Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alıyoruz. 2022 maaşı bağlanması sıkıntı yaratır mı?

akadirarik

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Bizim 1,5 yaşında bebeğimiz va,r %62 Ağır engelli raporu var.Evde bakım ücreti alıyoruz.kasım ayında da Sosyal yardımlaşmaya maddi yardım için başvurdum Ocak ayında RET vermişler.9 aydır işsizim tek gelir Evde bakım ücreti. Sebep olarak da eşime miras gözüken evi söylediler.Orada annesi ve kardeşi oturuyor bu yüzden BİMERE şikayet ettim, tekrar aradılar çağırdılar şimdi Engelli Yakını aylığı ve Yeşil kart çıkardılar. Bunlardan ne gibi haklarım oluşur?
İkinci olarak da ben bir işe girersem bu maaşlar kesilir mi? Yada hangi hallerde bunlar kesintiye uğrar?
Birde bebeğimizin anomali rahatsızlığından dolayı sürekli doktorlara gitmemiz gerekiyor, özel hastanelere ve Eğitim araştırma hastanelerine götüremez miyiz, (gitmemiz Gereken bölümler Uzmanlık gerektiren bölümler olduğu için çok zor bulunuyor).Özel hastanelere Yeşil kartlılar gidemez diye birşey duydum birinden ne kadar doğru bilemedim, kafam çok karıştı? Bir yandan bebeğimizin sağlığını nasıl en aza indirebiliriz derdindeyim bir yandan da maddi sıkıntıları düşünmek durumunda?...

akadirarik BİMER şikayetinizden sonra 2022 aylığı başvurunuz tekrar işleme alınmış ve size 2022 engelli yakını aylığı baglanmış. 2022 engelli yakını aylığı 18 yaş altı engelli çocukları olan muhtaç durumdaki ebeveyne baglanan aylıktır. eger siz sigortalı bir işe girerseniz bu aylık kesilir. 2022 engelli yakını aylığında anne ve babadan birinin bile sigortalı olmaması gerekir. aksi takdirde bu aylık kesilir.
evde bakım aylıgında ise bakıcı değilseniz çalışmanızda sorun yok. lakin çalışmaya başladıktan sonra bu durumu en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünebildirmekle yukumlusunuz. çalıştıktan sonra biliyorsunuz bir gelir değişikliği olacak. bu gelirle birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi aşarsa evde bakım aylıgı kesilir. aksi durmda yani sınırı geçmezseniz evde bakım aylıgı devam eder.
çalışmaya başladıgınızda gelir değişikliğini vaktinde bildirmediğiniz takdirde hakkınızda hukuki işlem yapılır.
Engelli yakını aylıgından dolayı 60/c 3 GSS sağlık guvencesinden yararlanıyorsunuz. bu saglık guvencesi eski yeşil kart gibidir ve primini devlet öder. maalesef bu kartla her yerden yararlanamıyorsunuz diye biliyorum. universite hastaneleri için sevk gerekiyor sanırım.
bu konuda bilgi almak için lütfen SABİM alo 184'ü arayıp bilgi almaya çalışın.

evet yesil kart statusundekiler sadece devlet hastahanesinden yararlanir,ozel hastanelerde indirime tabi tutulmaz bilginiz olsun, heyet raporu alirken hastane arastirmaya sevk yapti romatoloji bolumu icin yapilacak her islem icin ucret talebinde bulundular benden,beni gonderen hastane randevu alman gerekmiyor demesine ragmen onu bile kabul etmediler 10 gun sonraya randevu verebiliriz demislerdi

Cevabınız için Teşekkür ederim.Peki sadece biz (anne & baba) 60/c 3 GSS den yararlansak bebeğimiz 18 yaş altı GSS den yararlandırma imkanımız yok mu? Bizim için önemli değil ama bebeğimiz için hastane şart, zaten İstanbulda ki hastanelerin çoğu Eğitim araştırma şeklinde.

akadirarik pardon yukarıda size yanlış anlatmışım sağlık guvencesi ile ilgili olarak. 18 yaş altı engelli aylıgında 18 yaş altı engellinin anne ve babası 60/c 1 GSS kapsamındadır (bu da eski yeşil kart gibidir).
Bebeğinizin sağlık provizyon sorgulamasını e-devlet üzerinden T.C. kimliğinizle siz yapabiliyor musunuz? bu mümkünse bebeginizin sağlık provizyon sorgulamasını yapıp orada yazanları bana kopyalayabilir misiniz? eger olmuyorsa yarın bir eczaneden bebeğinizin sağlık guvencesinin hangi kapsamda olduğunu öğrenmeye çalışın (bebeginiz 60/c 3 GSS olmalı)

18 yaş altı GSS derken neyi kastediyorsunuz? bebeginiz için 2022 aylıgı aldığınız sürece saglık guvencesini değiştirme şansınız yok.ancak 2022 aylıgı kesildikten sonra dediğiniz mümkün.

ya da siz sigortalı olursunuz, bebeginiz de sizin sağlık guvencenize geçer. bu durumda da (siz sigortalı olduğunuzda) aldığınız 18 yaş altı 2022 aylığı kesilir.

@Kalem Hanım Şöyle birşey sorgulayabildim e devletten.

18 yaş altı GSS derken bu yeşil kart çıkmadan önce 18 yaş altı devletin bakmakla yükümlü olduğu GSS kapsamında idi. Bu yüzden de her hasataneye gidebiliyorduk hiçbir problem çıkmıyordu o yüzden dedim.Özel hastanelerede götürebilelim diye

akadirarik çocuğunuzun 2022 engelli yakını aylıgından dolayı sağlık guvencesi var. sağlık guvencesi 60/c 3 GSS kapsamındadır. 2022 aylıgı kesilmeden başka GSS kapsamına geçemez.

bir ara bir eczaneden çocuğunuzun T.C. kimliğini söyleyip hangi GSS kapsamında oldugunu öğrenmeye çalışın. siz 60/c 1 GSS (eski yeşil kart) kapsamındasınız. çocuğunuzun GSS kapsamı 60/c 3 ( bu da eski yeşil kart) olmalı. ama bundan emin olamadım. çocuğunuzun saglık guvencesinin hangi kapsamda oldugunu öğrenince bana bildirirseniz sevinirim.
hafta içi alo 170'i arayarak çocuğunuzun sağlık guvencesinin hangi kapsamda olduğunu sorup öğrenebilirsiniz. bir eczaneden de öğrenmeye çalışabilirsiniz.

Merhaba Kalem Hanım, Alo 170 i aradım iyice kafam karıştı.Karşıma çıkan bayanda pek anlamıyor sanırsam bekletti felan bir araştırayım dedi. Sonuç olarak Sağlıktan 65 Yaş aylığı şeklinde yararlanıyor dilerseniz Sosyal Sigortalar müdürlüğüne gidip düzenleyin felan dedi. Bende baktım ben anlamıyor kapattım.

Merhaba, Ben bir iş görüşmesi yaptım buğün belki olumlu olur bu hafta. evde bakım maaşı alıyoruz bunu hesaplamak için net maaş mı dükkate alınıyor brüt maaş mı?

akadirarik sigortalı çalışmaya başlarsan aldığınız 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı kesilir bilginize.
evde bakım aylıgı için de çalışmaya başladıktan sonra en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. maaşınızın net tutarı dikkate alınır. ager hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmezse aylık devam eder. aksi takdirde kesilir.

NOT: sağlık güvencenizde 65 yaş aylığı diye geçer. 2022 aylıkları için bu ibareleri kullanırlar. yanında da 60/c 3 yazar. alo 170'deki memurun dediği doğru. ters bir durum yok.

Henüz hiç maaşda almadık zaten bize dediler Haziranda gidin PTT ye.Teşekkür ederim Kalem hanım.

Benim kaynimin %82agir ozurlu raporu var. Bobreklerinde sorun var.biz .istanbul kanuni hastanesine defalarca goturduk.baktilar. bir sikinti olmadi

Merhaba. Benim babam diyalize girdiğinden dolayı %92 engelli raporu var. 1350 tl emekli maaşı var. Engelli maaşı alması söz konusu mu? Evde üç kişiyiz ve evimizde kira başka gelirimiz gözükmüyor. Teşekkürler

akadirarik mayıs ayında çalışmaya başlayacak ışsın. eger çalışmaya başlarsan haziran dönem öncesi sigortan tespit edilir ve aldığın 18 ya altı engelli yakını aylığı fesh edilir.
evde bakım aylıgı için ise hane gelirine bakılır. sınırı geçmiyorsan sorun çıkmaz aylıga devam. ama sınırı geçersen evde bakım aylıgı da kesilir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 Tl altında oldugu sürece evde bakım aylıgı kesilmez.

caferyilmaz baban emekli olduğu için 2022 engelli aylıgından yararlanamaz hiçbir şekilde. ama raporunda agır özürlü kısmı evet ise ve bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorsa aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip evde bakım aylığına başvurun. emekli olması evde bakım aylıgının baglanmasına engel değldir.

merhaba. 21 nisanda raporumuzun süresi bitti buna göre bu ay o 21 günlük parayı verirlermi yoksa kalırmı. teşekkürler

niye yeniden rapor alamıyor musunuz

rapor yenileme işlemi için evde saglık hizmetleri daha bu ayın 23 gün verdiler :( ustelik rapo bitmeden bir ay önce aramama ragmen malesef. bu yuzden sordum

Maas kesilmemisdir degilmi?
Siz yeni rapor almaya bakin.
Hemen kesilmez maas.

[-]Mart bir_Nisan yirmi bir arası alırsın. Yeni rapor onaylanıncaya kadar kesilir arada gecen süreyi toplu alırsın onaydan sonra

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/-]

*veli* verdiğin bilgi yanlıştır.

ugurludemet 2022 aylığı alıyordun. 21 nisan'da da rapor süren bitmiş. 21 gunluk parayı alıp alamayacağını sormuşsun.
mart'ta zaten nisan ayının parasını aldın.
mart dönem aylığı= mart,nisan ve mayıs aylarından oluşur.
mart'ta, mart dönem aylığı sana peşin olarak ödendi zaten.
rapor süren bittiği için 2022 aylığın durdurulmuştur. % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu aldığın takdirde raporu vakfa götür. eger raporun sürekli ise, 2022 engelli aylığın durdurulduğu tarih itibariyle tekrar açılır (muhtaçlıktan çıkmamışsan tabi) .

Üst Alt