Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alan kişiye bakan kişi SSK'lı olarak çalışabilir mi

altun

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
abim evde bakım maaşına bağlandı, fakat henüz maaş almadı. eşi kendisine bakan kişi olarak ssklı bir işe girip çalışabilir mi? Çalışırsa maaşları kesilir mi?

Bir de Ankara ne zaman evde bakım parasını alacak, bilgisi olan var mı acaba?

teşekkürler

işe girince evde kişi başına düşen gelir 318 tl den fazla olmazsa kesilmez

Teorik olarak bakıcının çalışmasında bir sakınca yok. Ama iki şey önemli:
1- Kişi başına düşen gelir 318 tl'yi aşmamalı.
2- Bakıma ihtiyaç duyan kişinin bakımının aksamadığı konusunda SHÇEK'nun ikna olması.

Bu iki durumda şartlar uygunsa, bakıcının çalışmasında da bir sorun olmaz.

teşekkür ederim
bişey daha sormak istiyorum yüzde yetmiş iki ağır özürlü,sürekli ibaresinin olması bu durumu etkiler mi acaba. muhtemeln asgari ücretli bi iş olur ;ailede 3 kişi yaşıyor biri çocuk.2022 ye müracat edildi fakat henüz neticelenmedi.

rapor oranı ile ilgisi ne, anlamadım?
Gelir durumu artarsa 2022 maaşı da evde bakım maaşı da riske girer. Aman gelir hesabına dikkat.

Şunun için sordum;ağır özürlü ibaresi olup ta ona bakacak kişinin çalışıyor olması sıkıntı yaratmaz mı.Yani durum okadar ağırken bakan kişi işe gidiyor gibi algılanırsa kurum tarafından...
toplam gelir, evde bakım maaşı ve özürlüye bakan kişinin ssklı bir işte çalıştığı zaman aldığı paranın toplamının 317 tl den mi az olması lazım yoksa sadece birinden aldığı maaşın mı toplamı baz alınıyor..saolun..

Üst Alt