Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alan kişinin emekliliği olursa ne olur?

ayşe34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkse iyi günler
kardeşime bakıcı olarak evde bakım maaşı alıyorum .
2000 ssk primi var ve yaklasık 6 senedir ssk lı ...
normal engelli ssk 3600 ve 15 sene sigorta süresi isteniliyor ama evde bakıma muıhtaç derecede olanlar için sadece 1800 ssk prim isteniliyor.. evde bakım maaşı alanlar da aynı gruptamı kalıyor ?

aklımda böyle bir sorun var cogu kişinin evde bakım maaşı habersizce kesiliyor diyelim ki malulen emeklılıke basvurduk ve emeklılık oldu farzedelım... bir kaç ay sonra evde bakım maaşı kesılınce malulen emeklılık durumu ne olacak verdıklerı paraları hepsını gerı alabılme yetkılerı varmı bi akıl verin lütfen ne yapalım bu durumda ?
malülen cetveline baktım hastalık gecıyor bildirgede

hayır şimdi evde bakım maaşı alıyorum sadece

önce başvuruyu yapmak lazım sonuç olumlu olarak malulen emekli edeceklermi. ayrıca diyelim ki emekli oldu. en yüksek hangi maaşı alıyorsa sizde onu tercih edersiniz. ikisini aynı anda alamazsınız sanırım. ben öyle tahmin ediyorum. çünkü bakım aylığı gelir kriterine bakılıyor. biliyorsunuz. ayrıca ikisinide vermezler sanmıyorum. biri kesilir.

ayşe34
Öncelikle şunu belirteyim; evde bakım aylığı almakla malulen emeklilik hakkı elde etmenin hiç bir ilgisi yoktur, ikisinin birbirinden farklı ve bağımsız kriterleri bulunmaktadır.
Evde bakım aylığı kesildiğinde malulen emekliliğin de iptal olacağı endişesi ise tamamen yersizdir. Emekli olunca gelir kriteri aşılmışsa evde bakım aylığı kesilebilir ancak emekliliğin iptali söz konusu değildir.
Gelir kriteri aşılmadığı müddetçe hem evde bakım aylığı hem de emekli maaşı birlikte alınabilir.
Şayet kardeşiniz ilk sigorta başlangıcında malul derece engelli değilse malulen emeklilik için başvuru yapınız.
Priminiz tamam ve bakıma muhtaçlık söz konusu olduğundan sizin için 10 yıl şartı da aranmayacaktır.

Üst Alt