Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı 4. maddenin C fıkrası gereği reddedilmişse..?

ufuk7529

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Slm birkonuda bilginize ihtiyacımvar bir arkadasım bakım ücreti icin basvuruda bulundu heyet geldıkten sonra eve bıryazı gelmıs su sekılde bakım hızmetı esaslarının belırlenmesı ılıskın in 4 maddesı [4] fıkrası uyarınca uygun gorulmemıstır neden onaylanmamıs bır bılgısı olan varmı acaba simdiden tesekkürler

aıle ve sosyal polıtıkalar bakanlıgının sıtesınden bakım aylıgı ıle ılgılı bılgılere bakın
anlarsınız neden kabul edılmegını

baktım ordan bulamadım bu sitede bu madteleri bilen uzman kısıler var

ilgili Yönetmelik 4.maddede 4. fıkra yok. 1. fıkra var ve 1.fıkraya bağlı bentler var. kaldı ki bu 4.madde "tanımlar"la ilgilidir.

Arkadaşınıza gelen yazıda red gerekçesine dayanak olan madde/fıkra/bent yazan kısmı arkadaşınıza tekrar sorup doğru bir şekilde aynen buraya aktarır mısınız?

PARDON COK ÖZÜR DİLERİM BEN YANLIS YAZMISIM C OLCAKTI bakım hızmetı esaslarının belırlenmesı ılıskın in 4 maddesı [C] fıkrası uyarınca uygun gorulmemıstır neden onaylanmamıs bır bılgısı olan varmı acaba simdiden tesekkürler

Tamam şimdi oldu:) Ama "C" fıkra değildir. Arkadaşınızın evde bakım aylığı 4. madde 1. fıkra "C" bendine göre reddedilmiş:

"c) (Değişik:RG-23/10/2007-26679) Bakıma Muhtaç Özürlü: Bu Yönetmeliğin uygulanmasında, özürlülük sınıflandırmasına göre ağır özürlü olduğu belgelendirilenlerden; günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gereklerini önemli ölçüde yerine getirememesi nedeniyle hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede düşkün olduğu, her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olduğu bakım raporu ile tespit edilenleri,"

Buna göre inceleyelim...
Başvurunuz kabul edilmiş ve heyetten sonra red almışsınız. Buna göre raporunuzda sorun olduğunu sanmıyorum. Yani arkadaşınızın raporu % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibarelidir zaten.
Geriye 2 şık kalıyor. Ya gelir kriterlerine uygun bulunmadı ya da bakıma muhtaçlık kriterlerine.

Bakıma muhtaçlık kriterlerini lütfen dikkatle incelesin arkadaşınız.
Ayrıca gelir kriterlerini de dikkatle incelesin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Kişi başına düşen aylık gelir 423 TL'yi geçmiyor olması gerekior unutmayın.
Yukarıdaki her iki kriteri buyuk titizlikle inceleyiniz. Her iki kritere de uygun oldugunu düşünüyorsanız o zaman itiraz konusunu düşünürüz. Siz şimdilik şu iki kriteri inceleyin lütfen.
30 gün içinde itiraz edebilirsiniz karara unutmayın. İtirazınız değerlendirilir ve işleme alınırsa size ikinci bir heyet gönderilir ve bu ikinci heyetin kararı nihai karardır.

Ben kendim engelliyim ben bakım ücreti alıyorum arkadasım ben aldım ıcın bana sordu bende sıteye yazalım dedım ordan cevap alırız ben gelen kayıtta yazanı sıze aynı sekılde aktarım konuyla adıgecen özürlü hakkındaki evdebakım hızmetınden yararlanma talebınız 30.07.2006 tarıh ve 26244 sayılı resmı gazetede yayınlanarak yürürlüge giren bakıma muhtac özürlülerin tespiti ve bakım hizmeti esaslarının belirlenmesine iliskin yönetmenlik in 4 maddesi c fıkrası uyarınca uygun görülmemistir

Ufuk, tamam kastedilen maddeyi anladım ve yukarı yazdım ablam. Yukarıda yazdığım mesajı okur musun lütfen?
Arkadaşının raporunda sorun yoktur. Diğer iki kriteri inceleyein bir lütfen arkadaşınızla. Gerekirse detayları sorun yardımcı olurum.

Bahsettiğim maddeyi Kurum size kısaltmış. Aslı 4. maddenin 1. fıkrasının "C" bendidir. Size gelen yazıda da 4/C fıkrası yazıyordur:)

Tamam abla cok tesekkür ederim verdiniz bilgiler icin

Sevgili kalem hanim bu 4 madde c fikrasi geregince reddedilen başvuru sonucuna karsi belirtmis oldugunuz kriterleri tasidigini düşünen kişiler nasil bir itiraz dilekçesi yazmalidir bir örnek verirmisiniz ilginiz için şimdiden teşekkür ederim saygilarimla
Not: itiraz dilekcesi sadece bulundugu sosyal hizmetler kurumunami bunun yani sira bimer ve sosyal hizmetler il Müdürlüğü nemi yazılmalı son olarak görevli memurun art niyetli olduğu hissedilirse ne yapmak lazım

Son düzenleme:
Kalem hanım ben 3 senedir evdebakım parası alıyom annem bakıcı gözüküyor aynı binada annemin üstünde 2 daire var
Bir tanesinde ben ve annem digerinde abim kalıyor benım üstümede 1 araba var eve giren para bagkurdan aldıgı annemın 1000tl evde bakım parasiylada istege baglı sigortamı yatırıp emeklı olmaya calişiyom bunları belgeli olarak bu sene basında tekrar istendi verdik ve evde bakım paramı kesmisler arabaya takıldılar sanırım yazılı olarak imzali belgede kız kardesımın aldıgını belıttım sizce kesilmesine ne sebep olmustur (ek olarak abim iflaz ettıgı için herhangi bir maaş ssk yok bosandı 1cocugu var)

ayhan212
aynı hanede sadece annen ve sen kalıyorsun. annenin aylık maaşı 1000 TL. evde bakım aylıgıalıyorken sonradan araç aldın ve aracı aldıktan sonra bildirmedin mi aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne?
istege baglı sigorta için ayda ne kadar prim ödüyorsun?
aracı kaç liraya aldınız? tüm ödemesini kardeşin mi yaptı? peşin mi taksitle mi aldınız aracı?
ne zaman emekli olacaksın?
sorularımı cevapla devam ederiz.

Kalem Evet ötv den faydalandık peşin alınca aud3 marka sıfır 2012 bildirdik 527 Tl istege ödüyorum 6 ay istege baglı sonra 2 yıl sigorta ödeyip 3600günü tamlayıp emekli olacagım bakım parasına ihtiyacim kalmıyacak inş

Son düzenleme:
ayhan212
e il müdürlüğü ne yapsın:) aylık gelir 1000 TL. peşin araç alınmış, aylıgın yarısı prime yatırılıyor. bakmışlar ki yaşam koşulları ile beyan edilen gelir arasında fark var. dellenmişler, kesmişler aylığı (ki böyle yetkileri var).
bunlarla ugraşmaya degmez:)
ablası şu an gelirinde sorun yok. sana tavsiyem git tekrar başvur:)
hanede kişi başına düşen aylık gelirin 784,97 TL altında oldugundan aylıgın tekrar baglanacaktır:)

Kalem abla ittiraz dilekcesi yazmıyom ozaman annemın kaydını istanbula kızının yanına aldırsın bende abimi bakıcı göstereyim ssk da yok üstüne tek bir cöpte süper iyidi durumu iflas etti saten ondan sonra evde bakımma başvurma geregi duyduk 2022 maaş ve evde bakımada basvuru yapayım ozaman çok teşekkürler abla

Kalem merhaba kalem hanim istege bagli ve sgk pirim lerimi tamamladim ve 2019/2/21 maasim baglandi 1178 TL dün annem ve evdekin4 kisinin maaslari 3885 tl eve giren maaş toplami 3885 ÷ 4 = 972 kisi basina düsen bizim daairedeki para

01.01.2019 - 31.12.2019 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 1219,35 TL olmuştur.
Yaziniza göre evde bakim maasi sartlarina uyuyom üzerimde arabada yok.

Annem dün antanya/manavgata taki kaymakamligina gitti anneme emekli maaş aliyormu diye sormus evet demis annem maaş alanlara baglanmiyor demis kanunda emekli maaşi alan engelliye evde bakim baglanmaz diye bir matte varmi bildigim okudugum kadariyla yok biliyom

Yanlış bilgi vermişler gelir kriteri /rapor (Ağır özürlü) uygunsa Emekli olsun olmasın Evde Bakım maaşı bağlanır.

Üst Alt