Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alıyorum. Engelli maaşı bağlanamaz mıyım?

Noxco

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%96 raporlu hasta annem var. Bakım parası alıyorum ama engelli maaşı için başvurum red edildi. Gerekçe ise kişi başına düşen gelirin, uygun olmaması. Yanlız bu hesaplama yapılırken, benim aldığım bakım parasıda hesaba katılıyor. Evde iki kişiyiz, annem ve ben. Ben 1080 TL bakım parası alıyorum, bu yüzdende anneme üç ayda bir verilen engelli maaşı bağlanmazmış. Bu bilgi doğrumudur? Bana tuhaf geldi, bakım parasının, gelir olarak hesaplanması. Bundan başka hiç bir gelirimde yok. Teşekküre derim.

Keşke evde bir kişi daha olsaydı,o zaman olurdu engelli maaşı.
2022 engelli maaşı için kişi başı gelir kriteri 485 TL

Evet doğru evde bakım maaşı gelire dahil ediliyo.siz evde iki kişi yaşadığınız için engelli maaşındaki kişi başı geliri aşıyosunuz.fakat şöyle bi şey var Oturduğunuz ev kiramı kendi evinizmi.eğer kira ise engelli maaşlaŕında emsal kira bedeli eve giren gelirden düşülüyo .yani kiracıysanız engelli maaşı bağlanır

Ertelendim
kirada bile otursalar evde bakım maaşı sınırı geçtıgı için 2022 baglanmaz.çünkü evde bakım maaşında hiç bir gider gelirden düşülmez sadece 2022 maaşında emsal kira bedeli düşülür

Evimiz kira ama ben anlamadım şimdi, kira ise aylık bağlanırmı bağlanmazmı?

Kaç para kira?
Başvuru yap sosyal yardımlaşma dayanışma vakfı na, Emsal kira ile düştün gelirden

Olmuyor işte bakım parasında kirayı düşmüyorlar 2022 bağlı olsaydı o zaman kirayı düşerlerdi

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu da 2022 engelli maaşı na bağlanmak için uğraşıyor okatur
Bakım maaşına zaten bağlı

Zorro

Evde 1 kişi daha olsaydı ve geliride olmasaydı o kişinin 2022 yide alırlardı

Noxco

Tek gelir evde bakım maaşı ile 2022 maaşı gelir sınırını geçersınız amma kiracıymışsınız oturdugnuz evın emsal kıra bedelı 130 lira ve yukarısı ise bu mıktar gelrinizden düşer ve maaş bağlanması önündekı gelir sınırı ortadan kalkar yani 2022 maaşı bağlanır

Eviniz kiraymış .şimdi engelli maaşı bağlanırken eve giren gelirden kirada oturuluyosa emsal kira bedeli düşer.sizin sadece geliriniz evde bakım maaşı yani engelli maaşına başvurduğunuzda 1080 liradan ödediğiniz kira bedeli düşülür geriye kalan tutar hane halkına bölünür.

48

483tl×2=966 TL geçmemek gerek
ne kalmış o zaman 114 TL kalmış

Yani emsal kira bedeli 140 tl olması yeterli olucak engelli maaşını alması için

Ertelendim

oturdugn verdıgn kıra değil karıstrıma emsal bedel ve buna ınceleme heyetı karar verıo.sen 500 e otururun heyet der emsal 500 etmtz yada dahda fazla eder der

330 liraya oturuyoruz. Teşekkür ederim bilgilendirme için, bu konuyu araştıracağım. Peki hastanın kocası yani babam, bağkurdan emekli ama aynı evde oturmuyor, onun geliri de bizim durumu etkilermi?

Tamam o zaman Emsal kirası 150 TL yi geçer, olur bu iş.
Aynı hanede değilse etkilemez

Noxco

onun geliri etkiler eğer boşanma yok ise başka yerde iş için bulunuyorsa .eğer resmi boşanma var ise o nun geliri etkılemez.eğer boşanma var ve nafaka alınıyorsa nafakada gelir olrak hesaplamaya dahıl edılır.

Siz etkilemez demişsiniz. Zorro
Siz etkilemez demişsiniz, başka bir arkadaş etkiler demiş, arada kaldım.

-mka
Resmi bir boşanma falan yok.

Neden ve kaç yıldır ayrı yaşıyorlar
Bu sorunun cevabı verilirse yardımcı olabiliriz

Üst Alt