Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alan şehir dışına cıkınca refakatcı yanında mı olacak?

dua20

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
selam ben birşey soracaktım ben şehir dışına cıkmıştım denizliye evde bakım maaşı icin denetlemeye gelmişler telefonla aradılar beni sordular hatta dedilerki kiminle bereber diye sizin yanınızdamı diye acaba agır özürlü bakım maaşı alanlar şehir dışına cıkınca refaktcımısımı olacak.

Kurum açıkcası uzak mesafeli ve uzun süreli evden uzaklaşmaların bildirilmesini istiyor, bununla birlikte engelli kişinin yanında bakıcısınında olmasını ister neticede bu maaş kişiye bakılsın diye veriliyor ve bakıcı olmadan hastanın yalnız gitmesini istemezler, aksi olursa magduriyetler yaşanabilir, bu konularda shçek biraz sıkıntı yaratabilir dikkatli olmak lazım

, şehir dışına bakıcın olmadan çıkmışsın. olayı anlatırsam işin mantığını kavrarsın.
bakıcıya evde bakım ücreti 7 gün 24 saat bakması karşılığı ödeniyor. ödeme buna göre yapılıyor. şehir dışına yalnız çıkmışsan ve orada kaldığın günlerde bakıcın bakım hizmeti vermemiş demektir.
böyle durumlarda izin şart.
Elbette bakıcınla bir yere gidebilir ya da bakıcın olmadan bir yere gidebilirsin ama izin almak kaydıyla.
Şmdi izin almadan ve bakıcın olmadan şehir dışına çıktığın için tekrar inecelenir durumun.

tamam abla aydınlattıgın icin sagol

iyi günler,
tam da bu konu ile ilgili birşey soracağım birkaç gün içinde yanımda bakıcım olmadan şehir dışına çıkmam gerekiyor. İzni nereden almak gerekiyor?

evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne söyleyeceksiniz. bakıcınız yanınızda ne kadar süre olmayacaksa izin alacak. ayrıca siz de şehir dışında size bakacak kimselerin olacağını, yol için bakıcının yardım edeceğini, gidişte de başkalarının size yardımcı olacağını söylersiniz. böylece bakıcı ve bakıma muhtaçlık açısından sorun çıkmaz.
izin almadan gitmeyin sakın.

@kalem abla ben sivasdayım buralar kışları aşırı soguk istanbula gitmek istesem bakıcımla yani annemle ne kadar izin verirler

kendimizden örnek vereyim .eşimle ben diyalize girerken ,eşimin bakıcısıyım .+epilepsi olduğu için .ikimiz de organ nakli olduk ve sık sık kontrollerimiz nedeniyle Antalya'da geçici kalıyoruz. Hastaneden 15-30 gün gibi aralıklarla tedavi durum bildirir belgesi alıp SHÇK e gönderiyoruz. sorun olmuyor .

Üst Alt