Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alıyorum. 2022 maaşı da alabilir miyim?

Guzel Karanfil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar %72 ağır engeli raporum var evde bakıcı parasi alıyorum ayrıca engeli maaşı da almak istiyorum fakat kardesimle birlikte kalıyorum işçi olarak calisiyor kendisi sigortalı maaşı 2200 tl gözüküyor engeli maaş ına başvusam alabilirmiyim

sigortalı olduğunuz için devletten engelli parası alamazsınız başvurmayın

evde kaç kişsiniz ve her ne ad adı altında olursa olsun eve giren toplam gelir ne kadar.

Evde 4 kişiyiz engeli olan ablam benle kalıyor 2200 tl maaşım var ayrıca eşim anlama baktığı için aylık 940 tl maaş alıyor ablam için 2022 maaş i için başvurmak istiyoruz alabilirmiyiz

Gelir sınırı geçiyorsunuz baglamazlar

2022 engeli maaşı

Arkadaşlar %72 Ağır engeli ibaresi bulunan engeli raporu var ablamın benimle kalıyordu evde bakım maaşı alıyordu.Şimdi ikematgahını babamın yanına aldı evde toplam 5 kişiler sadece babamın 1200tl emekli maaşı var gelir olarak şimdi ablam evde bakim maaşı için bidaha baş vurdu evde bakım maaşı bağlanır biliyorum.Fakat ablam 2022 maaşı içinde baş vurucak sizce baglanirmi

Benim anlamadigim şu.
Siz engellisiniz,size nasil kardesiniz bakici olabiliyor.
Ayri sigortali işi var 2200tl. Maasi var.
Dogrumu bu.eger dogruysa.
Siz kendinize derhal bakici bulun.
Yoksa ilerde devlete kat ceza öder bakan kardeş.
Bu durumda engelli maasi hic olmaz.

Ayri ikamette olan babanin yanina gittin.basvurdu.
Babanin 1200 emekli maas var.hane 5 kisi.
Bakim maasi oldu.2017 de her maas artar.toplam gelir galiba 2200 tl yi gecer.
3 aylik engelli maas gelir kriteri:423tl ×5:2100 u gecmemeli.gecerse olmaz
Ama ev kira ise kontrat var ise,engelli maasida kesin olur.

Son düzenleme:
Guzel Karanfil

Evde bakım maaşı 960,58 tl oldu 2022 için kişi başı gelir sınırı 423,58 tl oldu bu durumda
1200 + 960,58 = 2 160,58 / 5 = 432,116 – 423,58 = 8,536
Kişi başı gelir 8,536 tl geçtiği için 2022 maaşı bağlanmaz

Guzel Karanfil ablanız 5 kişilik hanede yaşıyormuş.tek gelir 1200 TL. evde bakım aylıgı ve 2022 aylıgına başvurmuşsunuz. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'den düşük oldugundan dolayı 2022 aylıgı baglanır ama evde bakım aylıgı baglandıktan sonra da kesilir. hele evde bakım aylıgı daha önce baglanırsa 2022 aylıgı baglanmaz hiç. hane gelirine evde bakım aylıkları da dahil ediliyor çünkü.

cevabı yukarıda yazdım. evde bakım aylıgı baglanırsa 2022 aylıgı baglanmış olsa bile kesilir. evde bakım aylığı + 1200 Tl ile hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 423,58 TL'yi aşıyor.

Üst Alt