Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım maaşı alan kişilerin evde kontrol prosedürleri?

mustafa-ak

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
bakıcı konrolu ben 1.5 yıldır alıyom ve eve hiç kontrole gelmedıler
ne zaman gelıyol nasıl oluyo bılgısı olan var mı

Bunun bir standardı yok. Bazen hiç kontrol olmuyor, bazen bazı yerlerde telefonla yapılıyor, bazen adrese geliniyor...

ben 16 aydır bakım parası alıyorum 9. aydan sonra eve telefon ettiler shçek e çağırdılar gittim bilgi güncellemesi yapıyoruz dediler birkaç soru sordular ve almaya devam adeceksiniz dediler 7 aydır ses seda yok

Evde bakım hizmetinin işleyişini dnetlemek için sosyal hizmetlerden kontrol için gelinior. Ama bu kontrollerin ne zaman olacagı bilgisi verilmior. Ama bu durum, sizlerin evde bekçi gibi kalmanız anlamına gelmior. Bakıcınızla birlikte ya da bakıcısız (yardıma ihtiyacınız yoksa) dolaşabilir, gezebilir, alışvriş yapabilir, sinemaya vs gidebilirsiniz. Eger siz yokken eve gelmişlerse zaten açıklamanızı yaparsınız. Evde bakım hizmeti alan engelli bireyin sosyal hayatı içinde olması, bakıcının bu konudaki gayretleri zaten onların istediği bişi.
Yagmuryeşim sizin durumunuza glince, size şu tarihte şu kağıdı getirin demişlerse siz o tarihte o verdikleri kağıdı götürün. Kafanıza takılan bir soru olursa sosyal hizmetlere gidip ogrenebilirsiniz. Sosyal hizmetlri her konuda aramaktan ve onlara danışmaktan lütfen çekinmeyin.

Üst Alt