Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım maaşı alıyorum. İsteğe bağlı SSK primi ödersem..?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhba melek hanım.bende evde bakım parası alıyorum. işçi statüsünde 6 ay pirim ödemem gerekli .yaşı bekliyorum 2013 ocak ayında bu süre doluyor.bu kalan 6 ayı bende isteğe bağlı olarak ödeyebilirmiyim .evde bakım parasından başka bir gelirimiz yok.bir işte de çalışamıyorum.çocuğumla ilgilendiğim için.ve isteğe bağlı siğortalı pirimimi ödemeye başladığımda oluyorsa tabi.bunu bildirmem gerekiyormu veya evde bakım kesilirmi.şimdiden vereceğiniz bilgi için teşekkürler ediyorum.

İstege bağlı prim yatırmakla evde bakım aylığı kesilmez rahat olun. Yatırabilirsiniz tabi. Bildirmenize de gerek yok.
Ancak gelir durumunda değişiklik olursa en geç 1 ay içinde bildirmekle yükümlüsünüz.
Özürlü ve bakmakla yükümlü olunan kimselerin gelir durumunda değişiklik yoksa rahat olun kısacası.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Emekli oldugunuzda yeni gelirinizi en geç 1 ay içinde bildirimde bulunmayı unutmayın.

mrhb.melek hn.bende çocuğum için evde bakım parası alıyorum.emekliliğim için 6 ay kadar bir pirim ödemem gerekli.yaşı bekliyorum.yıl sonunda yaşım doluyor.temmuz ayında sigortalı olarak bir yakınımın yanında çalışıyor gibi gözükeceğim.gözükeceğim diyorum çünki çocuğuma bakmak zorundayım .pirimi ödeyeceğim yani.o da beni sigortalı çalışıyor gibi gösterecek.bu durumda ne yapmam gerekiyor. evde bakım aldığım yere bildirdiğimde bakım parası kesilirmi.bu durumu size anlattığım gibi onlarada anlatsam .sonuç ne olabilir.lütven cevap bakliyorum .teşşekkürler .

Ayla, bana anlattığın gibi bunları Kurum'a da anlat. Çalışıyor görününce bir gelir görünecek. Dolayısıyla o gelirle birlikte kişi başına düşen aylık gelirin 423 TL'yi geçmemesi gerekiyor. Alacagın aylıkla birlikte sınırı geçmiyorsa gelir açısından sorun olmaz. Fakat sınırı geçmese bile en geç 1 ay içinde bildirmek zorundasın yeni gelir değişikliği durumunu. Bu da sorun olmaz.http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Zaten çalışıyor görüneceksin bakım hizmeti aksamayacak bunu da sorun etmezler. Gelir açısından sorun olmayacaksa bana anlattıgın gibi anlatırsın. Oldu mu? Sadece çalışıyor görüneceğini ama aslında çalışmayacagını ve bakım hizmeti vermeye devam edecegini özellikle belirt.

melek hnm.verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.sigortalı çlışıyor dahi olsam askeri ücretin üstünde olmayacak. bu yüzden evde bakım kesilmez üç kişiyiz çünki.yani çalışıyor gözüktüğüm için şüphelerim vardı şimdi o da kalmadı .teşekkürler

adı üzerinde bakım maaşı diyosun devlet sen bakıma muhtaç oldugun için sana bakana veriyor sen çalışmaktan söz ediyosun öyleya çalışan biri bakıma muhtaç degildir mantık bu senin nasıl gittin nasıl oturup kalktıgın önemli degil

durhasan ,çalışacak görünen benim.rahatsız olan çocuğum. evde bakımı alırken çocuğa nasıl bakacaksın diye sormayacaklarmı bana. bunu öğrenmek istemiştim.

Bora yaşar, sonra gelişmelerden haberdar et olur mu? Bu paylaşımlarla bazı şeyleri öğreneceğiz hep birlikte...

bora yaşar siz bakıcıysanız sgk lı olarak çalışamazsınız çalışacaksanız bunu sosyal hizmetlere bildirip başka bakıcı tayin etmeniz gerekir...

Çelik, ablam yazdıklarımı okudun mu sen hiç? Bora'nın yazdıklarını da.
O çalışıyor gorunecek sadece ve gerçekte çalışmayacak. Bi zahmet yazılanları tekrar okursan göreceksin bunları ablası...

çelik bey. ben boranın annesi ,çalışıyor görünen ben olacağım. çocuğum rahatsız .bu durumda ne ile karşılaşırım diye sormak istemiştim.melek hnm.da anlatmış .verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

mrhaba melek hn.sosyal hiz.gittim sizinle konuştuğum gibi herşyi anlattım.isteğe bağlı siğorta yatırmamı söylediler .böyle olunca eve para girmiyor sadece dışarıden yatırdığın için hatta çıkıyor.dediler biz işin o kısmına bakmayız eve giren paraya bakarız dediler.bende bu ay isteğe bağlı pirimi yatırıcam6 ay sonrada inşalllah emekli olacağım.selamlar....

2022 içinde.mal müdürlüğüne gittim. onlarada durumu izahat ettim.isteğe bağlı yatıracağımı ve hiç bir gelirimin olmadığını .onlarda bana ankaraya bir dilekçe yazmamı söylediler. hatta birlikte yazdık .madur bırakılmamı 6 ay sonra emekli olabileceğimi..vs.. vs..iadeli tahütlü yolladım aldıklarına dair yazı geldi ama cevap yok henüz.hala bekliyorum..

sigorta için evde bakım sorun yaratmaz 2022 kesilir bence.

Ozi'Nin yazdığı gibi, evde bakım aylığında gelir hesabı yapılır ve hanede kişi başına düşen gelire göre maaşın devam edip etmeyeceğine karar verilir. Ama 2022 için aynı şey geçerli değil. Sigortalı olduğunuzda 2022 maaşınız kesilir; kesitrmekle yükümlüsünüz

annem evde bakim parasi aliyor bagkurlu 650tl maaş ve evdebakim parasi giriyor evimize 2kişiyiz evde annem ve ben ben sgk ödemek istiyorum isteğe bağlı veya bir yerde çalişiyor gösterip ödesem evde bakim parasini keserlermi

haziran ve temmuz ayında isteğe bağlı pirim yatırdım.fakat takip eden 3 ayı yatıramadım .iptali için dilekçemi de ankaraya göndermiştim.şu an aktif gözüküyor. mal müd. sorduğumda yatan parayı çek diyorlar.ne yapacağıma karar veremiyorum.çekersem bunun birde geri ödemesi var.ocak ayında emekli olacağım.2022 maaşını çek hepsini toplu yatırıp emeki ol.diyorlar .

bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim

engelli maaşı

sayın Kalem,söylediğiniz fikir doğru değil çünki bir yerde sigortalı gözükmek sadece prim ödeyeceğim çalışmayacağım demek suçtur zaten,ayrıca sigortalı gözüktüğünde hemen kayda geçer ve işlem başlatılır.eğer prim ödemek istiyorsa ev hanımı sigortasından veya isteğe bağlı sigortalı olarak başvuru yapması lazım

ozisatar bu işin sence veya bence diye açıklaması olurmu,mantığınıza göre değil kanunlara yönetmeliklere göre yorum yapın,yanlış yönlendirme sonucu esef olaylar yaratmayalım

mok mok 94. sizin söylediğiniz ile kalem hnmın söylediği aynı . farklı değil. zaten ben sosyal hiz. gittim onlarda aynısını söylediler. isteğe bağlı yatır .kesilmez ama 2022 de bildirmemi .siz sigortalı olursa kesilir diyorsunuz. kalem de aynı şeyi söylüyor. zaten emekli oldum şimdi .bi problem çıkmadı. sadece 2022 de belki çıkar yersiz ödeme. bakalım ne olacak gerçi bildirdim ama. cevap hala gelmedi.aile ve sosyal politikalar bakanlığı vakfa bağlandı ya bişi bildikleri yok .kabak başıma patlıyacak diye de korkuyorum bildirdikten sonra 2022 yi almaya devam ettim çünki.

Üst Alt