Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alan annem 65 yaş maaşı da alabilir mi?

aslanlar1280@

Yeni Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
annem evde bakımm maaşı alıyor yeni düzeenleme ile 65 maaşı alabilir mi yani iki maaşı alabilirmi

aslanlar1280@
önceki mesajlarını okudum. baban emekliymiş. sırf bu sebeple bile annen 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylıgını alamaz yeni kanun değişikliği olduğu takdirde. çünkü yapılacak Kanun değişikliğine göre 65 yaş üstü yaşlının ve eşinin geliri hesaba dahil edilecek sadece. ikisinin geliri toplanıp ikiye bölünecek. sonuç 392,49 TL'yi geçerse aylık baglanmayacak. annen ve babanın geliri de bu sınırı geçiyor.

evde bakım aylıgını dahil etmedim bu hesaba. çünkü Kanun değişikliği sonrası Yönetmelik değişikliğini bekliyorum. bu konudaki ayrıntılar yönetmelik değişikliği ile netlik kazanacaktır. evde bakım aylıgını annen sana baktıgı için alıyor. evde bakım aylıgı sosyal yardım olarak değerlendiriliyor sosyal hizmetler kanunu ek 7. maddeye göre. boyle olunca gelir olarak sana yazılması lazım. lakin annene bakıcı olarak ödeme yapıldıgı için bu konuda ne yapacaklar ben de merak ediyorum:)
özetlemek gerekirse, en başta da dediğim gibi babanın emekli aylıgı sebebiyle annenin 65 yaş aylıgından yararlanması imkansız. henüz kanun değişikliği olmadı. şimdiki yürürlükte olan mevzuata göre de annenin 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylıgı alması imkansız. hane gelirine takılıyor. evde bakım aylıgı ve babanın emekli aylıgı ile birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını geçiyorsunuz çünkü.
yeni düzenlemeye göre de yukarıda anlattıgım gibi annen, babanın emekli aylıgı yuzunden 65 yaş üstü yaşlılık aylıgını hiç alamaz.

Üst Alt