Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alan kardeşim memlekete giderse sıkıntı olur mu?

ayşe34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iyi günler kardeşim adına evde bakım maaşı alıyorum yeni başlandı memlekete göndermeyi dusunuyorum dayımın kızı ile o onunla ılgılenecek sadece 2 hafta hava degısımı olsun kendını ıyı hıssetsın dıye bunu bıldırmeden yapsak sorun olur mu?
zaten kontrole 6 ayda bır gelıyorlarmıs tatılı ıkı hafta kalacak şekilde uçak bıletını kesecem sistem uzerınden bellı oluyor mu bakıcı bileti olmadıgını anlar mı dayı kızı ile gidip gelse ...
biraz karısık oldu kusura bakmayın ...
ıkıncı sorum engelli maaşı 2022 basvurduk ssk cıkış yapıldı ama ssk dan 3 ay boyunca yararlanma hakkı var bu durumda 2022 maaşı baglanabılme ıhtımalı var mı...

bakıcı sizsiniz anladığım kadarıyla. biliyorsunuz bakıcıya haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmeti vermesi karşılığında ücretlendirme yapılıyor. kardeşiniz siz olmadan 2 hafta başka şehirde olacak. toplam 2 hafta bakım hizmeti vermemiş olacaksınız. bu durumda evde bakım aylıgı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayıp izin almaya çalışın. il müdürlüğünün bilgisi dahilinde hareket edin ki kafanız da rahat etsin.

ssk çıkışı yapıldı ve 3 ay yararlanma hakkı var demişsiniz. 3 ay yararlandığı şey nedir sağlık güvencesi mi? daha önce çalışıyor muydu detaylı anlatır mısınız?
sgk kaydı yok değil mi? sgk kaydı yoksa sorun olmaz bu. yalnız bunla da bitmiyor iş. kardeşinin kaldığı hanede kişi başına düşen aylık gelirin 303,48 TL altında olması gerekir. eger bu sınırı aşarsa 2022 aylıgı baglanmaz. hane gelirine alınan evde bakım aylıgı da dahil edilir.

Kalem .....
bakıcı benim ama dayı kızıyla göndermek ıstıyorum kendısı butun bakımı yapacak 2 hafta bıle kalmayabılır cok kısa yani bildiripte sorun cıkmasını ıstemıyorum sonra gelde ugras sistem uzerınden bilet alındıgı bellı olmuıyorsa gondermek ıstıyorum saglıgı ıcın kendını ıyı hıssetsın dıye...
ssk kaydı kısmına gelecek olursak ssk olarak yatırıyorduk bi işyerınde bu ay cıkıs yapıldı ama sistemlere düşmemiş daha cıkıs oldugu ..
eve gelır testi evde 5 kişi outuruyoruz ve sadece kocam calısıyor asgari ücretle

elbette dayınızın kızı bakacaktır. lakin ödeme size yapılıyor. il müdürlüğü ücretlendirmeyi haftanın 7 gunu 24 saat üzerinden onayladı. taahhütname imzalatıldı size. bunları biliyor olmalısınız. izin almaktan sorun çıkmaz ama izin almadıgınızda sorun çıkar. sadece tek yapacagınız şey, il müdürlüğünü arayıp 2 haftalıgına kardeşinizi siz olmadan şehir dışına göndermek için izin almak. en kötü ihtimal o günlerin ücreti kesilir. ama kardeşiniz yokken baskın yerseniz aylık kesilir. seçim sizin.

sgk kaydı silinmeden 2022 aylığı başvurusunu almaz ki SYDV. başvıuruyu aldıgına göre sgk kaydı yok demek ki. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL altında olursa baglanır 2022 aylıgı. aksi takdirde baglanmaz. 830,84 TL evde bakım aylıgı. buna eşinizin aldığı maaşı da ekleyin 5'e bölün. eger sonuç 303,48 TL altındaysa 2022 aylıgı baglanır. aksi takdirde baglanmaz. kiradaysanız emsal kira bedelini öğrenin toplam gelirden düşün. oyle 5'e bölün. emsal kira bedelini nasıl öğrenirsiniz bilemem.vakfa sorun bunu.

Kalem ... cok tesekkur ederım yeteri kadar bılgıye sahıpsınız bunu anladım ...
evet ımzalar atıldı demek ıstedıgım gerek yok bıldırmeye hanı daha yenı bır kac aylık aldık yeni yeni şimdi kontrole gelmezler sadece cocuk sahıbı oldugum ıcın baya ugrastırır ugrasmak zor gelıyor bu işlerde..
benım görüşüm uçak bileti en fazla 14 gun kalıp gelecek mevcut sistemle ogrenmezlerse göndermeyı dusunuyorum...
tek sıkıntı uçak bıletı sistem uzerınden anlarlar dıye korkum ...şimdiye kadar ceevaplarınız ıcınde cok teşekür edıyorum cok sağolun Allah razı olsun

Bir sorun olacağını düşünmem zira İstanbul'da bir tanıdığımız annesini 3 ay İzmir'e gönderiyor haber vermeden 5 yıldır da maaş alıyorlar, 6 ayda bir gelicez dediklerine de bakmayın eğer sert bir memur gelirse sizde sert cevap verirsiniz! Hastaları köle gibi kullanan devletimiz olduğu sürece siz kardeşinizi bir yere göndermeseniz de devlet o maaşı kesecekse bahane bulur keser. Uçak bileti kayıtlarına sistemlerden ulaşılamaz diye biliyorum.

serhanas peki uçaklamı gönderıyorlardı yoksa araba ıle mı zaten en fazla 2 hafta kalacak

O konu hakkında tam bilgim yok ama ikisini de kullandılar sanırsam ayrıca uçak kayıt sistemlerine devlet ulaşmaz yani bakmaz bakamaz ki.

Üst Alt