Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alıyorum. Rapor oranım düşerse maaş kesilir mi?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
168
kalem apla evde bakım maaşı alıyorum %80 raporum mevcut ekpss sınavına girdim tercih sonuçlarını bekliyoruz atanırsam şayet yeniden rapor istiyorlarmış çalışabilir raporu ..yeniden rapor alırsam özür derecem %45 düşer diye tahmin ediyorum evde bakım maaşım kesilirmi kesilirse tekrardan sevk alsam sonra %80 rapor alsam agır özürlü maaşımın kesilen sürelerini toplu olarak verirlermi cvp verirseniz sevinirim

kalem abla uzun zamandır görülmüyor forumda ama şöyle demiş;
Evde bakım aylığı için % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli rapor şart.

burada ayrıntılar var

nasıl bir forum ya cvp veren bir allahın kulu yok

paranoya tabiki evde bakım maaşı kesilir biliyorsunki evde bakım maaşı sadece % 50 üzeri ve ağır engelli olan kişilere bakanlara verilmektedir şayet raporunuz 45 lere düşerse kesilir fakat siz bunu bildireceksiniz şayet bildirmesseniz belki maaş almaya devam edersiniz ancak belli bir süre sonra ortaya çıkınca devlet sana verdiğiparayı faiziyle geri ister bunun altından kalkmanda zor olur sen diyorsunki sonradan tekrar raporu yükeltsem takrar maaş bağlanırmı bağlanır tabi ama nasıl 45 olan raporu tekrar 80 ne çıkaracaksın ve ağır ibaresi olacak pek anlamadım paranoya

doktorun verrim diyorsa rapor oranın neden düşüyor bunu soruyorum paranoya

şizofrenide %80 çalışamaz görünüyor galiba

olabilir sen sınava genlden girmedinmi

biliyorum kesilir maaş ama tekrardan başvursam sonraki süreç nasıl olacak onu anlamadım

evet genelden girdim

aynı şekilde olacak ilk başta nasıl başvurduysan aynı şekilde olacak yani sil baştan

Atanırsan rapordan önce gelir kriterini düşün istersen.
Nerden baksan 2000 tl nin üzerinde maaşın olacak,evdeki diğer gelirlerin toplamını kişi sayısına bölünce kriteri aşma ihtimali de yüksek.
Evdeki gelirleri ve yaşayan kişi sayısını yazarsan net cevap verilir.
Rapor durumuna gelirsek;kendi durumunu az çok biliyorsun ki %45 lere düşer diyorsun.
Doktorun nasıl bir doktor ki %45 civarındaki sakatlığa %80 civarı rapor verip bir de ağır özürlü ibaresi koyacak?
Herşey güncellenen özürlülük ölçütü sınıflandırmasına uygun olmalı,büyük oranda oynama yapamazlar.

beyefendi siz hastaysanız bunun getirdiği sorumluluklarıda taşıyr olmalısınz.şisofren ve %80 raporunuz varsa ve eyer çalışamaz ibareside varsa nasıl çalışmayı düşünüyrsunuz?

Üst Alt