Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alıyorum. Adres değişiklik prosedürü nasıl olacak?

emreefe

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Mrb lar sizlerden bilgi almak istiyorum.evde bakım aylığı alıyoruz, ve evimiz kendimize ait, kişi başı gelirimizi de aşmıyoruz.yalnız iş icabı il değişikliği yapıyorum ve bu süre zarfında kiralık eve çıkacam.Eski evimi de kiraya vermeyeceğim, bunun için ne yapmam lazım, nereye başvurmam lazım.bu konu da yardımlarınızı bekliyorum

emreefe
durumu bağlı bulundugunuz kuruma dilekçe ile bildirmenız gerekıyor

@emreefe
bakıma muhtaç engelli ve bakıcı ile birlikte taşınacaksınız sanırım. üstelik il dışına.

il dışı adres değişikliğinde evde bakım aylığı kesilir, bilginiz olsun.

yeni adresinizi en geç 15 gün içinde evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. aksi takdirde, adres değişikliğini bildirmeyip evde bakım aylığını almaya devam ederseniz (il dışına taşındıktan sonra almaya devam ederseniz) hakkınızda hukuki işlem yapılır. bilginiz olsun.

siz adres değişikliğini bildirdikten sonra evde bakım ayığınız kesilecektir.

daha sonra taşındığınız ildeki yeni adresinizin bağlı olduğu il müdürlüğüne gidip evde bakım aylığına başvuracaksınız. başvurunuzun alınabilmesi için taşındığınız ildeki dosyanızın oraya gelmiş olması lazım. aynı dosyadan işlem yapılacak çünkü.

dosyanız geldikten sonra başvurunuz alınacak ve hanenize heyet gönderilecektir.

bakım hizmetleri degerlendirme heyeti olumlu kanaat bildirse evde bakım aylığınız tekrar baglanacaktır.

İl değişikliği

İş dolayısıyla adres değişikli yaptık,evde bakım maaşı alıyoruz,en son eylül ayında aldık maaşı ve dilekçemizi vererek ekim ayında kontrole geldiler ve maaşımız devam etti bilgisini verdiler ve bize Ocak ayının 15 inde alabilirsiniz dediler.Sorum şu:
1-Aynı maaş hesabına mı yatacak?
2-Almadigimiz ayların maaşını da alacak miyiz?Almak için ne yapmamız lazım.

Ben engeliyim .. annem ve babamla yaşıyorum. Evimizde asonsor yok . Bu yüzden aynı mahallede abimin asansörlü evine tasinsam. Kişi sayısı degismicek. Abim il dışında çalıştığı için kendi evinde ikamet etmiyor. Yani annem ben babam yaşayacağız. Adres değişikliği aynı mahallede olacak. Fakat elektrik ve suyu üzerinize alın dediler . Abim şehir dışında nasıl alacağız. Elektrik su neden üzerimize aliyoruz

Şehir içi adres değişikliğinde maaş kesilmez ikameti yeni adrese aldırdıktan sonra 15 gün içinde bildirin bakıcı aynı ise para aynı hesaba yatar sizin şehir dışı değişiklik galiba maaş kesintiye uğramış tek maaş alabilirsiniz arada giden 2 ayı alamıyorsunuz maalesef

Üst Alt