Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı ağır engelli sorunu yaşar mıyım?

aqbc12

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar acil yardım edin lütfen

ben 1998 yılında trafik kazası geçirdim ve belden aşağı felçliyim ve hissetmiyorum 21 yıldır yürüyemiyorum sürekli hasta bezi ve sonda kullanıyorum kendi başıma banyo vs 1 bardak su bile alamam tekerlekli sandalyedeyim

2007 yılında evde bakım maaşı için rapor çıkardım ağır engelli sürekli ve %83 verdiler evde bakım bağlandı 3 ay önce adres değişikliği yaptık 2022 maaşım durduruldu kaymakamlık raporun sürekli olduğu için itiraz ederek yenilemen gerek raporda 2022 maaşı yazması gerekiyormuş dedi neyse il sağlık müdürlüğüne 2022 maaşı diye itiraz dilekçesi verdim birinci hastanede heyet %91 ağır engelli hayır dediler

evde bakım maaşım kesilebilir aile sosyal de 2007 ağır engelli evet sürekli raporum var hakem hastaneye sevk edildim bütün doktorlara anlattım durumumu ağır engelliyim dedim heyete girdiğim de hiç bişey sormadan çıkardılar cuma günü gel raporunu al dediler sizce yine ağır engelli hayır derler mi yoksa değişir mi birinci hastane neye göre hayır verdi hangi kafa yapısıyla verdiler ne yapmalıyım çok madurum

Baştan beri sorun yaşamışsın kardeş , 2022 maaşı için neden rapor değiştir dediler,raporda 2022 maaşı olmadan da alınıyor ( ben almıştım ) . Rapor konusu ise nasıl ağır engelli değil verdiler buda ayrı bi soru ve sorulacak bi konu !! Merak etme son hastaneden (hakem) ağır engelli diye verirler.

Kanun değişmiş kardeşim 2022 maaşı 5 yıl da bir rapor yenilenecekmiş sürekli dedim dinletemedim illa yenile dediler müdürle görüştüm yine olmadı
Kalem abla
Kalem abla

Ben 2 yıl 2013 2014 yılında aldım2022 maaşını ,o zaman raporumda 2022 ibaresi yoktu. Doğrudur belli şimdi yasa değişmiş olabilir. Zaten değişen yasalar engellinin aleyhine oluyor !!!

Cuma günü raporumu almaya gidicem yine hayır verirlerse başhekimliğe çksam sonuç değişir mi yada sosyal hizmetlerden ağır engelli için bi yazı veya madde var mı götürebileceğim

Ağır engelli olmayacağını sanmam, şayet ağır engelli değilse başhekimliğe ve sosyal hizmetlere gitsen de sonuç değişmez,bu durumda dava açmak gerekir galiba. Konu hakkında @OturanBoğa ve @Kalem hanım cevap yazarlar

Benim eski raporum sürekli %83 ağır engelli evet konulan teşhis parapleji tekerlekli sandalyeye bağlıdır yazıyor

Bende parapleji yim o.f T3 . Raporum %80 ağır engelli, seninde raporun ağır engelli olacağını tahmin ediyorum, sorun çıkmaz merak etme.

@aqbc12
hakem hastanesı ne rapor verırse o gecerlıdır yapabılecegın bişi yok .hakem hastanesının verdıgı rapordan sonra yenı rapor için ne kadar süre geçmesı gerekıyor bilinmesı gereken bu.bılen varsa yazarsa ii olur

@enes75 sen hangi tarihte aldın raporunu ve hangi hastaneden aldın

aqbc12
Cevap verilmemiş diye sitem etmişsiniz, herkesin söyleyecek bir şeyi olmayabilir.
Örneğin ben gördüm ve önce bir şey yazmadım. Çünkü bildiklerim ve gördüklerim sizi rahatlatacak cinsten değil, aksine daha da umutsuzluğa sevk edecek türden.
Madem sitem ettiniz, bizzat şahit olduğum durumu yazayım.
Eskiden sadece diyaliz hastası olmak bile ağır engelli ibaresi için yeterli oluyordu. Şimdi ise neredeyse ölmüş olmanızı isteyecekler.
* Kayınbiraderimde şeker hastalığı çıktı.
* Diyabetten dolayı birkaç yıl içinde her iki böbrek de iflas etti ve birkaç yıldır haftada 3 gün diyalize giriyor.
* Diyabet gözlerini de etkiledi ve bir miktar görme kaybı oluştu.
* Yine diyabet alt ekstremitede dolaşım bozukluklarına, dolayısıyla kangrene sebep oldu.
* Geçen yıl bir bacağı, bu yıl da öteki bacağı olmak üzere her iki bacağı da hemen diz altından kesildi.
Şimdi bu adam hem ileri seviye tip1 diyabet, hem iki böbreği iflas etmiş diyaliz hastası, hem görme bozukluğu yaşıyor, hem iki bacağı diz altı ampute ve tekerlekli sandalyeye mahkum.
Şimdi sıkı durun,
Bu adama bile ağır engelli değil dediler. Rapor oranı %96 ama ağır engelli değil.
İtiraz etmesi konusunda yönlendirdim ve etti.
İki hastaneye birden sevk edildi.
Birine gitti yine ağır engelli değil dendi.
Adam zaten yaşıyor mu yaşamıyor mu belli değil, o kadar ferdin iicind, lanetn dedi ötekine gitmedi bile.
Durum bu malesef.

Ben cuma hakem hastanesinden raporumu alıcam hastaneye gidip raporumu almak istemiyorum diyip almazsam olur mu yada il sağlık müdürlüğünden itirazı geri çekebilir miyim @enes75
@Ufukalp Teşekkürler abi

İtiraz sonucu hakem hastanesin de heyete girdim cuma günü raporumu alıcam rapor veri tabanına ne zaman işlenir yada raporu almayıp iptal ettirebilir miyim

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Kalem[FONT=sans-serif]kalem apla bi soru kafama takıldı yönetmenligi tekrar okudum göremedim degiştimi acaba[/FONT]
[FONT=sans-serif]kafama takılan 2022 aylıgı alan biri herhangi bi sebeple aylıgı kesilirse sonradan tekrardan baglatırsa[/FONT]
[FONT=sans-serif]5 yılı geçmezse rapor istenmiyordu 5 yılı geçtikten sonra başvuru olursa rapor isteniyordu [/FONT]

[FONT=sans-serif]11 ci maddeydi galiba[/FONT]

aqbc12
2022 yönetmenligin 11 ci maddesine bi açıklık getirirmisiniz kalem apla herhangi bi sebeple kesilen maaş sonradan tekrar başvuru olursa 5 yılı içinde olursa başvuru 5 yılı geçmezse tekrardan rapor istenmiyor yazıyordu yönetmenlikte 2022 maaşı kesilen sonradan tekrardan başvurun kişi 5 yılı geçmişse başvuru rapor tekrardan isteniyordu ben öyle anlıyorum

arkadaşada her 5 yılı geçen 2022 maaşı alan kişi rapor yenilenir demişler 5 yılda bir rapor yenilenir demişler 11 ci maade neyi anlatıyor bi açıklık getirirseniz seviniriz

peki cuma günü alırsam ne zaman sisteme işler Enes75

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

evet o ibareler mülga artık. yürürlükten kaldırıldı. daha önceki maddede aylık kesildikten sonraki 5 yılda başvuranlardan yeni rapor istenmez ibaresi vardı. artık o ibare yok. bu da demektir ki aylık kesildikten sonra tekrar başvuruldugunda sizden yeni rapor istenirse vermek durumundasınız. vakfın ellerine düştünüz anlamına geliyor.
ama raporunuz sürekliyse, asla yeni rapor almaya ugraşmayın derim. sizden yeni rapor isteme hakları yok.

aqbc12
2022 aylığı başvurusu için engelli sağlık kurulu raporunun ilgili yönetmelik hükümlerine göre doldurulması kafi. illa 2022 aylığı için bir ibare kullanılmasına gerek yok. %40 ve üstü rapor oranı yazsın kafi. diretseydiniz yeni rapor çıkartmak zorunda kalmazdınız.

agır engelli olmayan bir rapor almışsınız daha sonra. bu raporu en geç 15 gun içinde evde bakım aylığı aldığınız kuruma bildirmek durumundasınız. bu durumda aylığınızın kesilmesi gerekir. agır özürlü olmayan rapor almış olup, ardından da evde bakım aylığı almaya devam ederseniz yersiz ödeme iddiasıyla size borç çıkartılır bilgiiz olsun.
agır özürlü rapor aldığınız takdirde yeniden başvurursunuz.

mülga, yürürlükten kaldırıldı demek

Kalem son sorum kalem apla ne zaman degişti bu en son çıkan yaşlı aylıgıyla ilgili ibareler vardı ondamı degişti

Kalem abla ikinci hastane hayır verdi itiraz ettim hakem hastaneden daha raporumu ve sonucunu almadım cuma alıcam bu ayki evde bakım maaşımı yatmış çeksem sorun olur mu

Surekli agir engelli raporu ne zamaba kadar gecerlidir ornegin bakim masi almamizda

Slm kalem hanim benim ilk raporum agir engelli gecen yil ozel tertibatli arac kullanabilir raporu aldim o raporda agir engelli hayir diyor bakim ayliginda o rapor sorun cikarmi

bulent66 ağır engelli hayır verdiklerin de maaşın kesilmedi mi hala alıyor musun evde bakım maaşını
bulent66 ağır engelli hayır verdiklerin de maaşın kesilmedi mi hala alıyor musun evde bakım maaşını

Yok 6 once kesildi kisi gelirini gecdi bence her rapor farli bizim hakkimiz ehliyet almak ozel tertibatli arac kullanmak tabi dokdorlar karar veriyor ama o raporu almak icinde agir engelli yazmaz bence her rapor kullanim amaci farkli bilmem anlatabildimmi

Ozel tertibatli arac kullanabilir raporunda agir engelli yazmaz ve arkadasim hem rapor aldi araba suruyor ve bakim masi aliyor

@Kalem abla @OturanBoğa itiraz sonucu hakem hastanesinden cuma günü raporumu alıcam ağır engelli hayır verirlerse evde bakım maaşım kesilir mi sosyal hizmetler de daha önceden sürekli ağır engelli evet raporum var

bulent66 haklısın büyük bir yanlışlık var insanlar madur ediliyor göz göre göre bende 2022 için başvurdum ağır engelli hayır verdiler itiraz ettim bekliyorum
@bulent66 arkadaşın ne zaman ve hangi hastaneden aldı raporunu

Benim cok oldu nigde den bak benim tanidigim var iyi kotu yuruyor 8 ay once araba aldi ozel tertibatli suan kullaniyor ozel tertibatli arac kullanabilir raporunda agir engelli hayir yazar o raporunda pristuru bu arkadasim 2022 aliyor ve bakim parasi aliyor soylede olabilir terkar agir engelli rapor aliyordur belkide ama zannetmiyorum valla bildigimi yazdim tekrar ediyorum her rapor engellinin kullanim amacina gore ozel tertibatli arac kullanabilir raporunda agir engelli hayir yazar bakim parasi almak icin ayni kisi agir engelli evet yazmasi lazim bilmem anlatabildimmi

bulent66 bencede ama ben 21 yıldır yürüyemiyorum raporum yüzde 91 ama hayır verdiler o tanıdığın ağır engelli asla alamaz nasıl evde bakım alıyor

Üst Alt