Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alan vakıflar genel müdürlüğü maaşı alabilir mi?

cihatkaya

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Vakıflar genel müdürlüğü maaşı engelli kişinin kendisine verilir?Evde bakım maaşı alan bu maaşı alabilir mi?Şartlara uyup başvuran herkese veriliyormu? Teşekkürler

vakıf maaşı için herhangi bir gelirinin olmaması gerekiyor buna bakım ve engeli maaşı dahil

nausee

1307 lira işsizlik maaşı alıyorum ben alabilirmiyim?

Suqer

MUHTAÇ AYLIĞI
Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla 27.09.2008 tarihli ve 27010 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan " Vakıflar Yönetmeliği" hükümleri gereğince muhtaç aylığı bağlanmaktadır.
MUHTAÇ AYLIĞINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
* Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara;
* Sosyal güvencesi olmaması,
* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi,
halinde muhtaç aylığı bağlanır.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
Muhtaç aylığı başvuru formu,
Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.
Muhtaç aylığı miktarı
657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen ve memur taban aylıklarına uygulanan taban aylığı katsayısının 400 gösterge rakamı ile çarpımından elde edilecek miktardır. Bu miktar her yılın Ocak ve Temmuz aylarında Hükümetin almış olduğu kararlar doğrultusunda Maliye Bakanlığınca çıkarılan genelgeyle yeniden belirlenmektedir. 2016 yılı için, 1 Ocak - 30 Haziran arası belirlenen memur taban aylık katsayısı: 1,390277 olarak belirlenmiştir. Buna göre 1,390277 x 400 = 556,11 TL rakamına ulaşılmaktadır. İşte Vakıflar Genel Müdürlüğünün Muhtaç aylığı miktarı budur.
Muhtaç aylık miktarını göz önüne alarak kimlerin aylık alabileceğini yeniden özetlersek: annesi veya babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara; sosyal güvencesi olmaması, korunma altında bulunmaması, herhangi bir gelir veya aylığının bulunmaması ve taşınır veya taşınmaz malının olmaması. Şayet herhangi bir geliri var ise (tarım geliri vb.) bu gelirin, aylık toplamının yukarıda hesaplanan 556,11-TL’yi geçmemesi gerekmektedir

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ
Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen, posta yoluyla veya Genel Müdürlüğün internet sitesi üzerinden başvuru yapabilirler. 2016 yılında muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 583,92 TL ödenmektedir.

-mka

Benim şahsim adima herhangi bi gelirim yok evde bakim maasi aliyorum vakiflar maasi kisinin kendisine verilmiyor mu ben alabilir miyim?

Üst Alt