Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alırsak 2022 maaşımız kesilir mi?

Gbeyzam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar Kalem hanım, bilginize sığınarak sormak isterim. 2008 doğumlu down sendromlu kızımla kirada oturuyorum. Raporumuz bugün 70 ağır engelli evet oldu. Evde bakıma başvuracağım. Aylık 500 tl nafaka alıyorum. Benim merak ettiğim 2022 alıyorduk. Bu durumda evde bakım bağlanırsa 2022 kesilirmi ? Başvuruncamı bağlanırsamı bildirmeliyim ? Diyelim Eylül dönemi yattı ve evde bakım bağlandı ve ben 2 maaşıda aldım. Sonra evde bakım alacağımı bildirdim. Geriye dönük ödeme yaparmıyım ? Şimdiden teşekkürler.

İkisi ayrı şeyler, biri bağlanınca diğeri kesilmez.

2022 deki muhtaçlık sınırı aşılmış oluyor kesilir diye düşünüyorum.

Gbeyzam evet kesilir ilk sosyal incelemede kesilir bence bakım maaşı almak daha mantıklı çünkü her ay veriliyor

MeTePe

hoca 2022 kesilir.evde bakım maaşında alınan 2022 maaşı hesaplamaya dahil diliyo birde 500 lira nafaka varmışkı sınırı haylı haylı gecerler.

2 x 483,63 = 967,26.

sırf alacakalrı evde bakım maaşının zamszı halı bile almamaları için yeterli nafakayı hesaba bile katmadım.

Gbeyzam
ablası, hanede kızınla birlikte 2 kişi oturuyorsunuz. 500 TL nafaka alıyorsun. evde bakım aylığına başvuracakmışsın.
evde bakım aylığı baglandıktan sonra hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL'yi geçeceğinden dolayı yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylığı kesilir.

sen evde bakım aylığı için başvurunu yap. evde bakım aylığı çıkarsa da 2022 aylığı için hiçbir bildirimde bulunma. alabildiğin kadar 2022 aylığını almaya devam et. sosyal incelemen yapılıp aylık kesilinceye kadar alabilirsin. bu yersiz ödeme konusu değildir, sana borç çıkartılmaz. bu konuda için rahat olsun:)

özetle, evde bakım aylığına başvur. evde bakım aylığı çıktıktan sonra 2022 aylığı için hiçbir şekilde bildirimde bulunma. kesilinceye kadar 2022 aylığını almaya devam et. geriye dönük ödeme alınmaz senden.

Kalem abla ama kirada oturuyolarmış 2022 maaşında ödenen kira eve giren gelirden düşülmüyomu emsal kira bedeli 700 tl falan çıkarsa alamazmı 2022 maaşıñı

Ertelendim
çok saolasın ablam benim. kirada oturduklarını gözden kaçırmışım.
evet dediğin doğru. emsal kira bedeki hane gelirinden düşülür. emsal kira geliri düşüldükten sonra kalan miktar hanedeki kişi sayısına bölünür. sonuç 483,64 TL altındaysa 2022 aylığı devam eder. aksi durumda kesilir.

özetle evde bakım aylığı baglandıktan sonra 2022 aylığı için bildirimde bulunmaya gerek yok. hane gelir sınırını geçseler bile kesilinceye kadar 2022 aylığı alabilirler. borç çıkartılmaz.

1150+500=1650
1650-425=1225
1225÷2=612.5
Geçiyor. Teşekkür ederim bilgilendirme için. Dediğiniz gibi onların incelemesine kadar bildirim yapmadan beklerim.

Üst Alt