz, ya mücadele edersiniz! seçim sizin!

yeter ki mücadele edin. ve yeter ki yaptıgınız mücadeleyi buradan paylaşın.

bu mücadeleyi takipten gurur duyarım!

Ben sınırı az bir farkla geçtiğimi söylediysem tabi ki hesaplamayı yapıp söylemişimdir. Mevzuatı yakından takip eden biri olarak sadece bilgi vermek istediğinizin farkındayım. Ancak 967 lira sınırını tekrar tekrar söylediğinizi görenler ''arkadaş daha sınırı bilmiyor herhalde :) '' diye konuyu yorumluyor. Ne siz bu ters durumu savunuyorsunuz ne de biz cahiliz. Artık işler karışıyor.

Gelir kriteri sabit kalırken 2000 lira ikramiyeler, emekliye enflasyon farkları ödeniyor. Yakında enflasyon canavarı kabuğunu kırdığında asgari ücretin bırakın 6 ayı, 3 ayda bir ayarlanması gündeme gelecektir. Ancak zannetmiyorum. Asgari ücret üzerine çalışanların ve emeklilerin alım gücünü sabit tutup asgari ücretin enflasyona yenilmesini sağlayacaklar. Yüksek asgari ücretten ağzı yanan bir zihniyet bunu bir şekilde bizlerden çıkarır.

Kalem hanım müracaat ettiğimiz kontrole eve gelen aile ve sosyal müdürlüğüne sorduk ikramiye olduğu için gelire dahil değil dedi bir ara promosyon almıştık o zaman onuda gelire sokmadılar

telefonla sordum ikramiyeler gelire dahil edilmiyormuş sistemde ikramiye şimdilik görünmüyor dediler

bilgeadam , karedyen
dilerim sizin dediğiniz doğrudur. buna inanın çok sevinirim.

arkadaşlar alo 150 Bİmer hattına ya da yazılı olarak BİMER'e bilgi edinme kapsamında şu soruyu sorup cevabı paylaşır mısınız buradan?

"emeklilere dini bayramlarda ödenen ikramiyeler, sosyal hizmetler kanunu'nun ek 7. maddesi gereğince ödenen evde bakım aylığı gelir hesabında hane gelirine dahil edilir mi? "

aynı zamanda evde bakım aylığı aldığınzı aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne de sorun.

yukarıda 2 arkadaşın dediğine göre 2 il müdürlüğü gelire dahil edilmez demiş. hepsi mi böyle düşünüyor, yoksa bazısı mı bilelim.işi sağlama alalım.

Kalem

hanım madem böyle bişey varsa neden evraklar isteniyor o zaman evraklarda herşey belirli bi konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
çünkü evde bir kişi siğortalı dahi olsa evde bakım maaşını almaya devam ediyor.çünkü yakın çevremde alanlar dahi var eve geldiklerinde tek bir kişi siğortalı olması sorun teşkil edilmediği söylendi onlara ne kadar doğru bilmiyorum evraklarında belirtir hususları da vardır...

Acaba hasta bakanlara sigorta yapılacaktı.noldu,emekli olmak için.bide maaş artınca 967 TL sınırı da değişti mi

2019 evde bakım aylığı ne oldu bilen varmı Kalem hanım bilğiniz varmı

Maalesef benim bakım maaşım kesildi ikramiye yi 12 ye bölmüşler 7 inci ayda 13 lira geçmişim 3 aylık 3600 lira ve yasal faizinide katıp ödenecek dilekçe ile ödeyemiyeceğimi bildirdim sonuç 2..3 günde ay sürermiş. Evde bakıma ocak ta tekrar müracaat edebilirmişim

1910 TL yi ikiye bölün - Kişi başına düşen aylık geliriniz 955 TL Olur

Üst Alt