Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evde bakım maaşı alan kişinin yenilenen raporunda ağır engelli değildir ibaresi..?
bir arkadaşım evde bakım Maaşı alıyor fakayt vergi indirimi için yeni rapor aldı raporda ağır engelli bölümünde Hayır yazmışlar. Ayrica bir başka birinin bakımına muhtaçmı oradada Hayır yazılmış bu durum da bakım aylığı kesilirmi.
@Kalem abla ötv için yeni rapor aldım oda istediğim gibi çıkmadı raporda ağır yüreme bozukluğu oran %(96) ağır (HAYIR ) verildi tekrardan bu defa evde bakım için başka hastaneden çarşamba gününe randevu aldım ilkin fizik tedavi doktoruna muayene oldum ordan sağlık kuruluna sev etti muhtemelen çarşamba günü evde bakım için heyete girecem inşallah hayırlısı olur.
Yeni raporumla herhangi bir işlem yapmadım bu durumda birşey olurmu ?
Yeni alacağım raporda olumsuz çıkarsa il sağlık kuruluna itiraz hakkımı kulanacam.
Ha şunuda sorayım şayet maaş kesilirse geriye dönük 27 ocağa kadarmı çıkar çönkü anladığım kadarıyla ortada sahte rapor yok yersiz ödemeye girmiyormu?
Bu belge işime yaramaz mı!
Eğer evde bakım aylığı alıyorsanız ve herhangi bir neden den dolayı yeniden rapor alacaksanız bu yazıyı mutlaka dosyanıza ekleyin ve doktorunuzu bu konuda uyarın.
Sürekli raporunuz varsa yeniden rapor almamalısınız aslında:
mazili sonradan agır özürlü olmayan bir rapor aldıysan bunu en kısa sürede evde bakım aylığı aldığın aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildir lütfen. bildirim yaparken yanında raporu da götür. ağır özürlü olmayan bir rapor oldugu tespit edilirse maaşını keserler.
bu arada sen de agır özürlü rapor almaya bak. agır özürlü rapor alınca evde bakım aylıgına tekrar başvurursun.
ama agır özürlü rapor alamayıp evde bakım aylıgı almaya devam edersen yersiz ödeme konusuna girer ve aldığın aylıklar daha sonra senden faiziyle istenir. 27.01.2017 tarihinden sonraki yersiz ödemeler af kapsamında değil çünkü.
Kalem ablası allaha şükürler olsun cumagünü böyle bir rapor aldım.
Kuruma verdim 1 ay içinde tekrar eve gelip kontrol yapılacak dediler. Neden diye sordum daha önceden aldığın bütün raporların iptal olduğunu presedür gereyi yeniden değerledirmemiz gerek dediler maaşım kesilirmi onada yok aynen almaya devam edersin sisteme baktı herhangi birsorun yok diye cevap verdiler.
Bu raporu Ö.T.V muafiyeti birde evde bakım için başvurdum böyle birşey çıktı.
Rapora bir anlam veremedi sağlık kuruluna sordumdedilerki bu raporla evde bakım da alısın ehliyetin varsa ötv siz araçta alırsın.
Allah a binlerce şükürler olsun Allah herkese gönlüne göre versin.
(Kuruma verdim 1 ay içinde tekrar eve gelip kontrol yapılacak dediler. Neden diye sordum daha önceden aldığın bütün raporların iptal olduğunu presedür gereyi yeniden değerledirmemiz gerek dediler )
Böyleyse yine onaylandiktan sonra maas almaya baslayacaksiniz.
Galiba bu ay alamayacaksiniz.
Eski borc yokmus.gecmis olsun.
Raporun %80 otv muaf olmaz ve indirimli arac alinamaz.
%90 yada ustu olsa olurdu.
Akulu arac kullanamaz hayir yazar
Ehliyet alamaz hayir yazar.
mazili valla iyi şans senin ki ağır özürlü rapor alma işin uzar diye ben de sana git il müdürlüğüne haber ver borçlu kalma diye yukarıda yazdımdı ama sen agır özürlü raporu almışsın bile bu iş tamamdır ablası. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelip bakıma muhtaçlığını yeniden degerlendirecektir. ki bunda bir değişiklik yok. bakıma muhtaç oldugun yonunde karar verdiği takdirde aylıgın kesilmeden devam edecektir kaygılanmana gerek yok. aylıgın kesilmez inşallah.
raporunu ÖTV açısından degerlendirecek bilgiye sahip değilim. bu konularda baya mevzuat değişikliği oldu ve ben hiç takip etmedim. OturanBoğa konu hakkında daha bilgilidir. ondan görüş al. ÖTV konusunda raporunu o değerlendirsin.
Mazili,senin yeni rapor %80 h sinifi ehliyet alimi hayir yazar.
akulu arac kullanimi bile hayir yazar.
Ötv muafi zaten %90 yada üste olur.
Eski %60 raporunla önceden ehliyet almisdin.
Şu an yeni raporunla ehliyet degisimi yaparken ehliyetin iptal edilebilir.
Bakim maasi icin gecerli tabi.
Diger forumda acikladiniz
Bu rapor zaten ehliyet için alınmamis.yeni rapor icin 6 ay gecmek zorunda.
(Engellilik tanımı birde fizik tedavi amaçlı bir rapor.
Ehliyet için yeniden rapor almak zorundayim şu an fizik tedavi gördüğüm için zamanım yok.)dediniz.
Sonunda eve iki kişi geldi bazı sorular sordular.
Yeni raporu neden aldın?
Yeni aldığım aracın üstünde mtv borcu çıktı maliye benden yeni rapor istedi böyle bir rapor aldığım için kurumunuza bildirdim!
Ev sizinmi? kira dedim!
Evde kaçkişi yaşıyor ? 7 kişi dedim!
Gelir sordular kızım asgari ücretle çalışıyor bende yeni emekli oldum 763 tl maaş bağlanmış daha bu ayın 23 de ilk maaşı alacam dedim
Araba duruyormu dediler?
Evet duruyor dedim
kim kulanıyor?.
Ben kullanıyorum!
Tamam deyip kızın son aya ait bodrosu birde sgk dan emekli olduğuna dair döküman bir hafta içinde kuruma getir deyip gittiler.
Gayet hoşgörülü ikitane genç bayan bütün ısrarlarımıza ramen bir çay bile içmediler.