Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Maaşı alıyorum, çalışabilir miyim?

yasminn

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Malulen emekliliğimin reddedilmesi sonucu 20.03.2014 tarihinde Yüksek Sağlık Kuruluna gönderdiğim "itiraz" dilekçeme hala cevap gelmedi. Ben de olumsuz olacağından endişeleniyorum ve mağduriyetimin daha fazla artmaması için cevap gelir gelmez eğer kabul edilmediyse aksiyon almam gerektiğini düşünüyorum.

Zira 765 TL Evde bakım maaşıyla oğlumu büyütmekte zorlanıyorum.

Bu sebeple hem 3600 günü tamamlayıp engelli emekliliğine hak kazanmak hem de geçimimi sağlamak için ağır olmayan bir işte çalışmam gerekiyor. Bir yakınımın bana ayarlayabileceği engelli kadrosunda böyle rahat bir iş alternatifi var. Ama bu kez de maaşım kesilir diye korkuyorum, bu prosedürleri hiç bilmiyorum.

Raporum % 93, "Ağır" ve "Sürekli" yazıyor. Çalışabileceği işler kısmında "Çalışamaz" yazıyor.

Çalışırsam maaşım kesilir mi? Kesilmez diyorsanız raporumun "çalışamaz" ibaresinin revize edilmesi gerekir mi?

Sevgiler

Yasemin hanım; bundan 4 sene önce sigortalı işe girdiğim için maaşım kesildi. Sigorta olduğu sürece kesiyorlar..

Bende yeni sgk lı bir işe girdim ve dilekçemi verdim. Ama araştırmama göre hem çalışıp hem bu maaşı alan da var gelir kreteri önemli olan direk vermezler keserler diye bir şey yok. Görevliye dilekçemi verdiğimde sordum kesilirmi diye çalışıyorsun diye direk maaşın kesilmez dendi. Kesilen arkadaş bence sen itiraz et gelir hesabın uygunsa tabi bilgi edinme hakkın var neden niçin niye kim nasıl kesmiş bunu öğren tekrar itiraz et

evde bakım maaşınız mı kesildi yoksa malulen emekli maaşınız mı?

Kılıç arkadaşım teşekkür ederim.

o halde sgklı çalışmaya başlarsam evde bakım maaşım kesilmez ancak çalıştığım için gelirim artacağından "kişi başına düşen gelir" yükselecek ve kriteri aşacağım için bakım maaşım kesilecek öyle mi?

SGK lı bir işte çalıştığınızda Kişi başına 510 tl den fazla bir geliriniz olursa Bakım aylığı kesilir. Aksi halde aylığı almanızda bir sakınca yoktur. Yukarıda anlatmak istediğim bu idi.

Melek Kalem hanım ve Kelebek Hanım konuya hakimler onlardan olur alın derim. Ayrıca Ağır engellili kişilerin emekliliği 1800 gün diye biliyorum bu konuda Kelebek hanım hakim onunla emeklilik konusunda bir görüşün.

teşekkür ederim Vural bey. mesajımı görünce cevap verirler bekleyeyim biraz

510 lirayı geçmedikten sonra kesilmez ben esnafım bağkurluyum bi sorun çıkmadı dükkanı açtığımda bildirdim gelip baktılar 3 yılı geçti hiç bir sorun çıkmadı benim rapor oranımda yüksek 92

balkesli arkadaşım teşekkür ederim

Emeklilik sonucun olumsuz olmayacaktır Yasemin, hiç merak etme. Bu kadar uzaması bile ahmakça zaten!

Malulen emekli olduğunda çalışamazsın. Çalışırsan, emekli maaşın kesilir.

Çalışmak, evde bakım aylığının kesilmesine doğrudan neden olmaz. Yani, gelir kriterleri uygun olduğu sürece hem çalışıp hem evde bakım aylığı alabilirsin. Sadece, eğer çalışmaya başlarsan, evde bakım gelirtespitini yeniden yaptırman lazım: http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html

Üst Alt