Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alıyoruz. Başka amaçla alınan rapor soruna yol açar mı?

avci1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Benim abimin mersin araştırmadan yuzde 77 agir ozurlü ve surekli saglik raporu vardi bakim ayligi aliyorduk
biz buna itiraz etmeden adana arastirma hastanesinden eskisini gosterek arac icin rapor cikarmak istiyoruz dedik islemlere basladik zekedan dusurduler bu sefer baska bisiden yukselttiler falan 83 oldu ve yine araba alamadigimiz gibi agir ozurlu ibaresinide kaldirmislar
simdi biz bu raporu biyere bildirmesek sisteme falan yukelenip bakim ayligina sorun olurmu
hastaneye gittik itiraz etmeden olmaz dedi ama biz bunu biyere bildirmiyoruz bizde kalıyor siz kullanmasssanız sorun olmaz falan dedi

lutfen yardimci olun ben onlara güvenmiyorum ne dedikleri belli olmuyo siz daha iyisiniz bu işlerde çok mağdur ettiler birde 500 tl masraf ettik boş boşuna ilerde sosyal yardımlaşma bu rapora ulaşabilirmi veya şüpheye düştüğünde sosyal yardımlaşma kendi yeni rapor için hastaneye yollarmı çünkü ortaya çıkarsa geri alınma durumu varmış rapor tarihinden

kesinlikle yeni aldığınz rapordan haberleri oluyor bildirmesseniz farkına vardıklarında aldığınız aylıkları geri ödemişken faizinide ödersiniz

rapor biyere gitmiyor bizde kalıyor dediler zaten araba için alıyoduk oda olmadı düzeltmek için itiraz etmeniz lazım dio sosyal yardım kendisi yollasa herşey cıkcak ortaya haksızlığa uradık valla uraştırıp durcaklar oranda cıkmadı agır özürlü durumundanda olduk kuruldaki kadın kişisel başvuru siz bisi yapmassanız olmaz dedi uraşmak istiosanız itiraz edersiniz dedi vasi kararı bile vardı kendi başına bisi yapamıyor ne yapmamız lazım yardımcı olsanız yor yordam bilen varsa en azından havalar ısınana kadar nisanda falan itiraz etsek ozaman kadar sorun olumuki

@Aretias a[-]rkadaşımızın söylediği kadar kontrol altında mı bu rapor işleri, emin değilim. Bana sorsanız haberdar olmazlar derim... Ama madem ki böyle bir risk de var, bence evde bakım maaşı aldığınız yere gidin ve "başka amaçla yeni rapor alsak bu raporun sonucunu size de bildirmek zorunda mıyız" diye sorun.[/-] @avci

evet derse iiice araştırırlar kışta geldi itiraz işleri 2 hastaneyle oluo ben ilçedeyim git gel zor oluo zaten itiraz için ayrı gitcem falan acaba orası yollarmıki terettüde düşerse dediğiniz gibi bi konusmak lazım ilerde geri aldıktan sonra boşa olmuş olur

Aynı sizin gibi araç almak için tekrar rapor çıkartan ve bakım maaşını alma hakkını kaybeden bir arkadaşın daha 15-20 gün önce açmış olduğu bir başlık var. Buradan inceleyebilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/sag...armaya-gittim-evde-bakim-maasimdan-oldum.html

Benim bildiğime göre de rapor değişikliklerini kuruma bildirmeniz zorunlu,ne yazık ki bu duruma göre de maaş alma hakkınızı kaybedeceksiniz.

Avcı benim bildiğim kadarıyla sen bakım parasına başvurduğum raporu itiraz edip iptal etmediysen birşey olmaz ama içim rahat etsin diyorsan bakım parasına müracaat ettiğin yere git ben araba almak için böyle bir rapor alsam birşey olur mu diye sor bence ağır özürlü raporu nu itiraz etmediysen birşey olmaz sorduktan sonra cevabını burda paylaşırsan iyi olur geçmiş olsun.

Siz engelli kardesim araba kullanacak diye rapor aldiniz.doktor heyetide kullanabilir diye agir ozurlu ibarayi kaldirdi.
Yeniden rapor cikariniz.eski raporunuzla engelli kimlik karti cikariniz masiraf etmeyin hastane doktor kontrollerinde.
S.y.d.d. den 3 aylik engelli maas icin muracat edin o bahane ile.
Size yeni rapor alip gelin diye imzali kagit verirler.
O kagitla yeni rapor cikariniz
Bu sefer agir ozurlu yazar.
Kolay gelsin.

Arkadaslar bu paraya ihtiyacim var durdurma ihtimalleride gidip kendim soyledigimde supheye duserler sorma imkani olan varsa bi sekilde orenip yazsalar cok korkuyorum isler sarpa saparar die cunku kuruldaki bayan kendiniz biyere beyan etmediginiz surece bisiy olmaz dedi onlar isticek olsa kendileri yolluolar hastaneye fln dedi yani sonucta ben o rapora itiraz etmedim arac icin dedim o ozurlu ibaresinide oyuzden kaldirdilar demekki bakim falan deseydim olurdu cunku otekinden fazla oran aldim ne kadarnsacma isler ve kurcaladikca daha kotu oluyor bi sekilde kesin bilgisi olupta soyleyebilen yokmu ben soramiyorum kucuk biyer burasi direk arastirmaya baslarlar oyle bisi dedikmi zaten vermemek icin yer ariolar bakim ucretini
Isin aksi eski rapora itiraz etmeden ciktida bundaki duzeltme nie olmuo onu anlamadim sonucta ikiside surekli rapordu
Hastanenin isguzarligi duzeltebilirlerdi aslinda urasmak istemediler heyetede biz girmedik hic muayneleri olduk sonra heyet olmus 20 gun sonra falan raporu aldik heyete girmeden rapormu verilir anlamadim

erdal71
Kardesim dedigini anlamadim zaten engelli maasi almaktayim bidaha nasil basvurim itiraz etmeden kabul etmiolar hic bir turlu bidaha

yeni bişey çıkmış taahhütname imzalatıyorlar artık benim yakınım evde bakım aylıgı çıkardı EVDE BAKIM TAAHHÜT SÖZLEŞMESİ İmzalattılar orda yazıyor madde madde bu maddelerin içinde yeni rapor çıkarırsanız diyor 15 gün içinde kuruma bildirmeniz gerek diye yazıyor

1.Engelliye verdiğim bakım hizmetini bir başkasına devretmeyeceğimi ve bakım hizmetini bir başkasıyla paylaşmayacağımı;
2.Bakıcı olarak adıma yatırılan evde bakım ücreti ile banka ve kart bilgilerimi bir başkasıyla paylaşmayacağımı;
3.Engelliye tarafıma bir nüshası verilen Bakım Planı'na uygun bakım hizmeti vereceğimi;
4.Gelirimin net asgari ücretin 2/3'ünü aşması halinde durumu Müdürlüğünüze bildireceğimi;
5.Engelli ile aynı evde yaşayan kişi ya da kişilerin sürekli ya da süreli bir işe girmesi sonucunda gelir durumumuzda meydana gelen değişiklikleri en geç 15 gün içerisinde;
6.Bakım verdiğim engellinin çalışmaya başlaması halinde durumu en geç 15 gün içerisinde;
7.Bakım verdiğim engellinin evlenmesi ya da boşanması halinde durumunu en geç 15 gün içerisinde;
8.Bakım verdiğim engellinin vefat etmesi halinde durumu Ölüm Belgesi ile 15 gün içerisinde;
9.Bakım verdiğim engelliye ait Engelli Sağlık Kurulu Raporu'nun Süreli olması halinde raporun süresi bitiminde;
10.Bakım verdiğim engelliye ait yeni bir Engelli Sağlık Kurulu Raporu çıkarmam halinde yeni raporu 15 gün içerisinde;
11.Bakım verdiğim engellinin ağır engelli olma durumunun yeni aldığım raporla ortadan kalkması halinde durumu 15 gün içerisinde;
12.Engelli ve onunla birlikte aynı evde yaşayan kişi ya da kişilerin mal (Ev, araba, arsa, tarla, hayvan, vb.) edinmeleri ya da satmaları durumunda belgeleri ile birlikte durumu en geç 15 gün içerisinde;
13.Engelli ve onunla aynı evde yaşayan kişi ya da kişilerin sayısında bir değişiklik olması halinde durumu en geç 15 gün içerisinde;
14.Engelli ile birlikte yeni bir adrese taşınmamız halinde durumu en geç 15 gün içerisinde telefon, faks, posta ve e-mail yoluyla ya da şahsen Müdürlüğünüze gelerek bildireceğimi kabul ve ifa etmeyi şimdiden taahhüt ederim.

Yukarıda belirtilen hizmet şartlarından birini ya da birkaçını yerine getirmemem ya da yerine getirmediğimin yapılacak denetlemede tespit edilmesi, yalan ya da yanlış beyanda bulunmam halinde;

a) Mevzuatınızın icap ettirdiği hukuki ve cezai yaptırımların icrasına rıza göstereceğimi,
b) Adıma çıkarılacak borcu yasal faizi ile birlikte eksiksiz olarak ödeyeceğimi; ödememem halinde hakkımda yapılacak her türlü hukuki ve cezai işlemin icrasına rıza göstereceğimi ayrıca beyan ve kabul ederim.

Yukarıda belirtilen sözleşme maddelerini okudum/dinledim anladım ve sözleşmenin bir nüshasını elden aldım.
Taahhüt Eden Bakıcının:
Adı : .....
Soyadı : .....
T.C. No : .......
Yakınlık Durumu : ........

İmza : .......
Tarih : ......

Bbakim maasi aliyorsunuz.
Bunun yeri ayri 3 aylik engelli maasi s.y.d.v ye muracat edin kagidi alin yeni rapor cikarin.

Arkadaslareski raporun itiraz etmedigimin. Yani eski raporun arkasinda kullanim amacinda bakim ucreti 2022 yasa evde bakim ozel sigorta ne varsa yaziyo ama en sonki raporda ise ozlurlulerle ilgili ozur derecesine uygun haklardan yararlanmak+otv indirimi yani bu rapor zaten bakim ayligi icin duzenlenmemis bunu sosyal hizmetlerin kabul etmemesi gerekmiomu bu bitek arac icin otv icin gecerli degilmi yani zaten kullanim amacina uygun degil bu konuda bilgisi olan varmi

Son düzenleme:
Siz tedbirinizi alın ne olur ne olmaz. Gidin bir danışın derim. Daha sonra bunun cezasını çekersiniz rapor odasındaki bayanda ben öyle biliyordum der olan size olur.

Peki son olarak sosyal hizmetler kendisi hastaneye sevk edermi itirazdan daha koaly olur benim icin iki hastaneyle urasmamis olurum

Yukrıdaki sözleşme metnini kim yazdı benim mesajıma kopyalanmış merak ettim adminler cvp verirseniz sevinirim

Iste bu sozlesmeyi her evde bakim maasi alan kisiler imzaliyor.
Hatta okumadan imzaliyorlar. Sonrada haber vermiyorlar.bilmiyordum diiye kendini savunurlar.

Hastanenin hatasini biz niye cekiyoruz!

1- Sosyal hizmetler bakim aylgii icin falan surekli rapora yeni rapor istermi suphelenirse kendimi yolluo

2- arastirma hastanelerindeki raporu sistemden goruyorlarmi bizden nie raporun asli istenior teyit amaclimi

3- birde arastirma hastanelerindeki raporlar sisteme giriomu yoksa arsivindemi kalio baska bi kurum goruyormu

4- ve 6 ay sonra durum degisilikginden. Yenidenrapor cikarabilirmiyim itiraz etmeden

avci o son aldığın raporda ağır engelli ibaresi yokmuş. en kısa zamanda bu rapordan aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü bilgilendirmeniz gerekmektedir. raporda kullanım alanında evde bakım aylıgı için denmesine gerek yoktur.
evde bakım aylıgı için raporda iki şart gerekir:
1. Rapor oranı % 50 ve üstü olacak
2. raporda agır engelli kısmı "evet" olarak işaretli olacak.

ben bildirmem diyorsan sen bilirsin. lakin il müdürlüğü bunu isterse 3 yıl sonra tespit etsin geriye dönük ödediği tüm maaşları faiziyle geri alır soyleyim.
bu riski göze alıyorsan sen bilirsin.

buradan bu riski göze alıp sana "aman rapordan belki il müdürlüğünün haberi olmaz" demem.
hiç kimse bu riski buradan senin adına almaz.

Tamam sagolun neyse o olsun madem

Son düzenleme:
Üst Alt