Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evde bakım maaşı alabilmek için gerekli olan şartlar nelerdir?
1.Ilk once yurt disindaki abilerinize babanizin yardim etmesi onem tasimaz. Ayda eve giren maas miktari 1500 tl ve kisi basina 500 tl dustugu icin maas baglanmaz.
2.Evde bakim maasi gecmise donuk olarak odenmesi soz konusu degildir.Saygilar
iyi aksamlar arkadaslar bu eve kontrole geldiginde evdde bakım ücreti için acaba neye bakıyorlar yani n yapıyorlar aile bireylerini kontrol ediyorlar veya aile bireylerini görmek istiyorlar vede n zmn baglanıyo merak ettim tşkrlr şimdiden
evde bakım için gelen kişiler ne gibi sorular soruyorlar aile bireylerrini görmek istiyorlarmı evde 3 kişiyiz anne baba ben 2 kardeşim yurt dısında bn 900 tl maas alıyor gözüküyorum babamda 600 tl acaba evde bakım ücreti alabilirmiyiz
Bakıma ihtiyacı olan kişinin bakıma muhtaçlık genelgesinde öngörülen şekilde bakıma ihtiyaç duyup duymadığına bakılır.
Bakıcı olacak kişinin bakım konusunda yeterli olup olmadığı incelenir
Bakım hizmeti alacak kişinin o hizmet sonucunda yaşam standardının yükseleceği konusunda emin olunur
Gelir durumu incelenir, beyan edilen gelirle ev ortamındaki koşulların örtüşüp örtüşmediğine bakılır
Emekli olduğumda evde bakım aylığı alabilir miyim?
arkadaslar selamlar ben%90 bedensel engelliyim 7 ay sonra emeklı olaçagım 800 tl gibi maas alırım herhalde eşimle birlikte yasıyorum oda part time ccalısıo ayda 700 tl kazanıyo benim üstüme ev var ailemin bana verdigi ben suan kiradayım450 tl verıyorum acaba hak edermiyim
ustune olan evde oturman lazım oturmayacaksanda evı
baskasının uzerıne yap cunku onu sana kıra gelırı olarak gorurler ve
bakım parası alamazsın tek sorun bu kısı basına gelırınız 400 tl yı asmadıkca
bakım parası alabılırsın esın sıgortalı degılse zaten kayıtlı degıldır daha rahat alırsın
teşekkür ederm acıklaman için ama evde ailem kalıyo bana getirisi yok eşimde sigortalı kira ödüyorum bu kırayı gider olarak görüyorum yani oylemi hesaplamalıyım vede esim çalısı bende calısıyo gözüküyorum ikimizin maası 1500 tl yapıo ama tabi boyle para aldıgım yok sizce alabilirmiyim
aldıgınız para 800 geciyorsa 2kişi iseniz alamazsınız kira ödemeniz fark etmez elinize gecen önemli hane halkının toplamı kişi başı 400tl gecmemeli siz 800 eşiniz 700 alıyorsa toplam 1500 tl yapar 2 kişi iseniz olumsuz
arkadaslar eve giren paraya bakıyorlar 348 tl yi asarsa vermiyorlarmıs bende sigortalı oldugum için vermediler sizcede sacma deilmi baskası baksa bana ben ona para vermıyecekmiyim ?
Şafakyıldızı, evde yaşayan bakmakla yükümlü bireylerin gelirlerine bakılıyor. Bu konuda da değişiklik yok halen. Kişi sayısına düşen aylık gelir 467 lira altındaysa, bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunursanız ve % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporunuz varsa elbette bakım aylığı alabilirsiniz.
Emekli olmanız sorun olmaz. Lakin kişi başına düşen aylık gelirin 467 lira altında olması şart.
Evde bakım aylığı gelir hesabı ve bakmakla yükümlü bireyler için şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
arkadaslar ben emekliyim bu torba yasada da artık emekli veya maasına bakılmaksızın %90 engelli olanlar evde bakım maası alabilecekmiş bakan kişi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
daha böyle biryasa çıkmadı malesef gelir ve şartlar uygunsa baglanmakta malesef öyle bir söylentivar fakat söylentiden ibaret cıkacagını pek sanmam verdikleri kişilerin maaşlarına gözdikmişlerken böyle birşeye kalkışmazlar